x

Αμερική

Ανοιξε ξανά η Δημόσια Βιβλιοθήκη του Κουίνς

20 Ιανουαρίου 2022

ΚΟΥΙΝΣ. Η Βιβλιοθήκη Steinway στην Αστόρια άνοιξε ξανά τις πύλες της, μετά από την πρόσφατη ανακαίνιση ύψους 4,9 εκατομμυρίων δολαρίων που περιλαμβάνει την εγκατάσταση ανελκυστήρα, νέες οροφές, δάπεδα και έπιπλα σε όλο το κτίριο 3 επιπέδων.

Η Βιβλιοθήκη, που βρίσκεται στην Οδό 21-45 31st St., έκλεισε πλήρως τον Αύγουστο του 2018 ώστε να ανακαινισθεί και να γίνει προσβάσιμη για όλους τους κατοίκους στην Αστόρια.

Η Βιβλιοθήκη Steinway είναι ένα από τα τρία αρχικά παραρτήματα της Δημόσιας Βιβλιοθήκης του Λονγκ Αϊλαντ που ιδρύθηκε πριν από 125 χρόνια, η οποία χρόνια αργότερα μετονομάστηκε σε Δημόσια Βιβλιοθήκη του Κουίνς. «Η ιστορική βιβλιοθήκη Steinway υπήρξε μια κρίσιμη άγκυρα αυτής της κοινότητας για τις γενιές των οικογενειών που πέρασαν από τις πόρτες της», δήλωσε ο πρόεδρος του Queens Borough Donovan Richards. «Με την ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας ανακαίνισης πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, όλες οι οικογένειες της Αστόριας, ανεξαρτήτως ικανότητας, έχουν επιτέλους δίκαιη πρόσβαση στις ευκαιρίες εκπαίδευσης που παρέχει αυτή η Βιβλιοθήκη».

Κατά την παράδοση του έργου εγκαινιάσθηκε ένας νέος ανελκυστήρας που βρίσκεται στο εξωτερικό της Βιβλιοθήκης με ημιδιαφανή γυάλινη επιφάνεια για να παρέχει διάχυτο φως και θέα στην αυλή, αλλά και για να είναι προσβάσιμο και σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, αφού οι κατασκευαστές δεν παρέλειψαν να το τοποθετήσουν στην είσοδο της Βιβλιοθήκης που περιλαμβάνει πλέον μια ράμπα.

Ακόμα, στην είσοδο του κτιρίου τοποθετήθηκε ένα εξωτερικό 24ωρο μηχάνημα επιστροφής βιβλίων στην είσοδο του 31ου Δρόμου, όπου δίνει την δυνατότητα σε όλους τους αναγνώστες να επιστρέφουν τα βιβλία τους όποια στιγμή της ημέρας επιθυμούν.

Τρεις νέες τουαλέτες έχουν εγκατασταθεί στο κελάρι, συμπεριλαμβανομένης μιας τουαλέτας όλων των φύλων, ενός επιβάτη, προσβάσιμη από την ADA.

Ο παιδικός χώρος του δευτέρου ορόφου, ο χώρος εφήβων και η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων καθώς και μέρος του κελαριού της Βιβλιοθήκης ανακαινίστηκαν με νέες οροφές, δάπεδα, έπιπλα και φωτισμό.

Εγκαταστάθηκε νέο σύστημα ασφαλείας.

Εν τω μεταξύ, προστέθηκε ένα οπτικοακουστικό σύστημα για τη διευκόλυνση της διαδραστικής μάθησης και η δυνατότητα Wi-Fi επεκτάθηκε σε όλο το κτίριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι επιλογές των θεμάτων της εβδομάδας που αξίζει να διαβάσετε, όπως αξιολογήθηκαν από τη δημοσιογραφική ομάδα του«Εθνικού Κήρυκα».

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δημιούργησε άλλο ένα θέμα διχασμού της ελληνικής κοινής γνώμης, κοντά στα τόσα που είχαν δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια (οικονομική κρίση, πανδημία, εμβόλια).

ΒΙΝΤΕΟ

Τσούνης: «Οι καλύτερες μέρες για την Ελλάδα είναι μπροστά»

ΑΘΗΝΑ. «Είμαι ευγνώμων και περήφανος που θα περάσω τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα ως πρέσβης των ΗΠΑ.

Τα Γεγονότα της Εβδομάδας από τον «Ε.Κ» με την Αννα Σαρηγιάννη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η δημοσιογράφος Αννα Σαρηγιάννη στο ειδικό εβδομαδιαίο βιντεομαγκαζίνο, στο οποίο παρουσιάζονται οι σημαντικότερες ειδήσεις της Εβδομάδας όπως τις κατέγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» μέσα από την έντυπη αλλά και την ηλεκτρονική έκδοσή του και την επεξεργάστηκε η συντακτική του ομάδα.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας