x
 

ΑΠΟΨΕΙΣ

Αντί επικηδείου στη μνήμη του ανθρώπου της αγάπης και της προσφοράς Παναγιώτη Νάνου

Κύριε Διευθυντά,

Είχα τη μεγάλη τύχη να γνωρίσω έναν Ανθρωπο, που έδινε ουσία και περιεχόμενο στη λέξη άνθρωπος!

Είχα τη μεγάλη τύχη να γνωρίσω έναν Ανθρωπο που έβαλε σκοπό της ζωής του να βοηθάει παιδιά με καρκίνο και τις οικογένειές τους!

Είχα τη μεγάλη τύχη να γνωρίσω έναν Ανθρωπο που τιμούσε την Ελλάδα, την Αρκαδία και το χωριό του, το Λεοντάρι, εδώ, στη μακρινή Αμερική!

Είχα τη μεγάλη τύχη ο Ανθρωπος αυτός να μου χαρίσει τη φιλία του!

Το όνομά του: Παναγιώτης Νάνος.

Δυστυχώς όμως ο Πιτ -έτσι τον αποκαλούσα- ταξίδεψε για τον Παράδεισο. Εκεί τον περίμενε η αγαπημένη του γυναίκα η Θέμις και τα αγγελούδια, που περιέθαλψε εδώ στην Αμερική, αλλά δεν κατάφεραν να βγουν νικητές του θανάτου.

Θυμάμαι τις στιγμές που ζήσαμε το 2014, όταν με τη σύζυγό μου επισκεφτήκαμε -για μια ακόμη φορά- το αγαπημένο μας Λεοντάρι.

Θυμάμαι τις στιγμές που ζήσαμε και σημάδεψαν τη ζωή μας, όταν, καθισμένοι στο φιλόξενο μαγαζάκι της πλατείας, είδαμε αυτοκίνητα να έρχονται σιγά σιγά, το ένα μετά το άλλο, αρκετά αυτοκίνητα, κόσμος να κατεβαίνει, άντρες, γυναίκες και παιδιά, πολύς κόσμος, αγκαλιές να ανοίγουν, φωνές αγάπης να ακούγονται, μάτια να δακρύζουν! Στη μέση ο Παναγιώτης -ο Πιτ- να μην προλαβαίνει να δέχεται όλες αυτές τις αγκαλιές, όλα αυτά τα φιλιά, όλα αυτά τα λόγια αγάπης!

Θυμάμαι που εμείς στεκόμασταν εκστασιασμένοι, αμίλητοι, απορημένοι για το τι συνέβαινε, μέχρι που ρωτήσαμε και μάθαμε: Είχαν έρθει για τον Πιτ απ’ όλη την Ελλάδα! Τους είχε καλέσει. Και δεν ήρθαν μόνο αυτοί, που τα παιδιά τους βγήκαν νικητές, ήρθαν και γονείς που τα παιδιά τους δεν τα κατάφεραν. Γιατί και γι’ αυτούς ο Πιτ στάθηκε πατέρας!

Ζήσαμε μεγάλες στιγμές εκείνη την ημέρα! Ζήσαμε ένα «πανηγύρι ζωής» με επίκεντρο τον Πιτ!

Συγκλονισμένοι από όλα αυτά που μας επιφύλαξε η μέρα προσπαθούσαμε να συνειδητοποιήσουμε όλες αυτές τις στιγμές τις ξεχωριστές που ζήσαμε!

Τις στιγμές εκείνες που αισθανθήκαμε την ανάγκη να ανεβούμε στο προσκύνημα των ανθρώπων της προσφοράς! Των ανθρώπων που δίδαξαν διαχρονικές αξίες, όπως είναι η αγάπη για τον άνθρωπο, η αλληλεγγύη, ο αλτρουισμός! Των ανθρώπων που έχουν την προσφορά και την αγάπη στην κορυφή της κλίμακα των αξιών!

Ενας από αυτούς ήταν ο Πιτ. Δικαίως, λοιπόν, τώρα που αναχωρεί για τα Ουράνια Δώματα, είναι άξιος να αναφωνήσει:

«Τον ἀγῶνα τον καλόν ἠγώνισμαι, τον δρόμον τετέλεκα, την πίστιν τετήρηκα».

Καλό Παράδεισο, αγαπημένε μου φίλε!

Σπύρος Νικ. Καρτσώνης

Κιλκίς, Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δυσαρεστημένος είναι ο Τζόζεφ Ρομπινέτ Μπάιντεν Τζούνιορ με τους «New York Times».

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ