x
 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Αντίπαλος ο χρόνος για την παρέλαση της Νέας Υόρκης

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Σε αγώνα δρόμου προχωράει πλέον η Επιτροπή Παρέλασης προκειμένου να επιτύχει το ζητούμενο οικονομικό αποτέλεσμα, καθότι στην πανομογενειακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο διαπιστώθηκε πως τα μέχρι στιγμής ταμειακά διαθέσιμα απέχουν από τους περσινούς αριθμούς.

Οπως ανέφερε ο Ταμίας της Επιτροπής, Δημήτρης Παλιούρας, στον γενικό λογαριασμό (general account) υπάρχουν 81.495 δολάρια, ενώ στον αντίστοιχο της δεξίωσης του ξενοδοχείου «Χίλτον» έχουν κατατεθεί 37.500.  Από τα διαθέσιμα ποσά έχουν αφαιρεθεί οι προκαταβολές για τη δεξίωση, αλλά και το πρωινό στο ξενοδοχείο «Pierre», ενώ έχουν μεταφερθεί 15.000 δολάρια σε έναν άλλο λογαριασμό, που καλύπτει τα έξοδα του Σταθακείου και δεν συνδέεται άμεσα με την παρέλαση.

Παράλληλα, ανησυχητικά χαμηλά είναι τα νούμερα στο λεύκωμα, για το οποίο έχουν κατατεθεί μόλις 5.300 δολάρια, ενώ στα 1.600 δολάρια κυμαίνονται οι εισπράξεις από τις δηλώσεις συμμετοχής, οι οποίες ωστόσο αναμένεται να αυξηθούν.

Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Χριστόδουλος Αθανασάτος

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρέλασης, Φίλιπ Κρίστοφερ, τόνισε πως στα διαθέσιμα ποσά δεν συγκαταλέγονται οι δεσμεύσεις ή τυχόν επιταγές που δεν έχουν κατατεθεί, επαναλαμβάνοντας πως οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κινηθούν άμεσα, καθότι ο χρόνος πιέζει και τα έξοδα για την διεξαγωγή της παρέλασης είναι συγκεκριμένα.

Εκ μέρους της πρώην Atlantic Bank, από την οποία το ύψος της δωρεάς ανέρχεται στις 7.100 δολάρια, περιλαμβάνοντας τις 5.000 δολάρια για το τραπέζι στη δεξίωση του «Χίλτον» αλλά και λοιπές εισφορές, η Αλεξάνδρα Κοκκόση τόνισε πως τα διακριτικά θα πρέπει να προσαρμοστούν στη νέα φίρμα της Flagstar, όπως προέκυψε από την εξαγορά, η οποία επισημοποιήθηκε σε επίπεδο σημάτων πριν από μερικούς μήνες.

Την ίδια στιγμή, παραδόθηκαν επιταγές ύψους 5.000 δολαρίων από τον Σύλλογο «Τρύπες» υπό τον Δημήτριο Α. Γωνιά αλλά και τη Χιακή Ομοσπονδία, από πλευράς του Αλέξανδρου Παντελούκα.  Επιπλέον, η πρόεδρος της Χιακής Ομοσπονδίας, Ελένη Καλογερά, απηύθυνε χαιρετισμό και συνεχάρη τα μέλη της Επιτροπής.

Αναφορικά με τις εκδηλώσεις, η Νομική Καστανά τόνισε πως την Κυριακή 24 Μαρτίου, αμέσως μετά την τελετή έπαρσης της ελληνικής σημαίας στην Πλατεία Αθηνών, θα πραγματοποιηθούν στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο δύο διαλέξεις, μία στα Ελληνικά και μία στα Αγγλικά, αφιερωμένες στην ζωή και το έργο του Λόρδου Βύρωνα.

Στη δική του ενημέρωση, εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής της εκδήλωσης στο Μπόουλινγκ Γκριν, που θα λάβει χώρα την Παρασκευή 12 Απριλίου, ο Αρης Κουρκουμέλης τόνισε πως το πρόγραμμα των ομιλιών θα είναι πιο ευέλικτο σε σχέση με πέρυσι, με το όνομα του κεντρικού ομιλητή να παραμένει σε εκκρεμότητα.  Επιπλέον, ανέφερε πως θα συμμετέχουν πέντε χορευτικά τμήματα.

Τέλος, δεν έχει οριστεί ακόμη ο Μεγάλος Τελετάρχης (Grand Marshall) αφού ο δημοσιογράφος Τζορτζ Στεφανόπουλος, που ήταν ο βασικός προτεινόμενος, κωλύεται λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΤΑΤΕΝ ΑΪΛΑΝΤ. Την κατάθεση νομοσχεδίου για την ακύρωση των τελών κυκλοφοριακής συμφόρησης που ψήφισε η Μητροπολιτική Αρχή Συγκοινωνιών (ΜΤΑ), ανακοίνωσε ο Ρεπουμπλικανός πολιτειακός βουλευτής, Μιχάλης Ταννούσης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα 15 Απριλίου, στο μνημείο της γέφυρας Βεραζάνο.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ