x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Αντιπαράθεση στην Ομοσπονδία Σωματείων ΝΥ με φόντο την Επιτροπή Διαφάνειας

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Εκτός Σταθακείου συνεδρίασε το βράδυ της Τρίτης η Επιτροπή Διαφάνειας της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, μετά από πρακτικά προβλήματα που δεν επέτρεψαν την πρόσβαση στον χώρο του κτιρίου.

Σύμφωνα με το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής των πρώην προέδρων, Δημήτριο Καλαμαρά, ο υπηρεσιακός πρόεδρος – και κάτοχος των κλειδιών του Σταθακείου, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, είχε ενημερώσει τον πρόεδρο της Επιτροπής Διαφάνειας, Γιώργο Κίτσιο, όπως επίσης και τα υπόλοιπα μέλη, πως δεν θα μπορεί να παραστεί την Τρίτη για να ανοίξει τον χώρο, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και αντιπρότεινε να προσέλθουν την Τετάρτη, όπως θα έπρατταν τα μέλη της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου. Παρόλα αυτά, οι διορισθέντες στην Επιτροπή Διαφάνειας δήλωσαν πως η Τετάρτη θα ήταν ακατάλληλη μέρα, με αποτέλεσμα η συνεδρίαση να λάβει χώρα τελικά στο κτίριο του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων, κατόπιν σχετικής άδειας που εξασφάλισε ο Γιώργος Κίτσιος.

«Ο Κλεάνθης Μεϊμάρογλου δεν είναι κλητήρας. Έχει τις δουλειές του. Την Τρίτη δεν μπορούσε να είναι εκεί. Ζήτησε από τα μέλη της Επιτροπής Διαφάνειας να κανονίζουν κοινές μέρες με την Οικονομική Επιτροπή. Υπάρχουν και έξοδα διαχείρισης του κτιρίου, έχουν παγώσει οι λογαριασμοί. Εχουμε μείνει με πενταροδεκάρες να πληρώνουμε υποχρεώσεις», ανέφερε στον «Εθνικό Κήρυκα» ο Δημήτριος Καλαμαράς, αφήνοντας νέες αιχμές για τη στάση του Γεωργίου Γεωργόπουλου και των προσκείμενων σε αυτών στελεχών της Ομοσπονδίας, υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν παραδώσει όλα τα αυθεντικά έγγραφα που είναι στην κατοχή τους και είναι απαραίτητα για τους ελέγχους.

«Εμείς ζητήσαμε να παραδοθούν όλα τα έγγραφα που έχουν κλαπεί από την Ομοσπονδία, μεταξύ των οποίων και τα πρακτικά του Διοικητικού Συμβουλίου. Αυτά τα πρακτικά δεν χρειάζονται μόνο για την Επιτροπή Διαφάνειας, αλλά και την Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου. Για παράδειγμα, εάν βρεθεί μια δαπάνη, θα πρέπει να έχουμε και την αντίστοιχη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου που την εγκρίνει. Εμείς θέλουμε να γίνει έλεγχος και να υπάρξει διαφάνεια. Η πλευρά του κ. Γεωργόπουλου, δυστυχώς, βρίσκει πάντα κάποιες προφάσεις», τόνισε ο κ. Καλαμαράς.

Από την πλευρά του, σε επικοινωνία του με τον «Εθνικό Κήρυκα», ο Γεώργιος Γεωργόπουλος, δήλωσε πως «όλα τα έγγραφα που χρειάζεται η Επιτροπή έχουν παραδοθεί», υπενθυμίζοντας πως ο Δημήτριος Καλαμαράς και η Διοικούσα Επιτροπή «δεν δικαιούνται πρόσβαση, βάσει δικαστικής απόφασης».

«Ο κ. Καλαμαράς και οι ακόλουθοί του δεν έχουν κανένα δικαίωμα να ελέγξουν τα έγγραφα. Τα ζήτησαν μέσω Δικαστηρίου και ο δικαστής αρνήθηκε. Κοινοποίησα στην Επιτροπή και τις αποφάσεις του δικαστηρίου. Υποχρεούνται μετά το πέρας του ελέγχου να τα επιστρέψουν σε εμάς. Ο κ. Καλαμαράς και οι άνθρωποί του είναι κοινοί καταληψίες και κωλυσιεργούν την διαδικασία εσκεμμένα», κατέληξε ο κ. Γεωργόπουλος.

Πάντως, η πλευρά Γεωργόπουλου γνωστοποίησε πως την προσεχή Τρίτη, στην αίθουσα του Μίνωα, θα λάβει χώρα ευρεία συνεδρίαση των προέδρων των εγγεγραμμένων Συλλόγων της Ομοσπονδίας, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ