x
 

Εκκλησία

Αντιπροσωπεία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας Ελλάδος στον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο

ΣΥΔΝΕΫ. Ελληνες αξιωματικούς, μέλη αντιπροσωπείας του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας (ΓΕΕΘΑ) της Ελλάδος, υποδέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στο Σύδνεϋ.

Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας, η οποία επισκέπτεται την Αυστραλία για να λάβει μέρος στους εορτασμούς για την 83η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης, είναι ο υπαρχηγός του ΓΕΕΘΑ, Αντιναύαρχος Χρήστος Σασιάκος. Τον υπαρχηγό συνοδεύουν ο πλοίαρχος Παύλος Αγγελόπουλος, επιτελής της Δ3 Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων ΓΕΕΘΑ, ο πλωτάρχης Στυλιανός Μητσιώτης, επιτελής του 1ου Τμήματος της Διεύθυνσης Δημοσίων Σχέσεων του ΓΕΕΘΑ, και ο συνταγματάρχης Ιωάννης Φασιανός, στρατιωτικός ακόλουθος της Ελλάδος στην Καμπέρα.

Κατά την άφιξή τους στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, τα στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων έτυχαν θερμής υποδοχής στην είσοδο από τον Επίσκοπο Μαγνησίας κ. Χριστόδουλο και τον Πρωτοσύγκελλο, Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου Χριστοφόρο Κρικέλη. Ακολούθησε ξενάγησή τους στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και στη συνέχεια μετέβησαν στο Αρχιεπισκοπικό Γραφείο, όπου είχαν εγκάρδια συζήτηση με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Μακάριο, παρουσία και του γενικού προξένου της Ελλάδος στο Σύδνεϋ, Ιωάννη Μαλλικούρτη.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος ομιλεί στους Έλληνες Αξιωματικούς, μέλη Αντιπροσωπείας του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) της Ελλάδος, για την Αρχιεπισκοπή και Ομογένεια της Αυστραλίας.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τα στελέχη του ΓΕΕΘΑ και, δι’ αυτών, την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμύνης και την κυβέρνηση της Ελλάδος, για το διαρκές ενδιαφέρον τους για την ελληνική ομογένεια της Αυστραλίας. Επίσης, τους μετέφερε τον σεβασμό των ομογενών προς τις Ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, αφενός μεν διότι εγγυώνται την ασφάλεια της πατρίδος, αφετέρου δε διότι επιτελούν πλούσιο κοινωνικό έργο εν καιρώ ειρήνης.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος παρείχε ενημέρωση στα μέλη της αντιπροσωπείας σχετικώς με το έργο και τις δραστηριότητες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, κάνοντας ειδική μνεία στο εφετινό επετειακό έτος, κατά το οποίο η Ορθόδοξη εν Αυστραλία Εκκλησία εορτάζει τα εκατό έτη από την ίδρυσή της και αναμένει την αποστολική επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με αμοιβαίες ευχές και με την προσφορά αναμνηστικών δώρων, από τον Αρχιεπίσκοπο κ. Μακάριο, στα στελέχη του ΓΕΕΘΑ της Ελλάδος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΒΟΣΤΩΝΗ. Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής συνέβαλλε οικονομικώς στην ανακαίνιση της Μαρασλείου Σχολής, τα εγκαίνια της οποίας έγιναν στο πλαίσιο της ονομαστικής εορτής του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ