x

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Απεβίωσε αιφνιδίως η Τρέισι (Κρόνιν) Πάππα στη Νάσουα Νιου Χαμσάιρ

06 Δεκεμβρίου 2022

ΒΟΣΤΩΝΗ. Απεβίωσε αιφνιδίως σε ηλικία 59 ετών η Τρέισι Κρόνιν – Πάππα, σύζυγος αγαπημένη του δικηγόρου Τομ Πάππα σημαίνοντος μέλους της κοινότητας του Αγίου Φιλίππου και της Ομογένειας της πόλης Νάσουα του Νιου Χαμσάιρ.

Η αείμνηστη γεννήθηκε στην πόλη Μάντσεστερ του Νιου Χαμσάιρ στις 12 Μαΐου του 1963 εκ γονέων Τζόσεφ και Τζακελίν Κρόνιν. Επειτα από την αποφοίτησή της από το Πανεπιστήμιο του Νιου Χαμσάιρ, γνωστό ως UNH, έγινε καθηγήτρια σε Λύκειο πριν αποκτήσει τα τρία της παιδιά και παραμείνει στο σπίτι για να τα μεγαλώσει. Υπηρέτησε ως κομίσιονερ των Δημοσίων Εργων της πόλης Νάσουα επί αρκετές θητείες.

Ως κομίσιονερ εργάσθηκε άοκνα για το καλό των πολιτών της Νάσουα, επιλύοντας προβλήματα και καταλείποντας τη σφραγίδα στην πολιτική της πόλης. Πέρα από τη συνεισφορά της τα Δημόσια Εργα η αείμνηστη έτρεξε στον Μαραθώνιο της Βοστώνης, ενώ προσέφερε τις εθελοντικές της υπηρεσίες στο YMCA καθώς επίσης και στη Ρωμαιοκαθολική ενορία του Αγίου Χριστοφόρου.

Ενδιαφερόταν τα μέγιστα για το καλό της πόλης, της πολιτείας και των εθνικών κοινοτήτων. Παρακολουθούσε ανελλιπώς τις ειδήσεις, προωθούσε και υπερασπιζόταν πάντοτε τους πολίτες που είχαν ανάγκη και ένιωθαν ανυπεράσπιστοι.

Ως ταλαντούχα μαγείρισσα και διοργανώτρια πολλών μεγάλων οικογενειακών συνεστιάσεων μοιραζόταν πολλές συνταγές μαγειρικής διότι ήθελε να μεταδοθούν στις επόμενες γενιές.

Καταλείπει τον επί σχεδόν τριάντα έτη σύζυγό της Τομ Πάππα, τα αγόρια της Τόμα Πάππα τον νεότερο, Τζόσεφ Πάππα και την κόρη της Μαίρη Πάππα. Επίσης, τις αδελφές της Κάθι Λένον, Κέντις και τον σύζυγό της Τσακ, Πώλα Παγώνη και τον σύζυγό της Τζον, Πατρικία Ράμσεϊ και τον σύζυγό της Πίτερ, Μαίρη Καμίνσκι και τον σύζυγό της Κρις, Τζάκι Λέδερς και τον σύζυγό της Γκλεν, τον αδελφό της Τέρυ Κρόνιν και την σύζυγό του Κριστίν, καθώς επίσης ανιψιούς και ανιψιές.

Το σκήνωμά της τέθηκε σε κοινό προσκύνημα στο νεκροπομπείο Zis-Sweeney & St. Laurent το εσπέρας της Τρίτης 6 Δεκεμβρίου, ενώ η Νεκρώσιμη Ακολουθία της θα τελεστεί την Τετάρτη στις 11 το πρωί στον Ρωμαιοκαθολικό Ναό του Αγίου Χριστοφόρου, ενώ ο ενταφιασμός της θα γίνει στο κοιμητήριο Edgewood.

Αντί ανθέων όσοι επιθυμούν να τιμήσουν τη μνήμη της μπορούν να αποστείλουν χρηματικές δωρεές στον Οργανισμό Humane Society Nashua.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με μια συναυλία που σηματοδοτεί τη ζωτική ανάγκη να έρθουμε και πάλι κοντά μέσα από τη μουσική, ο Περικλής Κανάρης επιστρέφει στις ζωντανές εμφανίσεις μετά την πανδημία με ένα δυνατό μήνυμα.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ