x
 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Απεβίωσε ο Ανέστης Γανωτάκης στο Αρλιγκτον Μασαχουσέτης

ΒΟΣΤΩΝΗ. Η Ομογένεια της Βοστώνης έχασε έναν επιφανή διανοούμενο των Γραμμάτων, της γνώσης και της παιδείας, τον Ανέστη Γανωτάκη, ο οποίος ήταν αφοσιωμένο μέλος της Εκκλησίας και έτρεφε μεγάλη αγάπη για κάθε τι το ελληνικό. Ο εκλιπών, που απεβίωσε αιφνιδίως σε ηλικία 86 ετών, έδινε πάντοτε πρώτος το παρών στις εκκλησιαστικές και ομογενειακές εκδηλώσεις, ενώ είχε πάντοτε κάτι καλό να πει για όλους.

Γεννήθηκε εκ γονέων Ιωάννη και Μαρίκας Γανωτάκη στις Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας και πέρασε τα παιδικά του χρόνια μεταξύ της νήσου Ρόδου και της Ελληνικής Κοινότητας της Αντίς Αμπέμπα. Η οικογένειά του κατόρθωσε και επιβίωσε την κατοχή των Ιταλών και των Γερμανών κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Ανέστης Γανωτάκης σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ της Αγγλίας, στη Kennedy School of Government του Harvard, έλαβε τα πτυχία Μάστερ στα Οικονομικά και στην Αφρικανική Ιστορία από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης (Boston University), έλαβε επίσης διδακτορικό στην Αφρικανική Ιστορία από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης και Μάστερ Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Μασαχουσέτης UMASS Boston. Ο αείμνηστος είχε μία ασταμάτητη δίψα και μάθηση. Αφιέρωσε το περισσότερο μέρος της ζωής του ως οικονομολόγος στον τομέα της ιατρικής περίθαλψης της Πολιτείας της Μασαχουσέτης.

Γνώριζε απταίστως έξι γλώσσες. Επίσης ήξερε πιάνο, δημοσίευσε δύο ποιητικές συλλογές και ήταν επίσης ικανός καλλιτέχνης ζωγράφος. Ηταν άνθρωπος με αγάπη για την οικογένειά του και τους συνανθρώπους του.

Ηταν από τα πλέον δραστήρια μέλη της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και υπηρέτησε εθελοντικά στις χορωδίες, τα κοινοτικά συμβούλια και στις πολιτιστικές επιτροπές των κοινοτήτων του Αγίου Νικολάου στο Λέξινγκτον και του Αγίου Αθανασίου στο Αρλινγκτον Μασαχουσέτης.

Καταλείπει τη σύζυγό του Ναταλία, τα παιδιά του Ιωάννη, Αλέξανδρο και Ελενα και τις συζύγους τους, τα οκτώ εγγόνια του, την αδελφή του Αμαλία και πολλούς συγγενείς και φίλους σε πολλά μέρη του Κόσμου.

Η Εξόδιος Ακολουθία του τελέσθηκε την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου στον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου του Αρλινγκτον τηρουμένων των προληπτικών μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού, ενώ ο ενταφιασμός του έγινε ιδιωτικώς σε στενό οικογενειακό κύκλο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ