x

ΑΠΟΨΕΙΣ

Από έναν πιστό αναγνώστη

03 Φεβρουαρίου 2023
Ειδικού Συνεργάτη

Η απόφαση του «Εθνικού Κήρυκα», της μοναδικής γνήσιας καθημερινής εφημερίδας του Ελληνισμού στο εξωτερικό, να περικόψει για λίγες μέρες την εβδομάδα την έντυπη έκδοσή του, είναι φυσιολογικό να δημιουργεί απορίες στους χιλιάδες αφοσιωμένους αναγνώστες του στην Αμερική και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μπορεί κανείς να κατανοήσει τους οικονομικούς λόγους που δικαιολογούν μια τέτοια απόφαση. Σε τελική ανάλυση, μια εφημερίδα, πέραν της μέγιστης αποστολής της στην ενημέρωση και ερμηνεία της επικαιρότητας, δεν είναι φιλανθρωπική αλλά επαγγελματική επιχείρηση η οποία προκειμένου να εξασφαλίσει την επιβίωσή της πρέπει να λαμβάνει συνεχώς υπόψη την κρατούσα οικονομική συγκυρία.

Είναι επίσης εύκολα αποδεκτή η επιδίωξη του «Εθνικού Κήρυκα» να προσαρμόζεται προς τις σύγχρονες συνθήκες πρόσληψης και πληροφόρησης σχετικά με την επικαιρότητα από το ευρύτερο αναγνωστικό κοινό. Το οποίο με αυξανόμενο πλέον ρυθμό απαιτεί, εάν δεν έχει ήδη κατά πλειοψηφία αποδεχθεί, την προσαρμογή στην ηλεκτρονική μέσω του διαδικτύου ενημέρωση.

Eν τούτοις, από την άλλη πλευρά, είναι δικαιολογημένη ενδεχόμενη αντίδραση κάποιων αναγνωστών που μπορεί να διερωτώνται μήπως για τις ημέρες χωρίς έντυπη έκδοση της εφημερίδας θα αναγκαστούν να περιορισθούν σε ηλεκτρονική ανάγνωση περιληπτικών ειδήσεων και θα υποστούν έτσι μείωση όχι μόνο της πληρότητας της πληροφόρησής τους αλλά και της πολύτιμης καθημερινότητάς τους.

Μιας καθημερινότητας η οποία, για παράδειγμα, τους επέτρεπε μέχρι τούδε, ξεφυλλίζοντας την εφημερίδα μαζί με καφεδάκι ή ποτό, να αρχίζουν ή να κλείνουν την ημέρα.

Πώς γίνεται, ίσως διερωτηθεί κάποιος, χωρίς το «ξεκοκάλισμα» των σελίδων της εφημερίδας με μόνο απλή ανάγνωση τίτλων επικαιρότητας να αντικατασταθεί αυτό το κομμάτι της καθημερινότητας;

Μήπως καταλήγουμε έτσι στην απώλεια μιας πολύτιμης και αγαπημένης ρουτίνας για μερικές ημέρες την εβδομάδα;

Ερώτηση και απορία που δικαιολογούν να δούμε καλύτερα εκείνο που θα συμβαίνει τις ημέρες που ο έντυπος, «χάρτινος», «Εθνικός Κήρυκας» δεν θα προσφέρεται στο κοινό του.

Μια πληρέστερη λοιπόν ενημέρωση για τον νέο τρόπο έκδοσης του «Εθνικού Κήρυκα» πράγματι καθησυχάζει.

Διότι ο «Εθνικός Κήρυκας» θα εκδίδεται ανελλιπώς και καθημερινά με τη γνώριμη μορφή πλήρους εφημερίδας και με το παραδοσιακό σχήμα της.

Τις λίγες εκείνες ημέρες της εβδομάδας που δεν θα μπορούμε να την κρατήσουμε στα χέρια μας διότι δεν θα τυπώνεται, θα μπορούμε να τη διαβάσουμε με το γνώριμο σχήμα της, ως PDF, με όλες τις σελίδες της και φωτογραφίες της σε κάθε ηλεκτρονική συσκευή, δηλαδή κινητό τηλέφωνο ή ταμπλέτα, που περίπου όλοι πλέον διαθέτουμε και που πάντα έχουμε στα χέρια μας ή δίπλα μας.

Ιδού λοιπόν η σημαντική πτυχή που εξασφαλίζει πλήρως τη συνέχιση της πολύτιμης καθημερινότητάς μας.

Για να το εκφράσουμε και με κάποιο αστεϊσμό, για λίγες ημέρες η εφημερίδα μας αντί να είναι χάρτινη στα χέρια μας με κίνδυνο καμιά φορά να βραχεί, να σχιστεί ή να ξεχαστεί, θα είναι πάντοτε ολόκληρη με όλες τις σελίδες της και με τη γνώριμη μορφή της στις οθόνες μας προσφέροντας την πλήρη και έγκυρη ενημέρωση, εκτιμήσεις και άρθρα της.

Με τον τρόπο αυτό εμείς οι πιστοί αναγνώστες της θα διατηρήσουμε αδιάκοπη την ευχαρίστηση από το διάβασμα της εφημερίδας όπως την ξέρουμε γνωστικά και οπτικά, ενώ παράλληλα ο «Εθνικός Κήρυκας» θα μπορέσει να συνεχίσει τη σταθερή του πορεία προς εκσυγχρονισμό και προσαρμογή στις απαιτήσεις και συνθήκες της εποχής μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το ακούμε συχνά από τους νεώτερους τα τελευταία χρόνια.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ