x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

Αμερική

Αποφοίτηση ελληνικού σχολείου Θείας Αναλήψεως Φέρβιου, Νέα Ιερσέη (Βίντεο)

ΝΕΑ ΙΕΡΣΕΗ. Την αποφοίτηση των 16 μαθητών της 9ης τάξης γιόρτασε το ελληνικό σχολείο της Θείας Αναλήψεως στο Φέρβιου Νέας Ιερσέης, στο κέντρο διασκέδασης «Graycliff», την Πέμπτη 2 Ιουνίου.

Τιμήθηκαν και βραβεύτηκαν οι απόφοιτοι μαθητές, Γεωργία Αραπίδη, Ειρήνη Αβάλου, Σωκράτης Μπονίτσης, Ευτυχία Χρήστου, Μελπομένη Δρόσου, Βασιλική Γεωργίου, Ανδρέας Λάκκας, Σοφία Λαζάρου, Γεώργιος Μιχαλάτος, Θεμελίνα Πετράκη, Μαριάννα Ρακκού, Κατερίνα Ρωμανίδη, Ιωάννα Σάρδη, Αννα Στήθου, Σοφία Βεργκάρα, Νίνα Βρατσάνου.

Ο κεντρικός ομιλητής της τελετής, Επίσκοπος Μηδείας κ. Απόστολος, στη χαιρετιστήρια ομιλία του συνεχάρη τους απόφοιτους μαθητές, τον διευθυντή Δημοσθένη Τριανταφύλλου, το εκπαιδευτικό προσωπικό, τη σχολική επιτροπή, τον σύλλογο γονέων και αναφέρθηκε στη σημασία των κοινοτικών σχολείων στη διάδοση και διατήρηση των Ελληνοχριστιανικών αξιών και ιδεών.

Οπως ανέφερε, «η Εκκλησία είναι το θεμέλιο του Ελληνισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η κάθε κοινότητα είναι η πηγή, το κάστρο και η ελπίδα των ομογενών. Είναι ο τόπος που ιδρύθηκαν και θεμελιώθηκαν τα ελληνικά σχολεία.

Ολες οι κοινότητες έχουν κάποια μορφή σχολείου. Και αυτό είναι για όλους εμάς μεγάλη ευλογία.

Οσο υπάρχει η Εκκλησία η γλώσσα μας θα συνεχίσει να μεγαλουργεί.

Αγαπητά μου παιδιά, ξεκινάτε τη ζωή σας πάνω στο θεμέλιο της πίστης και του πολιτισμού μας.

Το σχολείο σάς έδωσε τις βάσεις για να πετύχετε ό,τι θέλετε. Να παραμείνετε όπως είστε, να στηρίζετε την ελληνική παιδεία, τις ενορίες, τα σχολεία μας, ό,τι έχει να κάνει με την πίστη και τις παραδόσεις μας.

Συγχαρητήρια, άξιοι, καλή πρόοδο και θα είμαστε πάντα μαζί σας».

Ο Εκδότης – Διευθυντής του «Εθνικού Κήρυκα», Ηρακλής Α. Διαματάρης, στη χαιρετιστήρια ομιλία του. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

Ο ιερατικός προϊστάμενος της ενορίας, π. Χρήστος Παππάς, εξέφρασε τη χαρά και υπερηφάνεια που νιώθει βλέποντας τους απόφοιτους μαθητές.

«Ολα αυτά τα χρόνια», τόνισε, «δείξατε επιμέλεια και μεγάλη προσπάθεια και αυτό σας τιμά ιδιαιτέρως.

Σας θυμάμαι μικρά παιδιά που ήρθατε για πρώτη φορά στο σχολείο και τώρα είστε νέοι με όνειρα και φιλοδοξίες.

Κρατείστε μέσα σας για όλη σας τη ζωή τις όμορφες αναμνήσεις που αποκτήσατε, να είστε μαζί, αγαπημένοι και πάντα ευλογημένοι».

Ο εκ των επίσημων καλεσμένων της τελετής, Ηρακλής Α. Διαματάρης, Εκδότης – Διευθυντής του «Εθνικού Κήρυκα», ευχαρίστησε θερμά το σχολείο για την τιμητική, όπως είπε, πρόσκληση και χαρακτήρισε στην ομιλία του τις αποφοιτήσεις ως έναν θρίαμβο για τον κάθε μαθητή ξεχωριστά αλλά και για την Ομογένεια.

Οπως είπε, «με πολλούς αγώνες, θυσίες αλλά και χαρές ο κάθε μαθητής που τελειώνει το ελληνικό σχολείο γίνεται πιο ολοκληρωμένος ως Ελληνας και ως άνθρωπος.

Η σημερινή ημέρα είναι μια γιορτή για την πρόοδο, την μάθηση και τα γράμματα.

Σας συγχαίρω για το εξαιρετικό έργο που επιτελείται ως κοινότητα και είμαι βέβαιος ότι τα καλύτερα βρίσκονται στο μέλλον.

Στους απόφοιτους εύχομαι να αποκτήσουν στη ζωή τους ό,τι καλύτερο έχουν να τους προσφέρουν οι δύο τους πατρίδες. Να συνδυάσουν την αμερικανική νοοτροπία με την ελληνική ζεστασιά.

Θερμά συγχαρητήρια και εις ανώτερα.

Καλό καλοκαίρι σε όλους».

Οι αριστούχοι μαθητές Σωκράτης Κυπριανός Μπονίτσης και Μαριάνα Ρακκού σε αναμνηστική φωτογραφία με τον Επίσκοπο Μηδείας κ. Απόστολο, τον διευθυντή Δημοσθένη Τριανταφύλλου, αριστερά, την δασκάλα Μαρία Σάρδη και τον διευθυντή Γραφείου Παιδείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, Δρα Αναστάσιο Κουλαρμάνη. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

Ο διευθυντής του σχολείου, Δημοσθένης Τριανταφύλλου, ανέφερε ότι το Ελληνικό σχολείο της Θείας αναλήψεως είναι πρωτοπόρο με την απόκτηση από το 2007 του πρώτου απογευματινού Γυμνασίου με τρεις τάξεις Γυμνασίου, 7ης, 8ης και 9ης και με τελετή αποφοίτησης στην 9η.

«Η πρώτη 9η αποφοίτησε το 2007 και φιλοξενήθηκε για 2 εβδομάδες στα Δωδεκάνησα. Στη Σύμη είδαν στο Δημαρχείο τη φωτογραφία της παράδοσης των Γερμανών στις Συμμαχικές δυνάμεις, 9 Μαΐου 1945.

Από τη Ρόδο επισκεφθήκαμε τη Σύμη και τον Πανορμίτη, τη Χάλκη και το άγαλμα του Αλέξανδρου Διάκου.

Στη συνέχεια, πήγαμε στην Κω που θαύμασαν το Ασκληπιείο, το μουσείο με το άγαλμα του Ιπποκράτη, συνεχίσαμε στην Πάτμο και μετά στη Νίσυρο», είπε.

Ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής, Κωνσταντίνος Ρακκού, συνεχάρη τους μαθητές και ευχαρίστησε τις δασκάλες, Πρεσβυτέρα Μαρία Παππά, Θεανώ Καλλοπούλου, Μαρία Μπονίτση, Βάσω Μανώλη, Μανταλένα Αραβοσιτά, Δήμητρα Μπαλτζή, Μαρία Σάρδη, Βάια Τζιώνα και την μουσικό Ερασμία Βουκελάτου για την προσφορά τους.

Ο διευθυντής Γραφείου Παιδείας Ιεράς Αρχιεπισκοπής Δρ Αναστάσιος Κουλαρμάνης, αναφέρθηκε στη σημασία στήριξης των ελληνικών σχολείων και συνεχάρη την κοινότητα της Θείας Αναλήψεως που εδώ και 15 χρόνια έχει προσθέσει ακόμη μία τάξη στο σχολείο, φθάνοντας την 9η, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους μαθητές να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους ακόμα περισσότερο.

Χαιρετιστήρια μηνύματα απηύθυναν ο πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου, Παντελής Φραγκίσκου, η πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας, Ροζαλία Δρίβα και η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Σοφία Μιχαλάκη.

Οι απόφοιτοι έλαβαν βραβεία από την κοινότητα, τη Φιλόπτωχο, τον σύλλογο γονέων, την AHEPA – Αλεξάντερ Χάμιλτον – Τσάπτερ 54, την Ελληνική Λέσχη Φορτ Λι και την Ακαδημία Φιλοσοφίας και Επιστήμης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Την ικανοποίησή του για τις επαφές με την ελληνοαμερικανική ομογένεια εξέφρασε, κατά τις δηλώσεις του στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ