GR US

Οι ευχές μου για τις εκλογές

Εθνικός Κήρυξ Archive

Κύριε Διευθυντά,

Ταλαίπωρε Ελληνα τα τελευταία 20 χρόνια σε απατήσανε και σε προδώσανε πολλές φορές, είπανε πως η πατρίδα βούλιαζε για να δικαιολογήσουνε τα ψέματα και τους σωτήρες.

Είδαμε και άλλα εκατομμύρια Ελληνες να τραβούν για τα μαύρα ξένα για μια προσωρινή σωτηρία. Είδαμε χιλιάδες τίμιους Ελληνες να αυτοκτονούν αφού δεν είχαν τη δύναμη να ταϊσουνε την οικογένειά τους. Πάλι μείναμε με τις προσευχές και την ελπίδα η οποία κάπου κάπου ζωπυρώνει και κάπου κάπου χάνεται.

Υστερα από 10 χαμένα χρόνια, η πατρίδα ρημαγμένη και ναρκωμένη καλεί τον λαό σε εκλογές. Εδω αρχίζει πάλι η φαυλοκρατία, πολλές κατηγορίες και υποσχέσεις. Εμείς μακρινοί και άσχετοι θεατές ρωτούμε τι έκανε η Ελλάδα για να αλλάξει το λανθασμένο και προδομένο παρελθόν;

Μήπως άλλαξε το καταστατικό της, μήπως εμπόδισε κάμποσους φαυλοκράτες, ψεύτες και υποκριτές από το να τρέξουν στις εκλογές, μήπως η Δικαιοσύνη αναγνωρίστηκε και τιμώρησε αυτούς που την κατακρεούργησαν;

Πώς λοιπόν περιμένουμε πως αυτή τη φορά τα ίδια λάθη του παρελθόντος να φέρουν καλύτερα αποτελέσματα; Αυτό μάς φέρνει στη λαμπρή και μακροχρόνια ιστορία της που λέει χωρίς δύσκολους αγώνες, αλλαγή δεν γίνεται.

Σήμερα ήταν η ώρα για τις εκλογές, και τη ζητούμενη απολύτρωση να αλλάξουν χίλιοι ουσιώδεις νόμοι, να αλλάξουν κομμάτια από το καταστατικό, να καταργήσει και να αλλάξει εξουσίες, και να δώσει βαρυσήμαντες ευθύνες σε αξιώματα σαν του πρόεδρου του έθνους που είναι μόνο για το θεαθήναι.

Σήμερα έπρεπε η πατρίδα να επιστρατεύσει τους καλύτερους ακαδημαϊκούς να κάνουν μια σοβαρή ανανέωση του Συντάγματος με σοβαρά σκαλοπάτια της εξουσίας σε όλους τους τομείς.

Επρεπε αφού η Ελλάδα δεν ήθελε βασιλεία, να φέρουν πίσω τη Γερουσία της αρχαίας Αθήνας.

Επρεπε να δώσει κάποια σοβαρότητα και ανεξαρτησία στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στη δικαιοσύνη και πολλά άλλα.

Η πατρίδα μας έχει 2-3 ατομικά όπλα, θα έλεγα, και ούτε καν διανοήθηκε να τα χρησιμοποιήσει στην τωρινή ανάγκη.

1. Η ελληνική μας κουλτούρα, και ομολογουμένως έγινε προσπάθεια να την αξιοποιήσουν αλλά λόγω της αδυναμίας και οικονομικής εξαθλίωσης απελπισίας κανείς δεν την παίρνει σοβαρά.

2. Ο πνευματικός πλούτος του απόδημου Ελληνισμού. Εγινε ποτέ προσπάθεια να χρησιμοποιηθεί; Αγκάλιασε τα απόδημα τέκνα σου, δώσε τους ψήφον και θα δεις το ίδιο θαύμα που έγινε στο Ισραήλ. Σε μια μέρα μάζεψαν από τους απόδημους $80 εκ.

3. Ο πλούτος του εμπορικού στόλου της πατρίδας. Υπάρχει αλλά έφυγε από την πατρίδα μας λόγω κακής διαχειρίσεως του κράτους.

Οι εκλογές που σου παρουσιάζουν σαν τη σωτηρία της χώρας είναι σαν να βλέπεις ταχυδακτυλουργικά και να μη καταλαβαίνεις τι γίνεται.

Δυστυχώς την όμορφη πατρίδα μας την φάγανε και την κατακρεουργήσανε οι κηφήνες που λέγονται πολιτικοί, σε δικό σου βάρος. Οποιος πιστεύει πως οι εκλογές θα αλλάξουν τον τόπο, ονειροπωλεί.

Εμμανουήλ Α. Βλαστάκης Ηλεκτρονικός Μηχανολόγος