GR US

Συστράτευση

Εθνικός Κήρυξ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην ομιλία του στη ΓΣ του ΟΗΕ. (UNTV via AP)

Ολα τα στοιχεία, όλες οι εξελίξεις, όλοι οι οιωνοί συγκλίνουν σε ένα και μοναδικό συμπέρασμα.

Η Τουρκία υπό την ηγεσία του προέδρου Ερντογάν επιδιώκει να επιβάλει λύσεις, προφανώς τις δικές της λύσεις, στις διαφορές της με την Ελλάδα. Είναι σαφές ότι οι λέξεις «προκλήσεις», «επιθετική» συμπεριφορά, δεν είναι πλέον αρκετές για να ερμηνεύσουν ή να περιγράψουν τις δραστηριότητες της Αγκυρας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Η Ελλάδα, ο λαός της και η πολιτική ηγεσία της ευρίσκονται σήμερα, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη φορά στο πρόσφατο παρελθόν, αντιμέτωποι με την Ιστορία.

Αυτή είναι η γυμνή αλήθεια που πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι οι Ελληνες εντός και εκτός της Ελλάδος.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει επιδείξει μέχρι τώρα παραδειγματική σταθερότητα και ψυχραιμία στα λόγια και στις πράξεις της. Εχει απευθυνθεί προς κάθε διεθνή οργανισμό, έχει μιλήσει με το σύνολο των άμεσα η έμμεσα εμπλεκομένων διεθνών ηγετών και συμμάχων, έχει επισημάνει προς άπαντες το γεγονός ότι η Τουρκία θέτει σε κίνδυνο τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή.

Εχει ακόμη προχωρήσει στην, μέχρι προ ολίγου χρόνου αδιανόητη, ρεαλιστική τοποθέτηση να αντιμετωπίσει κατάματα και ουσιαστικά τις τουρκικές διεκδικήσεις και να δεχθεί την προοπτική ικανοποίησής τους στο βαθμό που συνάδουν με το διεθνές δίκαιο .Μόλις προ ημερών ο Ελληνας Πρωθυπουργός είχε το θάρρος να αναγνωρίσει ότι «το γεγονός ότι η Ελλάδα έρχεται και συζητάει ένα ζήτημα που αφορά την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο σημαίνει πως αναγνωρίζουμε ότι αυτή είναι μια περιοχή όπου και η Τουρκία έχει διεκδικήσεις».

Εξ άλλου, αρκεί και μόνο ο πρωτοφανής σε οξύτητα τόνος της πρόσφατης καταδίκης των τουρκικών ενεργειών από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών για να γίνει αντιληπτή η ανησυχία και ο κίνδυνος που προκαλούν οι τουρκικές πράξεις.

Εχουν περάσει πλέον τα στάδια των αναλύσεων, των σκληρών τοποθετήσεων και των διαμαρτυριών για την απραξία των άλλων.

Εχει ακόμη παρέλθει ο καιρός για ανόητες και ανεύθυνες «δυναμικές» αντιδράσεις όπως η προτροπή του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που κάλεσε προ ημερών την κυβέρνηση να προχωρήσει στην επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδος σε 12 μίλια!

Εκείνο που σήμερα απαιτείται είναι να καταστεί σαφής συνείδηση σε όλο τον Ελληνισμό, εντός και εκτός Ελλάδος, ότι η πατρίδα αντιμετωπίζει υπαρξιακό κίνδυνο και καλείται να αμυνθεί με όλα τα μέσα, συμπεριλαμβανομένης της δύναμης, εναντίον ενός αυταρχικού και επιθετικού Τούρκου ηγέτη, ο οποίος έχει χρησιμοποιήσει βία εναντίον της πλειονότητος των γειτόνων της χώρας του αλλά και πέραν από τον άμεσο όμορο χώρο της.

Παράλληλα με τη συνειδητοποίηση του θανάσιμου κινδύνου, επιβάλλεται συστράτευση.

Συστράτευση όλων μας, με όλα τα μέσα και με όλες μας τις δυνάμεις.

Οι γραμμές αυτές επιδιώκουν και πρέπει να είναι κάλεσμα αφύπνισης και επαγρύπνησης.

Ο εχθρός δεν προβαίνει πλέον μόνο σε απλές απειλές. Κινείται και δρα μονομερώς και αυθαίρετα μέσα σε χώρους όπου η Ελλάδα έχει αναμφισβήτητα κυριαρχικά δικαιώματα, επιδεικνύοντας πλήρη αδιαφορία για τις οποιεσδήποτε συνέπειες και αποδεχόμενος ακόμη και τη σύγκρουση.

Και είναι πλέον σαφές ότι ο εχθρός αυτός δεν ενδιαφέρεται για συζήτηση, παραπομπή σε διεθνή δικαστήρια ή συμφιλιωτικές μεσολαβήσεις τρίτων.

Επιδιώκει να αρπάξει αυτό που η αυθαιρεσία και ενδεχομένως η βία και η δύναμη θα του επιτρέψουν.

Οσο πιο γρήγορα ο Ελληνισμός αντιληφθεί τη σκληρή αυτή πραγματικότητα, τόσο πιο αποτελεσματικά θα συστρατευθεί στο πλευρό της πατρίδας και της κυβέρνησής της για την προστασία των πατροπαράδοτων δικαιωμάτων του.