GR US

Τα παραμάγαζο και τo παρακράτος

Ευρωκίνηση

(EUROKINISSI/Giannis Panagopoulos)

Με αφορμή το παραμάγαζο που προσπάθησαν επανειλημμένα στο ΣΥΡΙΖΑ να στήσουν και νόμιζαν ότι η Novartis ήταν ευκαιρία… ακούμε τρελά πράγματα.

Πρώτη φορά Αριστερά και ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ το ομολόγησε ξεκάθαρα λέγοντας ότι ήθελε έλεγχο των «αρμών της εξουσίας»!

Με απλά λόγια να μπει σε θεσμούς, να καλωδιωθεί στο βαθύ κράτος, αλλά δεν έμαθε τον έξυπνο τρόπο με τον οποίο είχε αναπτυχθεί το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου με αποτέλεσμα η πρώτη φορά Αριστερά να ενεργεί παραβιάζοντας και προσβάλοντας τη δημοκρατία.

Αυτό όμως που μας κάνει εντύπωση είναι η διαφορά ήθους στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τον πιο στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, τον Νίκο Παππά, που δεν ήταν η πρώτη του υπόνοια ύποπτης παρέμβασης.

Δεκαέξι μήνες πριν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβει στην εξουσία, ο Νίκος Παππάς είχε βρεθεί μαζί με τον Κύπριο δικηγόρο Αρτεμίου στη Βενεζουέλα. Στο Καράκας συγκεκριμένα, συναντήθηκαν και με στελέχη ελληνικών επιχειρήσεων που βρίσκονταν στη χώρα της Λατινικής Αμερικής. Είπε ότι πήγε να προμηθευτεί προϊόντα για τα σούπερ μάρκετ της Ελλάδας! Και πετάχθηκαν μία βόλτα και σε πολυτελές θέρετρο.

Ο κ. Παππάς βρέθηκε πάλι στην επικαιρότητα το 2018, όταν ο φίλος του και παλιός του συμμαθητής Μανώλης Πετσίτης, που μέχρι το 2014 ήταν σερβιτόρος στο επάγγελμα, με πενιχρά εισοδήματα βρέθηκε ξαφνικά συνομιλητής κορυφαίων επιχειρηματιών, όντας και στο μισθολόγιο εταιρείας του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη;

Και τώρα πάλι ο κ. Παππάς με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή σε διαλόγους παρακράτους.

Τυχαίο; Το όνομά του μονίμως μπλέκεται. Όπως έμπλεκε ως υπεύθυνος Υπουργός στην παραπληροφόρηση στα υπόγεια του Μαξίμου για 4,5 χρόνια.

Αντί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τον μονίμως λαλούντα κ. Πολάκη στο υπουργείο Υγείας, να επιδιώκουν να βρουν ποιοι γιατροί και δημόσιοι αξιωματούχοι εμπλέκονται στο σκάνδαλο Novartis, θεώρησαν ότι ήταν ευκαιρία να κλείσουν κάποιους πολιτικούς στη φυλακή. Μόνο έτσι θα κέρδιζαν πάλι τις εκλογές. Δεν τους ενδιέφερε το πραγματικό σκάνδαλο αφού ο πρώην πρόεδρος της Novartis Ελλάς, Κωνσταντίνος Φρουζής, δεν κλήθηκε ποτέ από την αρμόδια εισαγγελέα να καταθέσει.

Εχει ευθύνη ο Αλέξης Τσίπρας, που φέρεται να ήξερε σχεδόν τα πάντα και να μην ενδιαφερόταν να παρέμβει να σπάσει το απόστημα πριν γίνει καρκίνος.

Πραγματικά επικίνδυνος ο κ. Τσίπρας. Και όσο για το αν είχε ευθύνη, αντί απάντησης παραθέτουμε αυτό που είπε η πρώην συνεργάτης του και πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Εδώ πήγε διακοπές σε κότερο μετά το Μάτι, στον Παππά θα κολλούσε;»!