GR US

Φίλη μου έστειλε μήνυμα στον άντρα μου κι εκείνος μου το έκρυψε...

Εθνικός Κήρυξ Archive

Αγαπητή Σταυρούλα,

Είμαι 27 χρονών, παντρεμένη και ευτυχισμένη στον γάμο μου. Με τον άντρα μου είμαστε μαζί από το σχολείο, αγαπιόμαστε και είμαστε πολύ δεμένοι. Δεν έχουμε μυστικά μεταξύ μας και συζητάμε για τα πάντα. Ή τουλάχιστον έτσι πίστευα εγώ.

Πριν από λίγες μέρες, ενώ εκείνος έκανε μπάνιο, ήρθε ένα μήνυμα στο κινητό του που το είχε αφήσει στο τραπεζάκι μπροστά μου. Το άκουσα και κοίταξα αφηρημένα στην οθόνη. Ηταν από την κολλητή μου! Μου φάνηκε πολύ περίεργο γιατί δεν έχουν στενή σχέση μεταξύ τους και μάλιστα ό άντρας μου πολλές φορές ενοχλείται όταν η φίλη μου έρχεται στο σπίτι μας.

Για ποιο λόγο έστειλε μήνυμα στον άντρα μου; Αν χρειαζόταν κάπου τη βοήθειά του, δε θα έπρεπε να τον προσεγγίσει μέσα από εμένα; Άφησα το κινητό στη θέση του και έκανα σα να μη συμβαίνει τίποτα. Εκείνος διάβασε το μήνυμα χωρίς να απαντήσει και δεν μου είπε τίποτα.

Δεν μου είπε τίποτα ούτε τις επόμενες μέρες. Ούτε κι εκείνη. Είναι παράλογο που σκέφτομαι διάφορα για τη μεταξύ τους σχέση; Αποφάσισα να μην μιλήσω στον άντρα μου και να τους παρατηρήσω μαζί. Ολο αυτό όμως με έχει επηρεάσει πολύ άσχημα. Τι να κάνω;

Κατερίνα

Αγαπητή Κατερίνα,

Είδες ένα μήνυμα στο κινητό του άντρα σου από τη φίλη σου, για το οποίο κανείς από τους δύο δεν σε ενημέρωσε και υποψιάζεσαι ότι κάτι υπάρχει μεταξύ τους. Αυτό που με προβληματίζει περισσότερο από το ίδιο το συμβάν είναι ότι μία από τις πρώτες σκέψεις σου είναι ότι κάτι μπορεί να συμβαίνει ανάμεσα στον άντρα σου και τη φίλη σου.

Το πρώτο που θα σε συμβούλευα να κάνεις είναι να προβληματιστείς για τους λόγους για τους οποίους σκέφτηκες κάτι τέτοιο.

Γιατί η πρώτη σου σκέψη για παράδειγμα, δεν ήταν ότι πρόκειται για ένα ασήμαντο ή τυχαίο μήνυμα. Θα μπορούσε η φίλη σου, να ζητάει από τον άντρα σου ένα τηλέφωνο ενός δικού του γνωστού ή να τον ρωτάει κάτι που να έχει σχέση με το επάγγελμά του.

Μήπως έχεις κάποια δείγματα από τη συμπεριφορά του άντρα σου που να σε κάνουν να μην τον εμπιστεύεσαι;

Μου γράφεις ότι έχετε πολύ στενή σχέση μεταξύ σας. Τότε, γιατί δεν του μίλησες απευθείας για το μήνυμα, γιατί δεν τον ρώτησες ξεκάθαρα τι ήθελε η φίλη σου;

Τι σε έκανε να μην πεις τίποτα; Είναι επειδή νιώθεις ότι κάτι δεν πάει καλά στη σχέση σας; Ή μήπως η επιλογή σου αυτή οφείλεται στον χαρακτήρα σου; Μήπως μερικές φορές αντιδράς με καχυποψία ή ζήλεια;

Πρώτα από όλα επομένως, καλό θα ήταν να ξεκαθαρίσεις το ζήτημα αυτό, για ποιους λόγους, δηλαδή, δε θέλησες να εμπιστευτείς τους προβληματισμούς σου στον δικό σου άνθρωπο και προτίμησες να τον παρατηρήσεις από απόσταση.

Μην με παρεξηγήσεις, δεν αποκλείω την περίπτωση να έχεις δίκιο και να συμβαίνει κάτι ύποπτο ανάμεσα στους δύο αυτούς κοντινούς σου ανθρώπους. Ιδιαίτερα αν έχεις παρατηρήσει κάτι περίεργο, όταν βρίσκεστε και οι τρεις μαζί, κάποια βλέμματα, χαμόγελα ή σχόλια που δεν σου αρέσουν.

Αν επιδιώκει ο άντρας σου ή η φίλη σου να βρίσκεστε όλοι μαζί, περισσότερο συχνά από όσο πρέπει. Αν έχεις νιώσει μεταξύ τους παράξενη οικειότητα ή αμηχανία. Δε μου γράφεις όμως κάτι τέτοιο.

Αν λοιπόν, έχεις βάσιμους λόγους να υποπτεύεσαι σχέση μεταξύ τους και θέλεις να σώσεις το γάμο σου θα πρέπει να ξεκαθαρίσεις τι θέλει ο άντρας σου και να βρείτε μαζί τρόπους, ώστε να ξεπεραστεί η κρίση, ίσως με τη βοήθεια κάποιου ειδικού.

Φυσικά, αν συμβαίνει αυτό, θα πρέπει να απομακρύνεις τη φίλη σου από τη ζωή σου.

Υπάρχει βέβαια και μία τρίτη περίπτωση. Η φίλη σου να φλερτάρει με τον άντρα σου και εκείνος να αντιστέκεται. Μου έχεις πει ότι δεν τη θέλει συχνά μέσα στο σπίτι σας.

Μήπως αυτός είναι ο λόγος; Μήπως δεν σου λέει τίποτα γιατί δε θέλει να σε στεναχωρήσει; Εχει η φίλη σου τέτοιο χαρακτήρα ώστε να θέλει να μην διστάζει να φλερτάρει με τον άντρα της κολλητής της;

Η δική μου γνώμη είναι να μιλήσεις ειλικρινά στον άνθρωπό σου και να του εκφράσεις με ήρεμο τρόπο και χωρίς συγκρούσεις και κατηγορίες τις ανησυχίες σου. Πιστεύω πως έτσι θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα και θα ηρεμήσεις.