GR US

Ρωτήστε τη Σταυρούλα: Εξαφανίστηκε χωρίς λόγο, ενώ μου έδειχνε ενδιαφέρον

Εθνικός Κήρυξ Archive

Αγαπητή Σταυρούλα,

Το όνομά μου είναι Χρύσα, είμαι σαράντα ενός ετών και μένω στην Ελλάδα. Ενδιαφέρομαι για κάποιον που είναι 39 χρόνων. Τον γνώρισα για πρώτη φορά μέσα από την επαγγελματική του σχέση με τους γονείς μου και από την αρχή έδειξε να ενδιαφέρεται για μένα. Μου φάνηκε κάπως ντροπαλός, αλλά με κοίταζε συνέχεια. Ενα χρόνο αργότερα χρειάστηκε να ξανασυνεργαστούμε, αυτή τη φορά με δική μου πρωτοβουλία. Την περίοδο εκείνη μου τηλεφωνούσε 4-5 φορές τη μέρα και μου έδειχνε ότι του αρέσω, αλλά όχι ξεκάθαρα. Οταν τελείωσε η συνεργασία μας και τον επισκέφτηκα στο χώρο εργασίας του για να τον πληρώσω, έδειχνε πολύ νευρικός έχανε τα λόγια του, και μου είπε «οτιδήποτε και αν χρειαστείς να με πάρεις τηλέφωνο, ό,τι και αν είναι αυτό, θέλω να με πάρεις, δεν έχει σημασία που είμαι μικρότερος». Οταν τον κάλεσα μία εβδομάδα αργότερα με αφορμή μία υπόθεση των γονιών μου ήταν πολύ τυπικός και απόμακρος. Τον κάλεσα ξανά δύο εβδομάδες αργότερα και του ζήτησα να πάμε για καφέ. Μου απάντησε ότι είναι εκτός Αθηνών, ότι έχει πολύ πιεσμένο πρόγραμμα και ότι θα επικοινωνήσει μαζί μου, μόλις επιστρέψει και χαλαρώσει κάπως από τη δουλειά. Δεν με πήρε ποτέ τηλέφωνο. Εχουν περάσει πέντε μήνες από τότε. Αναρωτιέμαι, λοιπόν, αν όλα αυτά τα φαντάστηκα. Κι αν δεν τα φαντάστηκα για ποιο λόγο εξαφανίστηκε;

Χρύσα

Αγαπητή Χρύσα,

Δεν είναι πάντα εύκολη η επικοινωνία, ιδιαίτερα με ανθρώπους που δεν τους γνωρίζουμε καλά, που δεν έχουμε εξοικειωθεί μαζί τους, για να μπορούμε να καταλάβουμε ξεκάθαρα τα μηνύματα που εκπέμπουν. Υπάρχει λοιπόν περίπτωση, στη σχέση σου αυτή με τον άντρα που σε ενδιαφέρει, να μην ήταν ξεκάθαρα τα μηνύματα και οι προθέσεις ούτε από τη μεριά σου ούτε από τη μεριά του.

Ας πάρουμε την πρώτη περίπτωση. Ο άνθρωπος αυτός σου συμπεριφέρθηκε με έναν τρόπο που εσύ θεώρησες ερωτικό ενδιαφέρον. Υπάρχουν όμως πολλοί άνθρωποι που συμπεριφέρονται με οικειότητα στους άλλους, που τους δείχνουν ενδιαφέρον, τους κάνουν να αισθάνονται σημαντικοί χωρίς όμως γι’ αυτούς να σημαίνει κάτι άλλο πέρα από αυτό. Ετσι, άνθρωποι που δεν έχoυν συνηθίσει αυτόν τον τρόπο συμπεριφοράς μπορεί να παρερμηνεύσουν τις προθέσεις τους. Αν συνέβη αυτό, προφανώς και δεν φαντάστηκες όσα έγιναν. Απλά για σένα είχαν διαφορετικό νόημα από ό,τι για τον άνθρωπο που σε ενδιαφέρει.

Επίσης υπάρχουν άνθρωποι που νιώθουν εξαιρετικά έντονα την ανάγκη να επιβεβαιωθούν ερωτικά. Στην προσπάθειά τους αυτή φλερτάρουν και δείχνουν ενδιαφέρον στον άλλον μέχρι εκείνος να ανταποκριθεί. Πολλές φορές όταν έχουν ικανοποιήσει την ανάγκη τους αυτή και έχουν νιώσει επιθυμητοί, χάνουν το ενδιαφέρον τους και εξαφανίζονται.

Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση να ενδιαφερόταν για σένα και να έκανε πίσω εξαιτίας της επαγγελματικής σχέσης ή εξαιτίας της ηλικίας που μου γράφεις ότι ανέφερε σε κάποια συζήτησή σας. Δεν είναι εύκολο να βγάλεις συμπέρασμα για τη συμπεριφορά ενός ανθρώπου για τον οποίο ξέρεις τόσα λίγα.

Τέλος, μπορεί να αποφάσισε να κάνει πίσω, όταν κατάλαβε το δικό σου ενδιαφέρον, είτε γιατί ένιωσε πως δεν είναι έτοιμος ακόμα να δεσμευτεί, (φαντάσου για παράδειγμα την περίπτωση που μόλις έχει βγει από μία δύσκολη σχέση), είτε γιατί ήταν εκείνη την περίοδο σε μία σχέση στην οποία μπορεί να χώριζε και να επανασυνδεόταν.

Ο μόνος τρόπος για να μάθεις την αλήθεια, αν ακόμα σε ενδιαφέρει και αν αντέχεις μία πιθανή απάντηση που μπορεί και να μην σου είναι ευχάριστη, είναι να τηλεφωνήσεις και να τον ρωτήσεις γι’ αυτά που συνέβησαν μεταξύ σας. Ολα τα άλλα είναι απλές υποθέσεις.