x

Εκκλησία

Αρχιεπισκοπική εγκύκλιος για την Κυριακή της AHEPA

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος έστειλε εγκύκλιο στο πλήρωμα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής αφιερώνοντας την επικείμενη Κυριακή 15 Μαϊου στην Οργάνωση της AHEPA. Τονίζει ότι «αυτή η χρονιά 2022 έχει ιδιαίτερο συμβολισμό τόσο για την AHEPA όσο και για την Αρχιεπισκοπή μας, διότι σηματοδοτεί τους εορτασμούς των εκατονταετηρίδων τους».

Η Αρχιεπισκοπική εγκύκλιος έχει ως εξής:

«Προσφιλείς αδελφοί και αδελφές εν Χριστώ αναστάντι,

Χριστός Ανέστη!

Εκφράζω μαζί με το πλήρωμα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής θερμά συγχαρητήρια και πολλές ευχές προς όλα τα αξιόλογα και λίαν αγαπητά μέλη της Ελληνοαμερικανικής Εκπαιδευτικής και Προοδευτικής Οργάνωσης (AHEPA) επί τη ευκαιρία της Κυριακής, η οποία είναι αφιερωμένη σε αυτήν. Αυτή η χρονιά 2022 έχει ιδιαίτερο συμβολισμό τόσο για την AHEPA όσο και για την Αρχιεπισκοπή μας, διότι σηματοδοτεί τους εορτασμούς των εκατονταετηρίδων τους. Το γεγονός αυτό δείχνει τους δεσμούς και τη στενή συνεργασία μεταξύ των δύο πυλώνων της Ομογένειας.

Προτρέπουμε κάθε κοινότητα σε όλη την Αμερική, να οργανώσει εκδηλώσεις στήριξης των τοπικών τμημάτων των AHEPA. Αποτελούμε μία Εκκλησία, ένα σώμα ‘εν Κυρίω αναστάντι’, μία οικογένεια. Η AHEPA και η Αρχιεπισκοπή μας συμπορεύονται εδώ και εκατό χρόνια.

Ας ευχηθούμε λοιπόν για όλη την οικογένεια της AHEPA υγεία, επιτυχία και ευημερία, προσφέροντας εκπαιδευτικές και προοδευτικές δράσεις επ᾽ ευεργεσία των κοινοτήτων μας και όλης της χώρας για τα επόμενα εκατό χρόνια».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ. Ευχές για την παγκόσμια ειρήνη και ιδιαιτέρως για την ειρήνη στην Ουκρανία απηύθυνε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, στην οποία χοροστάτησε, στο παρεκκλήσι της Παναγίας της Πορταΐτισσας, στη Μονή Ιβήρων, στο Άγιο Όρος, όπου βρίσκεται για επίσκεψη.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δημιούργησε άλλο ένα θέμα διχασμού της ελληνικής κοινής γνώμης, κοντά στα τόσα που είχαν δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια (οικονομική κρίση, πανδημία, εμβόλια).

ΒΙΝΤΕΟ

Τα Γεγονότα της Εβδομάδας από τον «Ε.Κ» με την Αννα Σαρηγιάννη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η δημοσιογράφος Αννα Σαρηγιάννη στο ειδικό εβδομαδιαίο βιντεομαγκαζίνο, στο οποίο παρουσιάζονται οι σημαντικότερες ειδήσεις της Εβδομάδας όπως τις κατέγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» μέσα από την έντυπη αλλά και την ηλεκτρονική έκδοσή του και την επεξεργάστηκε η συντακτική του ομάδα.

Δύο διασωληνωμένοι από τη φωτιά στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε πριν τις 3 το μεσημέρι στο κτίριο όπου στεγάζεται το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, επί της οδού Αριστοτέλους 27 στο κέντρο της πόλης.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας