x

ΑΠΟΨΕΙΣ

Αρχισαν οι πτώσεις

Η εκκλησιαστική κομματοκρατία και πολιτική ενίοτε είναι πολύ πιο αδίστακτη και απρόοπτη από την κοσμική κομματοκρατία και πολιτική ιδιαίτερα στα υψηλά διαστρώματα της εκκλησιαστικής διοίκησης και ιεραρχίας. Τελευταίο τρανό και τρανταχτό παράδειγμα η «πτώση» του μέχρι προχτές ισχυρού άνδρα του Μοσχοβίτικου Πατριαρχείου, του Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα, ο οποίος όπως είναι γνωστό λειτουργούσε ως ένα είδος «υπουργού εξωτερικών» του Πατριαρχείου της Μόσχας. Ηταν ο πιο έμπιστος άνθρωπος του Πατριάρχη Κυρίλλου. Ηταν ένα δίδυμο το οποίο φαινόταν αγαστό και αχώριστο, όπως ο πολυπράγμων Ιλαρίων, ο οποίος κατεύθυνε σε πολλές και λανθασμένες επιλογές και αποφάσεις τον Κύριλλο, όπως το 2016 με τη Μεγάλη Σύνοδο της Κρήτης, το «σχίσμα» και την απόπειρα διάσπασης στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και φυσικά στον ανοιχτό και ανελέητο πόλεμο σε βάρος του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Οταν λοιπόν ο Ιλαρίων διείδε ότι ο Κύριλλος ο οποίος ταυτίσθηκε με τον πολεμοχαρή Πούτιν στην καταστροφή της Ουκρανίας, τις αποχωρήσεις Μητροπόλεων και Αρχιεπισκοπών από τη Δικαιοδοσία της Μόσχας, άρχισε να αποστασιοποιείται εφαρμόζοντας το γνωστό «ο σώζων εαυτόν σωθήτω».

Ο Ιλαρίων Αλφέγιεφ καίτοι «δαιμόνιος» και πολυπράγμων δεν υπολόγισε ότι ο Κύριλλος είναι ένας απλός ρασοφορεμένος σωσίας του Πούτιν, κι εκεί την έπαθε. Στην προχτεσινή Σύνοδο, λοιπόν, ο Κύριλλος αναφώνησε «αποτάξω τον Ιλαρίωνα ίνα σωθήσομαι» τον έριξε, τον ξήλωσε και απογυμνωνόμενο του ανέθεσε την Μητρόπολη Ουγγαρίας και Βουδαπέστης, τουτέστιν «μηδέν εις το πηλίκιον» (αμίμητε Τζορτζ Παπανδρέου)!

Διόρισε νέο «υπουργό εξωτερικών» τον Μητροπολίτη Korsun Αντώνιο, ο οποίος γίνεται και Βολοκολάμσκ. Οπως είπα στην αρχή, η εκκλησιαστική πολιτική είναι αδίστακτη και αλλοπρόσαλλη γι’ αυτό δεν θα εκπλαγώ αν με την πτώση του Πούτιν θα γίνει και η πτώση του Κυρίλλου και θα αναδυθεί από την Ουγγαρία ο Ιλαρίων. Κι ο Χριστός εξακολουθεί να τους βλέπει και να δακρύζει επαναλαμβάνοντας «ου γαρ οίδασι τι ποιούσι», που πάει να πει δεν ξέρουν τι κάνουν. Βέβαια αν ήξεραν τι έκαναν ποίον και τι εκπροσωπούν, θα πίστευαν κιόλας, γιατί πολύ φοβάμαι πως δεν πιστεύουν στον Θεό, παρά μόνο στον εαυτό τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία ορισμένοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) από «χαμηλοβλεπούσα παρθένα» που υποτίθεται ότι ήταν επί των «καλών» προηγούμενων κυβερνήσεων της Ελλάδας, μετατράπηκε ξαφνικά σε «ξετσίπωτη πόρνη» επί «κακιάς» Νέας Δημοκρατίας.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Τα Γεγονότα της Εβδομάδας από τον «Ε.Κ» με την Ειρήνη Ζαχαριάδη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η δημοσιογράφος Ειρήνη Ζαχαριάδη στο ειδικό εβδομαδιαίο βιντεομαγκαζίνο, στο οποίο παρουσιάζονται οι σημαντικότερες ειδήσεις της Εβδομάδας όπως τις κατέγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» μέσα από την έντυπη αλλά και την ηλεκτρονική έκδοσή του και τις επεξεργάστηκε η συντακτική του ομάδα.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας