GR US

Ηρθε για να μείνει...

Ευρωκίνηση

Αποθέωση ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα. Φωτογραφία: Ευρωκίνηση.

Τα πανηγύρια όλης της οικογένειας του ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος της ομάδας τους μετά από 34 χρόνια θα συνεχιστούν ακόμη για αρκετό καιρό. Αν μάλιστα συνδυαστούν με την κατάκτηση του Κυπέλλου που θα σημάνει και το πρώτο νταμπλ στην ιστορία του συλλόγου τότε στον «Δικέφαλο του Βορρά» θα... πετάνε στα ουράνια από ευτυχία όλο το καλοκαίρι. Ανεξάρτητα πάντως από το τι θα γίνει στη συνέχεια του Κυπέλλου, αυτό που διέκρινε κανείς στην φαντασμαγορική φιέστα για τα επινίκια του τίτλου, είναι ότι άπαντες στον ΠΑΟΚ δεν βλέπουν αυτό το πρωτάθλημα απλά σαν μια επιτυχία ιστορικής σημασίας την οποία και δικαιούνταν απόλυτα ως σύλλογος με βάση τα βήματα προόδου που αυτός έχει κάνει τα τελευταία χρόνια με την ανάληψη της διοίκησης του από τον Ιβάν Σαββίδη, ούτε ως μια εφήμερη χαρά, αλλά ως την απαρχή για να δημιουργήσουν την δική τους δυναστεία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Στον ΠΑΟΚ δεν θέλουν να σκέφτονται ούτε στιγμή ότι είναι πρωταθλητές μιας χρήσης, και ότι αυτή κούπα που σήκωσαν μετά από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες θα είναι απλά μια παρένθεση στην πορεία της ομάδας τους.

Σε αντίθεση με την ΑΕΚ που κι αυτή πανηγύρισε πέρυσι ένα πρωτάθλημα μετά από 24 χρόνια, αλλά φέτος «παλεύει» για την κατάκτηση της τέταρτης θέσης στο πρωτάθλημα, απόρροια των λανθασμένων επιλογών και της κοντόφθαλμης πολιτικής που ακολούθησε η διοίκησή της, στον ΠΑΟΚ τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η συσπείρωση που παρατηρείται σε όλα τα επίπεδα της ομάδας του είναι πρωτοφανής, όμως το κυριότερο είναι πως οι κινήσεις που έχουν γίνει από το 2015 στο ποδοσφαιρικό του τμήμα δείχνουν την διάθεση να «χτιστεί» κάτι πολύ σπουδαίο που θα αφήσει το στίγμα του στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οι μεταγραφικές κινήσεις που γίνονται είναι λίγες, αλλά στοχευμένες καθώς στην Τούμπα έρχονται παίκτες υψηλής κλάσης που ανεβάζουν σκαλοπάτι - σκαλοπάτι επίπεδο τον «Δικέφαλο του Βορρά». Σχεδόν σε κάθε μεταγραφική περίοδο τα τελευταία χρόνια γίνεται μια δαπανηρή μεταγραφή που του προσθέτει ισχύ και προσωπικότητα. Ο ΠΑΟΚ πλέον πορεύεται πάνω σ’ ένα συγκεκριμένο πλάνο που είναι ξεκάθαρο πως έχει ως στόχο να τον βοηθήσει να σαρώσει τα πάντα στο διάβα του στις εγχώριες διοργανώσεις τουλάχιστον για την επόμενη πενταετία.

Αλλωστε η μαγιά υπάρχει καθώς αυτός ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που «δουλεύεται» σωστά τόσο αγωνιστικά όσο και σε θέματα νοοτροπίας. Αν μάλιστα παραμείνει στον πάγκο του ο Ραζβάν Λουτσέσκου, ένας προπονητής που παρά τις γκρίνιες του και τις άκομψες πολλές φορές δηλώσεις του, έχει τεράστιο μερίδιο για τα κατορθώματα του ΠΑΟΚ, τότε οι Θεσσαλονικείς θα έχουν ένα επιπλέον λόγο να ονειρεύονται ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες και διακρίσεις τη νέα σεζόν σε όλα τα μέτωπα. Στο ποδόσφαιρο η προσήλωση σ’ ένα πλάνο και οι σωστές επενδύσεις σε ποδοσφαιριστές και προπονητές φέρνει αργά ή γρήγορα τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Αυτό κατάφερε ο ΠΑΟΚ που θέλει όχι μακροπρόθεσμα να φτάσει στην επίτευξη ενός ακόμη σημαντικού στόχου που ενδεχομένως να έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία ακόμη κι απ’ αυτό το ιστορικό πρωτάθλημα που πανηγύρισε την περασμένη Κυριακή. Και ο στόχος αυτός δεν είναι άλλος από την κατασκευή του νέου του γηπέδου που θα τον... περάσει οριστικά σε μια νέα εποχή και θα τον... απογειώσει ως σύλλογο.

Η στήλη «έξω από τα δόντια», θέλει να ευχηθεί σε όλες και σε όλους Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα.