GR US

Ομογενής 19χρονη φοιτήτρια πρέπει να υποβληθεί εκ νέου σε μεταμόσχευση νεφρού

Εθνικός Κήρυξ Archive

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η 19χρονη Αριάνα Μαστρογιάννη πάσχει από χρόνια πάθηση του νεφρού και πρέπει να υποβληθεί σε νέα μεταμόσχευση νεφρού.

Η Αριάνα, όπως ανέφερε η μητέρα της Αναστασία Μαστρογιάννη, είναι μεγάλη αγωνίστρια και δεν πτοείται. Αν και η κατάσταση της υγείας της είναι βεβαρημένη και δύο φορές την εβδομάδα πρέπει να υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση, εν τούτοις έχει ήδη πάρει και παρακολουθεί δύο μαθήματα στο Hunter College του Μανχάταν, τα οποία αναγνωρίζονται από το Georgetown University.

Η μεγαλύτερη αδελφή της, Μιχαέλα Μαστρογιάννη, ανήρτησε στην προσωπική της σελίδα στο Facebook δραματική έκκληση για την ανεύρεση μοσχεύματος νεφρού και καλεί τους ομογενείς και τους φίλους τους, ηλικίας 18-60 ετών, με ομάδα αίματος 0 (+ ή -) να αποστείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στον kidneyforariana@gmail.com.

Παράλληλα, τους καλεί για περαιτέρω πληροφορίες να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Mount Sinai και να εγγραφούν στην τράπεζα των δοτών νεφρού κάνοντας κλικ στο: https://mtsinai.donorscreen.org/register/donate-kidney.

Η Αριάνα, όπως ανέφερε η μητέρα της, προ δεκατριών ετών διαγνώσθηκε ότι έπασχε από ασθένεια του ανοσοποιητικού συστήματος, η οποία έβλαψε τα νεφρά της.

Η μητέρα της, η οποία ήταν τέλεια δότης, έδωσε τη Μεγάλη Τρίτη (26 Απριλίου) του 2005 το νεφρό της και στην κυριολεξία σήμανε την ανάσταση για την Αριάνα. Εκτοτε όλα κυλούσαν ομαλά και η Αριάνα κατακτούσε την μια επιτυχία μετά την άλλη.

Η Αριάνα και ο δίδυμος αδελφός της Νικόλαος αποφοίτησαν με άριστα από το Ημερήσιο Σχολείο «Βασίλειος Σπυρόπουλος» της κοινότητας του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ και η τελετή αποφοίτησης ήταν από τις πιο συγκινητικές για τις οικογένειες Μαστρογιάννη και Κωσταρά.

Η μεγαλύτερη αδελφή τους, η Μιχαέλα, όταν αποφοιτούσε ήταν ομιλήτρια της τελετής αποφοίτησης του Ημερήσιου Σχολείου «Βασίλειος Σπυρόπουλος» του Φλάσινγκ. Μετά τέσσερα χρόνια τα δίδυμα αδέλφια της ήταν «salutatorian».

Η Μιχαέλα φοιτούσε στο University of Virginia, με στόχο την Ψυχολογία και κλήθηκε να μιλήσει εκ μέρους των αποφοίτων στην τελετή αποφοίτησης των διδύμων.

Η ημέρα αυτή θα μείνει αξέχαστη τόσο για τους ομιλητές και τους γονείς τους Απόστολο και Αναστασία Μαστρογιάννη όσο και για τους παππούδες τους Δημήτριο και Βασιλική Κωσταρά, καθώς και την Νίκη Μαστρογιάννη.

Εθνικός Κήρυξ

Η Αναστασία Μαστρογιάννη με την κόρη της Αριάνα την πρώτη μέρα στο Georgetown University. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση της οικογένειας Μαστρογιάννη.

Μετά την αποφοίτησή της από το Ημερήσιο Σχολείο «Βασίλειος Σπυρόπουλος» η Αριάνα έγινε δεκτή στο φημισμένο Bronx High School of Science. Συμμετείχε στον παναμερικανικό διαγωνισμό ταλέντων στις θετικές επιστήμες «Τhe Intel Science Talent Search (STS)» και ήταν μια από τους επτά που έφτασαν στον ημιτελικό.

Εγινε δεκτή στο Πανεπιστήμιο «Georgetown University» και τον Σεπτέμβριο του 2016 ξεκίνησε με πάθος τις σπουδές της.

Τη Μεγάλη Εβδομάδα του 2017 αισθάνθηκε αδιαθεσία και έκτοτε η κατάσταση της υγείας της πήρε την κάτω βόλτα. Εξασθένισε και εμφανίστηκαν τα πρώτα σημάδια απόρριψης του δώρου ζωής που της είχε χαρίσει δώδεκα χρόνια πριν η μητέρα της.

Η Αριάνα επέστρεψε στη Νέα Υόρκη και άρχισε η εντατική παρακολούθηση από τους θεράποντες γιατρούς του Νοσοκομείου Mount Sinai. Ωστόσο, μελετούσε συστηματικά και κατάφερε να αριστεύσει σε όλες τις εξετάσεις και να ολοκληρώσει το πρώτο έτος σπουδών στο Georgetown University.

Ο παππούς της Δημήτριος Κωσταράς, ο οποίος ήταν πρώην πρόεδρος της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, καθώς και του Αρχιεπισκοπικού Ναού της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν, μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» είπε ότι «η Αριάνα είναι μαχήτρια και αγωνίζεται όσο ελάχιστοι για να κατακτήσει τις κορυφές των γνώσεων και να εκπληρώσει τα οράματά της».

«Η Αριάνα με τον αγώνα της αυξάνει την πεποίθησή μας ότι ο Γολγοθάς θα οδηγήσει στην Ανάσταση. Ευχαριστούμε τον ‘Εθνικό Κήρυκα’ και το αναγνωριστικό του κοινό για το ενδιαφέρον», τόνισε ο κ. Κωσταράς.