GR US

Προσπάθεια ενίσχυσης των ελληνικών εξαγωγών στο «Summer Fancy Food Show»

Εθνικός Κήρυξ Archive

Η Διεθνής Εκθεση Τροφίμων (Summer Fancy Food Show) που διεξάγεται την προσεχή εβδομάδα στον Javits Center στο Μανχάταν είναι άλλη μια καλή ευκαιρία για τις ελληνικές εξαγωγικές εταιρείες να γίνουν περισσότερο γνωστές και να προωθήσουν τα προϊόντα τους. Στη συνέχεια γίνεται μια μικρή παρουσίαση μερικών από αυτές καθώς και ο πλήρης κατάλογος των ελληνικών εταιρειών που θα συμμετάσχουν στην έκθεση

AEGEAN NATURALS

Η «Aegean Naturals» προάγει την υγεία μέσω της φυσικής ποιοτικής διατροφής δημιουργώντας καινοτόμα, βιολογικά προϊόντα βάσει ελληνικών φυσικών πόρων, όπως θάλασσα-ήλιος-αέρας. Η εταιρεία παράγει με οικολογικό τρόπο «Κρύσταλλους Θάλασσας», ένα μοναδικό φυσικό προϊόν που χρησιμοποιείται όπου και όπως το αλάτι. Εφαρμόζοντας μια μοναδική μέθοδο ελληνικής ευρεσιτεχνίας με διεθνή ταξινόμηση και αποκλειστικότητα 20 ετών, το προϊόν «ΑΚΤΑΙΑ Κρύσταλλοι Θάλασσας» παράγεται χωρίς καμία επεξεργασία, ραφινάρισμα ή πρόσθετα. Επίσης είναι πλούσιο σε μαγνήσιο και ψευδάργυρο και περιέχει όλα τα ιχνοστοιχεία και μέταλλα του φυσικού θαλασσινού νερού. Παράλληλα η εταιρεία δραστηριοποιείται στην παρασκευή προϊόντων μειωμένου νατρίου, καθώς η ανάγκη αυτών εμφανίζεται σήμερα περισσότερο επιτακτική από ποτέ.

 

AGRINO

Η εταιρία Agrino ιδρύθηκε το 1955 στο Αγρίνιο και είναι μια γνήσια ελληνική, οικογενειακή επιχείρηση. Μέσα από χρόνια σκληρής και παθιασμένης εργασίας, η Agrino αναπτύχθηκε δυναμικά και κατάκτησε την 1η θέση στην ελληνική αγορά ρυζιού και οσπρίων.

Πρωτοπορώντας παγκοσμίως, το όνομα του τοπικού καλλιεργητή και της περιοχής καλλιέργειας εκτυπώνονται σε κάθε πακέτο ελληνικού ρυζιού ή οσπρίων, δημιουργώντας πλήρη ιχνηλασιμότητα στα προϊόντα της.

Το 2007, η Agrino, η πρώτη εταιρεία του είδους της στην Ευρώπη, εφαρμόζει τις παγκόσμιες αρχές GAP για την προστασία της ανθρώπινης υγείας και του περιβάλλοντος.

Η Agrino είναι παρούσα σε περισσότερες από 20 χώρες, κυρίως στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, αλλά και στη Νότιο Αφρική.

 

AGRO.VI.M. S.A.

Η AGRO.VI.M. S.A. εδρεύει στην Καλαμάτα Μεσσηνίας και ιδρύθηκε το 1994 αποτελώντας συνέχεια της «Α. Γυφτέας Α.Ε.» που δημιουργήθηκε το 1964. Η εταιρία, με εξαγωγές σε 50 χώρες, επεξεργάζεται, συσκευάζει και διανέμει μεγάλη ποικιλία αγροτικών προϊόντων όπως έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτας, Ελιές Καλαμάτας & άλλων τύπων, πατέ ελιάς, antipasti, dressings & ξηρά σύκα. Παράγει παράλληλα βιολογικά προϊόντα πιστοποιημένα από τον USDA και προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας για γνωστές αλυσίδες Σούπερ Μάρκετ, όπως REWE, Sainsbury’s, WholeFoods κ.α. Τα προϊόντα της AGRO.VI.M. διακρίνονται συνεχώς σε διεθνής διαγωνισμούς για την ποιότητα, τη γεύση και την πρωτοποριακή τους συσκευασία. Επισκεφθείτε την AGRO.VI.M. στο FANCY FOOD FAIR – HALL 3B – STAND 2131.

 

CHB

Η CHB με έδρα την Αθήνα, ξεκίνησε την πρώτη επιχειρηματική της δραστηριότητα το 1955,με την εξαγωγή φρούτων στην Ευρώπη. Σήμερα, έχοντας ως κύρια δραστηριότητα την επεξεργασία 14 Ελληνικών φρούτων, η CHB παράγει κονσερβοποιημένα φρούτα, χυμούς, πουρέδες φρούτων, βάσεις και μίγματα χυμών, κ.ά.. Τα τελευταία χρόνια έχει λανσάρει στην λιανική αγορά μια σειρά χυμών (ψυγείου, βιταμινούχοι και βιολογικοί ) με την επωνυμία «Οικογένεια Χριστοδούλου». Η CHB επενδύει συνεχώς στο R&D τμήμα της, διασφαλίζοντας ποιοτικές και καινοτόμες πρώτες ύλες για τις βιομηχανίες χυμών- αναψυκτικών και γάλακτος, δίνοντας στα τελικά τους προϊόντα προστιθέμενη αξία και διαφοροποίηση. Επεκτείνοντας διαρκώς την προσφερόμενη γκάμα των προϊόντων της πλέον αποτελεί παγκοσμίως μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κλάδο επεξεργασίας φρούτων.

 

ΓΕΩΡΓΟΥΔΗΣ

«Η ΓΕΩΡΓΟΥΔΗΣ Α.Ε. που ιδρύθηκε το 1897, ειδικεύεται στην παραγωγή, συσκευασία και εξαγωγή επιτραπέζιων ελιών, κατέχοντας ηγετική θέση ανάμεσα στις ελληνικές εξαγωγικές εταιρίες τροφίμων. Η πολύχρονη εμπειρία της εταιρίας σε συνδυασμό με την πολύ προσεκτική επιλογή ελιών, ο παραδοσιακός τρόπος επεξεργασίας τους καθώς και οι αυστηρές ποιοτικές προδιαγραφές μας σε όλα τα στάδια της παραγωγής, εγγυώνται τη μοναδική γεύση και ποιότητα των ελιών «PARTHENON» που είναι πιστοποιημένες με ISO 9001, ISO 22000, ISO 22005, BRC & IFS.»

 

ΕΔΕΣΜΑ Α.Ε

Η εταιρεία Αμβροσία ΕΠΕ, μέλος του ομίλου ΕΔΕΣΜΑ Α.Ε., δραστηριοποιείται στην παραγωγή παραδοσιακών αυθεντικών ετοίμων γευμάτων καθώς και παραδοσιακών σαλατών/αλοιφών της Ελλάδας και της Μεσογείου, με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα. Στην Summer Fancy Food Show 2017 συμμετέχει κάτω από την ομπρέλα της ΕΔΕΣΜΑ Α.Ε. με μια ολοκληρωμένη σειρά από κατεψυγμένα αυθεντικά έτοιμα γεύματα (χωρίς συντηρητικά), στοχεύοντας την αμερικάνικη αγορά με την επωνυμία «Greek Mediterranean Cuisine».

 

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η εταιρεία ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε. ιδρύθηκε το 1994 και βρίσκεται στην Ηπειρο, στον Αμμότοπο Αρτας. Είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής τυροκομικών προϊόντων στην Ελλάδα και παράγει μια τεράστια γκάμα ελληνικών τυριών ΠΟΠ όπως Φέτα, Κασέρι, Κεφαλογραβιέρα, Ηπειρος ελαφρύ, Κατσικίσιο τυρί, Μανούρι και Ταλαγάνι. Τα προϊόντα Ηπειρος έχουν λάβει 18 βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς για την ποιότητά τους.

Η εταιρεία ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε είναι πιστοποιημένη με την πιστοποίηση ISO 9001: 2008 του Διεθνούς Συστήματος Διασφάλισης Ποιότητας και του Διεθνούς Προτύπου Διασφάλισης Ασφάλειας Τροφίμων, HACCP ISO 22000: 2005. Επιπλέον, είναι πιστοποιημένη με το Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης ISO 14001: 2004 και με το Διεθνές Πρότυπο Τροφίμων - Εκδοση 6, με την πιστοποίηση HALAL και BRC.

 

ΙΝΤΕΑΛ “ΜΑΥΡΙΔΗΣ-ΧΙΜΟΣ”

Η εταιρεία ΙΝΤΕΑΛ “ΜΑΥΡΙΔΗΣ-ΧΙΜΟΣ” ιδρύθηκε το 1933 και είναι υπερήφανη για τα 80 χρόνια προόδου και ανάπτυξης καθώς συνεχίζει να προσφέρει στους καταναλωτές υψηλών προδιαγραφών προϊόντα.

Είναι οικογενειακή επιχείρηση με μακρόχρονη εμπειρία στην επεξεργασία και συσκευασία της ελληνικής φυσικής ελιάς, ώστε να προσφέρει άριστης ποιότητας προϊόντα και να γίνει γνωστή παγκοσμίως.

Η επιτυχία και μακροβιότητα της εταιρείας απορρέουν από την προθυμία να συνδυάσει παράδοση, καινοτομία και βούληση για την αποτελεσματικότερη ικανοποίηση των πελατών της, με σεβασμό στις διαχρονικές αξίες του πολιτισμού και του περιβάλλοντος.

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.

Η εταιρεία Κωνσταντόπουλος Α.Ε. - Olymp κατέχει ηγετική θέση παγκοσμίως στην παραγωγή και διεθνή εμπορία επιτραπέζιων ελιών και εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου με εμπειρία πάνω από 60 χρόνια. Συνεργαζόμενη με περισσότερους από 5.000 αγρότες σε όλη την Ελλάδα, παράγει και τυποποιεί όλες τις διαφορετικές ποικιλίες Ελληνικής ελιάς. Οι εγκαταστάσεις παραγωγής βρίσκονται στην Κατερίνη και στην Καλαμάτα, και διαθέτουν τα πιο σύγχρονα μηχανήματα που προσφέρουν ένα ευρύτατο φάσμα συσκευασιών. Η Κωνσταντόπουλος Α.Ε. συνεχίζει να επενδύει σε R&D και νέες τεχνολογίες παραγωγής, προάγοντας την καινοτομία στον τομέα, ενώ παράλληλα προσφέρει εκλεκτές Ελληνικές γεύσεις σε πάνω από 50 χώρες.

 

«ΛΑΒΔΑΣ»

Από το 1953 οι καραμέλες «Λάβδας» αποτελούν μικρές, καθημερινές, γευστικές απολαύσεις για όλη την οικογένεια. Η εταιρία Λάβδας, διατηρώντας πάντα την οικογενειακή της δομή, είναι πρωτοπόρος στον τομέα των ζαχαρωδών και έχει διεθνή παρουσία σε 35 χώρες. Στοχεύει πάντα σε προϊόντα υψηλής ποιότητας και γεύσης και προσφέρει διαρκώς στην ελληνική αγορά πλήθος νέων προϊόντων και συσκευασιών, που ενθουσιάζουν και τον πιο απαιτητικό καταναλωτή. Σήμερα, η οικογένεια των προϊόντων της «Λάβδας» περιλαμβάνει την πληρέστερη ποικιλία σε κρυσταλλικές, γεμιστές και μαλακές καραμέλες, ζελεδάκια, γλειφιτζούρια, σοκολάτες και καραμέλες χωρίς ζάχαρη. Στόχος της εταιρίας είναι να προσφέρει για πολλά ακόμα χρόνια ένα πραγματικό ταξίδι στην απόλαυση.

 

OLYMPION S.A.

Η εταιρία Olympion S.A., (www.olympionolives.com) δραστηριοποιείται στην παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας τροφίμων, με έδρα το Χάβαρι του νομού Ηλείας στην Δυτική Πελοπόννησο, μια περιοχή που φημίζεται για την εύφορη γη σ’ ολόκληρη τη Μεσόγειο. Η πολυετή εμπειρία από το 1970 και η βαθιά γνώση για τα προϊόντα της ελληνικής γης έχουν δώσει τη δυνατότητα στην εταιρία να αναπτύξει τις εξαγωγικές της δραστηριότητες σε ένα ευρύ φάσμα πελατών κυρίως στις αγορές της Βορείου Αμερικής αλλά και της κεντρικής Ευρώπης. Ανάμεσα στα προϊόντα που εξάγει είναι οι ελιές Καλαμών, ελιές Πράσινες, ελιές Μαύρες, Πιπεράκι Πελοποννήσου, Ανάμιχτα Λαχανικά, Ελαιόλαδο.

 

ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΡΠΑΡΑΣ

Από το 1970 η Δήμητρα Παρπάρας ΑΕ με έδρα το Κιλκίς, ασχολείται με την παραγωγή Υψηλής Ποιότητας Παραδοσιακών Ελληνικών προϊόντων, όπως είναι οι ελιές (Ελιές Καλαμών, Ελιές Πράσινες, Ελιές Μαύρες Αμφίσης και Ελιές Confit τα τουρσιά (Μακεδονική Πιπεριά σε άλμη) και τα κονσερβοποιημένα λαχανικά (Ψητή Κόκκινη Πιπεριά, Ψητός σε φλόγα Μελιτζανοπολτός και λιαστή τομάτα σε λάδι και μπαχαρικά).

Στα σαράντα χρόνια λειτουργίας της, η εταιρεία έχει αναπτύξει έντονη διεθνή δραστηριότητα, εξάγοντας τα προϊόντα της στις πιο απαιτητικές αγορές του εξωτερικού, κάνοντας το όνομα της συνώνυμο της ποιότητας.

 

ΠΕΜΕΤΕ

Η ΠΕΜΕΤΕ (Πανελλήνια Ενωση Μεταποιητών - Τυποποιητών – Εξαγωγέων Επιτραπέζιων Ελιών) είναι κλαδικό όργανο που προστατεύει τα συμφερόντα των μελών της που είναι μεταποιητικές – τυποποιητικές – εξαγωγικές επιχειρήσεων ελληνικών ποικιλιών επιτραπέζιας ελιάς.

Τα μέλη της είναι ελληνικές βιομηχανικές μονάδες επεξεργασίας, μεταποίησης, τυποποίησης και εμπορίας (διακίνισης/εξαγωγής) επιτραπέζιων ελιών που εκπροσωπούν περισσότερο από το 90% των ελληνικών εξαγωγών του προϊόντος σε περισσότερες από 100 χώρες. Οι εταιρίες αυτές εξάγουν τις δημοφιλείς ανά τον κόσμο ελληνικές ποικιλίες επιτραπέζιων ελιών: “Κονσερβολιά”, «Χαλκιδική», «Καλαμάτα», «Θρούμπα» «Μεγαρίτικη».

Στην έκθεση Summer Fancy Food Show συμμετέχουν οι επιχειρήσεις – μέλη της ΠΕΜΕΤΕ: ΑΜΑΛΘΕΙΑ Α.Ε., ΓΕΩΡΓΟΥΔΗΣ Α.Ε. – “PARTHENON”, ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. – “OLYMP”, Γ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ & ΥΙΟΙ Ο.Ε. - “ALFA MESSINIAS”, ΣΑΠΟΥΝΑΣ Α.Ε..- “PELION”, ΣΙΟΥΡΑΣ Α.Ε. και ΤΡΙΨΑΣ Α.Ε.

 

 

ΑΦΟΙ ΦΑΚΛΑΡΗ ΑΕ

Η Αφοι Φακλάρη είναι μια παραγωγική και εμπορική μονάδα ελαιόλαδου και σπορέλαιων στην περιοχή της Αργολίδας και διακριτικό τίτλο «Αργολίς».

Η οικογένεια Φακλάρη δημιούργησε το ελαιοτριβείο της το 1973 ως μια οικογενειακή επιχείρηση. Το 1985 έκανε την πρώτη της εξαγωγή σε χύμα ελαιόλαδο και το 1991 την πρώτη εξαγωγή σε συσκευασμένο στην Αυστραλία με την επωνυμία «Αργολίς». Από τότε οι εξαγωγές της εταιρίας αφορούν όλο τον κόσμο όπως Κίνα, ΗΠΑ, Καναδά, Βραζιλία, Ρωσία, Μολδαβία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Κροατία, Ελβετία, Γερμανία, Σουηδία, Γαλλία, Αγγλία.

Τα προϊόντα της εταιρίας παράγονται με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές και ποιοτικούς ελέγχους (ISO 22000 ISO 9001 IFS). Από το κτήμα μέχρι το ράφι γίνεται προσπάθεια να διασφαλίσθεί η ποιότητα των προϊόντων που παράγει η εταιρία.

 

 

 

ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΚΘΕΤΩΝ

 

 

AGROVIM SA

SIOURAS SA

STYLIS OLIVE PRODUCERS COOPERATIVES

AGREXPO SA

INTERCOMM FOODS SA

WINES OF GREECE

KOLIOS SA GREEK DAIRY

ELEONES CHALKIDIKIS SA

KOURANTIDIS NIKOLAOS "REGINA"

PAPAGIANNIS BROS SA HALVA PRODUCERS OF GREECE

FOXY

CHB GROUP-VITOM SA

ION SA COCOA & CHOCOLATE MANUFACTURES

HAITOGLOU BROSS S.A.

AEGEAN VALLEY'S LTD (G. BANIS COMPANY & SERVICES INC.)

AEGEAN NATURALS P.C

AMALTHIA SA

SYKIKI-SECTORAL AGRICULTURAL COOPERATIVE OF FIGS & NUTS

OLYMPION TRADING ABEE

NESTOS S.A

IDEAL S.A. "MAVRIDES-CHIMOS"

DEAS S.A

VENUS GROWERS

ARGOLIS FAKLARIS BROS SA

OLYMPIAN GREEN SA

NIKOLOS ANDRONIKOS "MEDITERANEE"

AXION AGROTIKI LTD CERTIFIED AGRICULTURAL PRODUCTS

REGINA CON.IOANNIDIS S.A.

PANHELLENIC ASSOCIATION OF TABLE OLIVE PROCESSORS, PACKERS AND EXPORTERS-PEMETE

AGRINO-EV.GE PISTIOLAS SA

EPIROS USA

INAHOS SA- AFOI N.PAPAKONSTANTINOU BROS

EDESMA SA

KALAMIDA & CO

PALLAS S.A. CONFECTIONS

ALFA MESSINIAS- G. KONSTANTOPOULOS & SONS CO

KONSTANTOPOULOS "OLYMP" S.A.

SAPOUNAS & Co S.A.

TRIPSAS S.A.

GEORGOUDIS S.A.

DIMITRA PARPARAS SA

DIONYSOS S.A.

CRETAN OLIVE MILL SA – ALMPANTAKIS S.A.

TSANOS, EVANGELOS L.T.D.

NUTRIA S.A.

PSAROUDAKIS S.A.

GREAT – EV.O.O

RICE UP

XINOMAVRO NAOUSSA

PDO GOUMENISSA - A.O.A. CHATZIVARITIS S.A.

GREAT FLAVORS

Α.Σ. ΧΑΝΙΩΝ

Α.Σ. ΠΗΛΙΟΥ - Β.ΣΠΟΡΑΔΩΝ

«Ε.Α.Σ. ΖΑΚΥΝΘΟΥ»

ΜΟΝΟΠΑΤΙ

TSANOS E.P.E