GR US

O A.G.A.P.W. τίμησε την πρόεδρο της Atlantic Bank Νάνσυ Παπαϊωάννου

Αssociated Press

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τα μέλη και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνοαμερικανικού Γυναικείου Συνδέσμου A.G.A.P.W. (Association of Greek American Professional Women) τίμησαν την πρόεδρο της Atlantic Bank και του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Nάνσυ Παπαϊωάννου με τον τίτλο «Ελληνοαμερικανίδα της Χρονιάς».  Επίσης, επέδωσαν υποτροφία για τα δίδακτρα στην Madeleine Ball για ακαδημαϊκή αριστεία. Η εκδήλωση έγινε στο Μετροπόλιταν Κλαμπ στο Μανχάταν. Κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση ήταν η Δρ. Μιράντα Κοφινά.

Η παρουσιάστρια της εκδήλωσης κ. Αφροδίτη Σκιαδά, πρώην πρόεδρος της Εθνικής Φιλοπτώχου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, υπενθύμισε στους άνδρες και στις γυναίκες, που είχαν πλημμυρίσει κυριολεκτικά την καταστόλιστη αίθουσα στον δεύτερο όροφο, πως δεν ήταν πριν πολλά χρόνια που οι γυναίκες στην Αμερική αντιμετώπιζαν διακρίσεις. Είπε ακόμα, πως ο αγώνας ανά τον κόσμο συνεχίζεται για τα δικαιώματα της γυναίκας εν μέσω βίας και κακοποίησης. Ο Σύνδεσμος AGAPW δημιούργησε το έτος 2010, ένα Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό 501©3 και έχει ως σκοπό «να διευρύνει τις επαγγελματικές ευκαιρίες ανάμεσα σε Ελληνοαμερικανίδες επαγγελματίες γυναίκες».

ASSOCIATION OFGREEK AMERICAN PROFESIONAL WOMEN ONORING NAMCY PAPAIOANNOU DSC_5272 Η ιδρύτρια και πρόεδρος του Συνδέσμου AGAPW Ολγα Αλεξάκου, η οποία απηύθυνε χαιρετισμό κατά την έναρξη και την κατακλείδα της εκδήλωσης είπε στους προσκεκλημένους πως «έχουν πλημμυρίσει τα μάτια μου με δάκρυα χαράς για την υποστήριξη που παρέχεται στο AGAPW με την παρουσία σας». Η Αφροδίτη Σκιαδά σύστησε την κεντρική ομιλήτρια Δρ. Μιράντα Κοφινά, η οποία μίλησε γύρω από το θέμα της σπουδαιότητας της Διεθνούς Ημέρας Γυναίκας. Ανάμεσα στα άλλα η Δρ. Κοφινά είπε πως «οι Ελληνοαμερικανίδες γυναίκες αντιμετωπίζουν την πρόκληση να συνδυάσουν την κληρονομιά τους και την προσδοκία των οικογενειών τους με τις μεγάλες ευκαιρίες που βρήκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες και πέτυχαν σε όλα έχοντας καταλάβει σπουδαίες θέσεις σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής». Και συμπλήρωσε πως «είναι τιμή μας απόψε να έχουμε μία τέτοια γυναίκα στην συντροφιά μας».

ASSOCIATION OFGREEK AMERICAN PROFESIONAL WOMEN ONORING NAMCY PAPAIOANNOU DSC_5222 Αναφερθείσα στην πορεία της τιμηθείσας, είπε ότι η κ. Νάνσυ (Αθανασία) Παπαϊωάννου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Μετά την αποφοίτησή της από το Αρσάκειο και από τη Γαλλική Ακαδημία προσελήφθη σε ηλικία 18 ετών στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας. Το 1990 μετατέθηκε στην Atlantic Bank, την θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας στη Νέα Υόρκη. Ερχόμενη εδώ συνέχισε τις σπουδές της και αποφοίτησε με άριστα από την Οικονομική Σχολή Marymount Manhattan College με πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Τονίζεται ότι η κ. Παπαϊωάννου το 2001 ανέλαβε τη διεύθυνση του τμήματος Premier Banking, ενώ μετά την εξαγορά της τράπεζας από τον Ομιλο New York Community Bancorp, Inc. συνέχισε τον καθοδηγητικό της ρόλο στο Premier Banking. Αναλαμβάνοντας την προεδρία της Atlantic Bank, η κ. Παπαϊωάννου βρέθηκε στα χνάρια του Σπύρου Βουτσινά που διέπρεψε από την ανάληψη της προεδρίας το 2006 μέχρι και την 6η Απριλίου 2014, που άφησε την τελευταία του πνοή.

ASSOCIATION OFGREEK AMERICAN PROFESIONAL WOMEN ONORING NAMCY PAPAIOANNOU DSC_5219 Η κ. Νάνσυ Παπαϊωάννου όταν πήρε τον λόγο είπε πως «γίνονται τόσα πράγματα» και συμπλήρωσε πως «δεν μου αξίζουν, αλλά αισθάνομαι τιμή και συγκίνηση μαζί με όλους σας εδώ απόψε». Είπε ότι τα κλειδιά της επιτυχίας της ήταν «να εμπιστεύομαι πάντοτε το ένστικτό μου, να είμαι ο εαυτός μου και να μην ξεχνώ τις καταβολές μου, αν σέβομαι τους ανθρώπους και να αναγνωρίζω την ομαδική αρμονική συνεργασία». Η κ. Παπαϊωάννου αναγνώρισε την εργασία των συναδέλφων της συμπεριλαμβανομένων της Ελπίδας Φέργκεσον και του Κίμωνος Μπάκου. Στη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκε και ο γενικός πρόξενος κ. Γεώργιος Ηλιόπουλος, του οποίου η θητεία φτάνει προς το τέλος της. Ελέχθη ότι με την σύζυγό του Ανθούσα ήταν υποστηρικτές του Συνδέσμου AGAPW και της αποστολής του από τότε που αφίχθηκαν στη Νέα Υόρκη, το έτος 2012, εν μέσω της οικονομικής κρίσης που έχει χτυπήσει την Ελλάδα. Ο κ. Ηλιόπουλος εξέφρασε ευχαριστίες για την τιμή που του έγινε και ευχαρίστησε τους συνεργάτες του συμπεριλαμβανομένου και του προξένου κ. Μάνου Κουμπαράκη για τη συνεργασία και αφοσίωσή τους και την προσφορά υψηλών υπηρεσιών στην Ομογένεια παρά τις περικοπές στη χρηματοδότηση και σε υπαλληλικό προσωπικό. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν και οι αξιωματούχοι της Κυπριακής Διπλωματικής Αντιπροσωπείας. Το μέλος του συμβουλίου AGAPW Δρ. Αφροδίτη Navab, σύστησε την Madeleine Ball, η οποία ειδικεύεται σε δύο τομείς, στην Ελληνική Ιστορία και τη Δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο Νέας Υόρκης.