GR US

Ο Σύλλογος Ε/Αμερικανίδων Επαγγελματιών τίμησε την Δρ. Μιράντα Κοφινά (βίντεο)

Εθνικός Κήρυξ

Ο πιανίστας Aza Sydykov και η σοπράνο Νικολέτα Ράλλη. Φωτογραφία: "Εθνικός Κήρυξ" - Κώστας Μπέη

Του Μιχάλη Κακιά.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Σύλλογος Ελληνοαμερικανίδων Επαγγελματιών «AGAPW» στο πλαίσιο εορτασμού του Μήνα της Γυναίκας ανακήρυξε την Δρα Μιράντα Κοφινά ως «Ελληνοαμερικανίδα Γυναίκα της Χρονιάς» για το επιστημονικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό της έργο σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Μαρτίου στο κέντρο 3 West Club στο Μανχάταν.

Υπενθυμίζεται ότι και ο «Εθνικός Κήρυκας» την είχε επιλέξει ως «Γυναίκα της Χρονιάς» στην έκδοση του τεύχους Δεκεμβρίου 2016.

Η Δρ Κοφινά στον χαιρετισμό της εξέφρασε θερμές ευχαριστίες για την τιμητική διάκριση που της έγινε και εγκωμίασε το έργο του συλλόγου «AGAPW» για τη συνεισφορά του στην Ομογένεια και για την παροχή βοήθειας και αλληλεγγύης προς τις εργαζόμενες Ελληνοαμερικανίδες.

Ακολούθως ευχαρίστησε τους γονείς της οι οποίοι, όπως είπε, της δίδαξαν τα Χριστιανικά ιδεώδη και τη σπουδαιότητα της σκληρής δουλειάς για την επίτευξη των στόχων και της εκπλήρωσης των ονείρων.

Για τον σύζυγό της, Δρ Γεώργιο Κοφινά, τόνισε ότι η αγάπη και η συμπαράστασή του είναι η κινητήρια δύναμη της ζωής της και ότι η ενασχόλησή της με τα κοινά γίνεται με την παρότρυνση και στήριξή του. Σε δηλώσεις του στον «Εθνικό Κήρυκα» ο Δρ Κοφινάς χαρακτήρισε την σύζυγό του ως ένα άτομο με πολύ μεγάλα αποθέματα ενέργειας τα οποία χρησιμοποιεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Εθνικός Κήρυξ

Από αριστερά οι Δρ. Ολγα Αλεξάκου, Μαρίνα Ελίζαμπεθ και Δρ. Μιράντα Κοφινά. Φωτογραφία: "Εθνικός Κήρυξ" - Κώστας Μπέη

«Καθημερινά, παρά το φόρτο εργασίας που έχει, αφιερώνει χρόνο για θέματα της Φιλοπτώχου και της Ομογένειας. Είναι ενεργό μέλος σε πολλές οργανώσεις. Ο κύριος στόχος της ζωής της είναι να βοηθάει όσο περισσότερο μπορεί τους συνανθρώπους μας» ανέφερε ο Δρ Κοφινάς.

Η Δρ Ολγα Αλεξάκη, πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνοαμερικανίδων Επαγγελματιών, συνεχάρη την Δρα Μιράντα Κοφινά για τη βράβευσή της και την ευχαρίστησε για τη μεγάλη της προσφορά στο σύλλογο και στην Ομογένεια.

Η πρόεδρος της Atlantic Bank, Νάνσυ Παπαϊωάννου, σε δηλώσεις της στον «Ε.Κ.» συνεχάρη την Δρα Κοφινά και εξήρε το έργο της.

Εθνικός Κήρυξ

Φωτογραφία: "Εθνικός Κήρυξ" - Κώστας Μπέη

«Πρόκειται για έναν εξαιρετικό άνθρωπο και άριστο επιστήμονα. Είναι πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν και έχει βραβευτεί από ομογενειακούς και αμερικανικούς φορείς για το επιστημονικό, το κοινωνικό και φιλανθρωπικό της έργο» ανέφερε η κ. Παπαϊωάννου.

Ο πρόξενος της Ελλάδας Μάνος Κουμπαράκης συνεχάρη μέσω «Ε.Κ.» τον Σύλλογο «AGAPW» για την προσφορά του στην κοινότητα και την Δρα Κοφινά για το πολύτιμο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο που προσφέρει με ανιδιοτέλεια και αγάπη.

Ο Δρ Γεώργιος Λιακέας, πρόεδρος του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου Νέας Υόρκης, εξέφρασε τον θαυμασμό και την εκτίμησή του για την Δρα Μιράντα Κοφινά η οποία, όπως είπε, είναι ένας άριστος γιατρός και μεγάλος φιλάνθρωπος.

Cameras

Από αριστερά οι Λίτσα Διαματάρη, Δρ. Μιράντα Κοφινά και Κατερίνα Μουτούση.

Ο Δρ Απόστολος Ταμπάκης την χαρακτήρισε ως διακεκριμένο μέλος της κοινωνίας και επιτυχημένη επιστήμονα.

Να σημειωθεί, ότι την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η κ. Πηνελόπη Τσίλα και συνοδεύτηκε με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τον βαρύτονο Νεκτάριο Αντωνίου, τη σοπράνο Νικολέτα Ράλλη και τον πιανίστα Aza Sydykov, καθώς επίσης και ανάγνωση ποιημάτων από την Αννα Τσουκαλά.

Τέλος, στη διάρκεια του προγράμματος δόθηκε υποτροφία αριστείας προς τιμήν της Δρ Κοφινά στην ομογενή φοιτήτρια Νοσηλευτικής Μαρίνα Ελίζαμπεθ.

Cameras

Ο Δρ. Γεώργιος Κοφινάς με την σύζυγό του Δρ. Μιράντα Κοφινά.

Εθνικός Κήρυξ

Από αριστερά οι Δρ. Γεώργιος Κοφινάς, Δρ. Μιράντα Κοφινά, Λίτσα Διαματάρη, Πένυ Τσίλα και Αντώνης Η. Διαματάρης. Φωτογραφία: "Εθνικός Κήρυξ" - Κώστας Μπέη

Εθνικός Κήρυξ

Οι ομογενείς ενώ παρακλουθούν την βράβευση της Δρ. Μιράντας Κοφινά. Φωτογραφία: "Εθνικός Κήρυξ" - Κώστας Μπέη

Cameras

Στιγμιότυπο από την ομιλία του Πένυς Τσίλα.

Εθνικός Κήρυξ

Από αριστερά διακρίνονται οι Δρ. Μιράντα Κοφινά, Δρ. Ολγα Αλεξάκου, Μάνος Κουμπαράκης και Ποπίτα Παύλη. Φωτογραφία: "Εθνικός Κήρυξ" - Κώστας Μπέη

Εθνικός Κήρυξ

Από αριστερά διακρίνονται οι Δρ. Μιράντα Κοφινά, Δρ. Ολγα Αλεξάκου, Μάνος Κουμπαράκης και Ποπίτα Παύλη. Φωτογραφία: "Εθνικός Κήρυξ" - Κώστας Μπέη

Εθνικός Κήρυξ

Από αριστερά οι Πένυ Τσίλα, Νάνσυ Παπαϊωάννου, Δρ. Γεώργιος Κοφινάς, Δρ. Μιράντα Κοφινά, Μάνος Κουμπαράκης, Δρ. Ολγα Αλεξάκου και Ποπίτα Παύλη. Φωτογραφία: "Εθνικός Κήρυξ" - Κώστας Μπέη. Φωτογραφία: "Εθνικός Κήρυξ" - Κώστας Μπέη

Cameras

Στιγμιότυπο από την ομιλία της Δρ. Μιράντας Κοφινά.

Εθνικός Κήρυξ

Η Δρ. Ολγα Αλεξάκου ενώ απονέμει την υποτροφία στην φοιτήτρια νοσηλευτικής Μαρίνα Ελίζαμπεθ. Φωτογραφία: "Εθνικός Κήρυξ" - Κώστας Μπέη

Εθνικός Κήρυξ

Στην πρώτη σειρά από αριστερά οι Ποπίτα Παύλη, Μάνος Κουμπαράκης, Δρ. Μιράντα Κοφινά, Νάνσυ Παπαϊωάννου και Δρ. Γεώργιος Κοφινάς. Φωτογραφία: "Εθνικός Κήρυξ" - Κώστας Μπέη

Εθνικός Κήρυξ

Στην πρώτη σειρά από αριστερά οι Ποπίτα Παύλη, Μάνος Κουμπαράκης, Νάνσυ Παπαϊωάννου, Δρ. Μιράντα Κοφινά, Δρ. Γεώργιος Κοφινάς, Λίτσα Διαματάρη και Αντώνης Η. Διαματάρης. Φωτογραφία: "Εθνικός Κήρυξ" - Κώστας Μπέη

Εθνικός Κήρυξ

Ο πιανίστας Aza Sydykov και η σοπράνο Νικολέτα Ράλλη. Φωτογραφία: "Εθνικός Κήρυξ" - Κώστας Μπέη

Εθνικός Κήρυξ

Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν με ενδιαφέρον. Φωτογραφία: "Εθνικός Κήρυξ" - Κώστας Μπέη

Εθνικός Κήρυξ

Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις ομιλίες. Φωτογραφία: "Εθνικός Κήρυξ" - Κώστας Μπέη

Εθνικός Κήρυξ

Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν την βράβευση. Φωτογραφία: Κώστας Μπέη