GR US

«Τα Νέα»: Και άλλος υπουργός του Τσίπρα σε σκάφος

Ευρωκίνηση

Ο κ. Λευτέρης Κρέτσος (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

ΑΘΗΝΑ. Μετά τις αποκαλύψεις για τις διακοπές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη θαλαμηγό του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου το καλοκαίρι του 2018, η εφημερίδα «Τα Νέα» επανέρχεται με μια σχετική αποκάλυψη που έχει να κάνει με τον Λευτέρη Κρέτσο, τον υφυπουργό Ψηφιακής Πολιτικής.

Ειδικότερα, το δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρει: «Η κυβέρνηση ακόμη κλυδωνιζόταν από την -αναγκαστική- επιβεβαίωση της Κατερίνας Παναγοπούλου για τη σκαφάτη απόδραση του Αλέξη Τσίπρα στο Ιόνιο, όταν ο Λευτέρης Κρέτσος έφθανε στη μαρίνα της Βουλιαγμένης και επιβιβαζόταν σε πολυτελέστατο γιοτ για ένα διήμερο στον Σαρωνικό που είχε ενδιάμεσους σταθμούς την Υδρα και τις Σπέτσες και κατάληξη στο Ναύπλιο.

Το κότερο των 35 μέτρων, που διατίθεται προς ενοικίαση, χρησιμοποιήθηκε από τον υφυπουργό Ψηφιακής Πολιτικής για να ακολουθήσει με άνεση και ηρεμία μια ομάδα ξένων στελεχών της κινηματογραφικής βιομηχανίας που φιλοξενήθηκαν στη χώρα μας.

Ο Υφυπουργός και η προσωπική του ασφάλεια μετακινήθηκαν ινκόγκνιτο με το ιδιωτικό γιοτ, όταν οι συνεργάτες του στο υπουργείο, που συνόδευαν την ξένη αποστολή, έπαιρναν το πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά».

Και το δημοσίευμα συνεχίζει: «Ο Λευτέρης Κρέτσος προφανώς δεν εξεπλάγη όταν τέσσερις μέρες αργότερα ο Πρωθυπουργός, σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση, δικαιολογούσε πλήρως μια ροπή των υπουργών του για αποδράσεις με κότερα - σε μια προσπάθεια βέβαια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τις αποκαλύψεις για τη δική του ‘εξαφάνιση’ στο Ιόνιο με το γιοτ της οικογένειας Παναγόπουλου, τρεις εβδομάδες μετά την εκατόμβη νεκρών στο Μάτι.

Η θύελλα που προκάλεσε η επιβεβαίωση της Κατερίνας Παναγοπούλου, τραυματίζοντας βαθιά την κυβέρνηση την ώρα που προσπαθούσε να αναστηλώσει την ‘αριστερή’ εικόνα της, δεν πτόησε τον υφυπουργό - δεξί χέρι του Νίκου Παππά στο ΨΗΠΤΕ. Αντιθέτως, φρόντισε για τη δική του ‘απόδραση’ με ένα άλλο γιοτ».

Η απάντηση Κρέτσου

Αμεση ήταν η αντίδραση του κ. Κρέτσου στο δημοσίευμα των «Νέων». Σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής: «Εναν εντελώς απαράδεκτο τρόπο επέλεξαν ‘Τα Νέα’ του κ. Μαρινάκη για να δυσφημίσουν την επίσκεψη εκπροσώπων των μεγαλύτερων κινηματογραφικών στούντιο του Κόσμου στη χώρα μας.

Για πρώτη φορά, στελέχη από το Netflix, την Amazon, την Universal, την HBO του Game of Thrones, τη Disney και άλλους, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν διεξοδικά για τα αναπτυξιακά κίνητρα που προσφέρει η Ελλάδα, να συναντηθούν με την εγχώρια οπτικοακουστική βιομηχανία και να επισκεφθούν ιδανικές για γυρίσματα τοποθεσίες της χώρας μας.

Ηταν μια επίσκεψη που το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης προετοίμαζε για πάνω από ένα χρόνο, με τη συνδρομή και τη συνεργασία φορέων από το χώρο του τουρισμού, της κινηματογραφικής βιομηχανίας και της εστίασης.

Για ‘Τα Νέα’, η προσπάθεια αυτή, που αποτελεί πάγια διεθνή πρακτική, βαφτίστηκε ‘βόλτα με το κότερο’. Είναι πραγματικά εξοργιστικό και απαράδεκτο ένας εθνικός στόχος, που πολλές από τις προηγούμενες κυβερνήσεις εξήγγειλαν αλλά καμία δεν είχε το πολιτικό όραμα να υλοποιήσει, να εργαλειοποιείται για να εξυπηρετήσει μικροπολιτικές ανάγκες.

Αν ‘Τα Νέα’ τηρούσαν, έστω και προσχηματικά, τη δημοσιογραφική δεοντολογία, όφειλαν να επικοινωνήσουν με το υπουργείο ώστε να τους απαντήσουμε σε κάθε απορία και να τους διευκολύνουμε στην ‘έρευνά’ τους»