GR US

Απαντήσεις Γιάνναρη για Amazon στους Ελληνοαμερικανούς Ιδιοκτήτες Ακινήτων (βίντεο)

Εθνικός Κήρυξ

Τα μέλη του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων είχαν την ευκαιρία να απευθύνουν ερωτήσεις και να εκφράσουν τις ενστάσεις τους στον Πολιτειακό Γερουσιαστή, Μιχάλη Γιάνναρη και τον Δημοτικό Σύμβουλο, Πολ Βαλόουν, για την υπόθεση της Amazon και όχι μόνο. (Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Κώστας Μπέη)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Απαντήσεις σχετικά με το θέμα της Amazon και το κατά πόσον τελικά είχε την ευθύνη για το «ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις, με βάση όσα του αποδόθηκαν από μερίδα των ΜΜΕ, έδωσε ο ομογενής πολιτειακός γερουσιαστής, Μιχάλης Γιάνναρης, κατά τη διάρκεια της μηνιαίας Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Ελληνο-Αμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων.

Ο κ. Γιάνναρης, ο οποίος ήταν προσκεκλημένος μαζί με τον Δημοτικό Σύμβουλο, Πολ Βαλόουν, άκουσε αρχικά γενικότερες ερωτήσεις από τα μέλη του Συλλόγου, τόσο για την Amazon όσο και για άλλα θέματα που αφορούν τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Μάλιστα, κάποια στιγμή, ένας παρευρισκόμενος τού επέδειξε, με έντονο τρόπο, ένα πρωτοσέλιδο της «New York Daily News» που τον εμφάνιζε ως έναν εκ των βασικών υπεύθυνων για το ναυάγιο της επένδυσης.

Βίντεο: «Ε.Κ.»/Χριστόδουλος Αθανασάτος

«Δεν έχω ευθύνη για τα πρωτοσέλιδα της ‘Daily News’», είπε αρχικά ο κ. Γιάνναρης, πριν λάβει τον λόγο και παρουσιάσει στο ακροατήριο τη δική του εκδοχή.

«Δεν είχαμε ενημέρωση, ως αιρετοί, για το περιεχόμενο της συμφωνίας. Προσπάθησα να επικοινωνήσω 3-4 φορές μαζί τους, αλλά μάταια. Επικοινώνησα με υψηλά ιστάμενα στελέχη της Amazon στο Σιάτλ. Ξέρετε τι μου είπαν; 160% αύξηση στους άστεγους, λόγω της αύξησης των ενοικίων. Εάν είχαμε παράπονα για τους άστεγους τώρα, τι θα γινόταν μετά», είπε ο κ. Γιάνναρης, αναφέροντας επίσης το ήδη επιβαρυμένο σύστημα του μετρό, αλλά και τα σχολεία.

Παράλληλα, ο πολιτειακός γερουσιαστής εξέφρασε την ζωηρή αμφιβολία του για το κατά πόσον θα κυκλοφορούσε περισσότερο χρήμα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, υποστηρίζοντας πως η Amazon θα λειτουργούσε εργολαβικά ορισμένα καταστήματα εντός των εγκαταστάσεών της. Αυτό σημαίνει πως οι χιλιάδες υπάλληλοί της θα κινούνταν για εστίαση και αναψυχή σε εκείνους τους χώρους, δίχως να ξοδεύουν σε συνοικιακές επιχειρήσεις.

«Ημουν υποψήφιος για την αρμόδια Επιτροπή της Πολιτειακής Γερουσίας. Δεν τοποθετήθηκα ποτέ, γιατί δεν με ενέκρινε ο Κυβερνήτης. Γυρίζουν και λένε όμως ότι εγώ φταίω. Ξέρω ότι έχω δύναμη, αλλά εάν θεωρούμαι τόσο ισχυρός απέναντι στον πλουσιότερο άνθρωπο του πλανήτη, κάτι δεν πάει καλά».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Πολ Βαλόουν, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι αντιμετωπίζει με θετικό μάτι οποιαδήποτε μεγάλη επένδυση, παραδεχόμενος βέβαια ότι η ενημέρωσή τους ήταν ελλιπής. «Αυτό στο οποίο είχε δίκιο ο Μάικ είναι πως δεν ενημερωθήκαμε για τη συμφωνία. Ακόμη κι αν το υποστήριζες, κάποια στιγμή θα είχες ερωτήματα. Ημουν ξεκάθαρα υπέρ της έλευσης της Amazon εδώ, αλλά έπρεπε να γίνουν αλλαγές».

Εθνικός Κήρυξ

Ο Δρ. Γεώργιος Φίσερ (Dr. George C. Fischer) επισημαίνει στους παρευρισκόμενους την σημασία των προληπτικών ιατρικών εξετάσεων. Δίπλα του, καθιστός, ο Ιατρικός Διευθυντής του Τμήματος Ουρολογίας του Mount Sinai, Ιωάννης Σφακιανός (John P. Sfakianos, MD). (Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Κώστας Μπέη)

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Αλεξίου, εξέφρασε τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο όσο και τα Πολιτειακά νομοθετικά όργανα δεν ενημερώθηκαν επαρκώς για την συμφωνία.

Ο πρώην πρόεδρος, Γιώργος Κίτσιος, ανέφερε και πάλι την υποψία του ότι ενδεχομένως οι διαπραγματεύσεις να συνεχίζονται στο παρασκήνιο, αλλά έδωσε μια διαφορετική οπτική από αυτήν του κ. Γιάνναρη.

«Οταν πρόκειται να γίνει μια τέτοια επένδυση, διενεργείται πάντα μια Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Επίσης, δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν ελήφθησαν υπόψη οι κοινωνικές συνθήκες της περιοχής. Δεν θα έρχονταν 25.000 άτομα όλα μαζί, υπήρχε χρόνος για να βελτιωθούν οι υποδομές», είπε ο κ. Κίτσιος.

Πάντως, παρά τις έντονες αντιδράσεις που είχαν εκφραστεί από τους Ελληνοαμερικανούς Ιδιοκτήτες Ακινήτων για τους χειρισμούς του κ. Γιάνναρη, εντούτοις η διαδικασία κύλησε, ως επί το πλείστον, σε ήρεμα πλαίσια, ενώ υπήρξαν και «πηγαδάκια» μετά το πέρας της Γενικής Συνέλευσης.

Ομιλία Γιατρών

Πριν από την ανοιχτή συζήτηση για την Amazon, προηγήθηκε ομιλία και διάλογος με το κοινό από δυο επιτυχημένους ομογενείς γιατρούς: Τον Δρα Ιωάννη Σφακιανό (JohnP. Sfakianos), Ιατρικό Δ/ντή του Τμήματος Ουρολογίας του Mount Sinai και τον οικογενειακό γιατρό Δρ Γεώργιο Φίσερ (Dr. George C. Fischer).

Μετά το πέρας της τοποθέτησής τους απάντησαν σε ερωτήσεις του κοινού.

Εθνικός Κήρυξ

Τα μέλη του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων είχαν την ευκαιρία να απευθύνουν ερωτήσεις και να εκφράσουν τις ενστάσεις τους στον Πολιτειακό Γερουσιαστή, Μιχάλη Γιάνναρη και τον Δημοτικό Σύμβουλο, Πολ Βαλόουν, για την υπόθεση της Amazon και όχι μόνο. (Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Κώστας Μπέη)