GR US

Αποδείξεις για το μεταπτυχιακό του παρουσίασε ο Αντώνης Διαματάρης

Ευρωκίνηση

Ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό και Εκκλησιαστικά Θέματα, Αντώνης Διαματάρης (Φωτογραφία: Ευρωκίνηση/Χρήστος Μπόνης)

ΑΘΗΝΑ. Ξεκάθαρες αποδείξεις για το μεταπτυχιακό του στο πανεπιστήμιο Columbia (Κολούμπια) προσκόμισε σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή ο πρώην υφυπουργός των Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης, απαντώντας παράλληλα και στις υπόλοιπες «κατηγορίες» των συκοφαντών του.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Διαματάρης, μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» του «Σκάι», εμφάνισε μια επίσημη επιστολή του Columbia (Κολούμπια) με ημερομηνία 11 Δεκεμβρίου 2019, στην οποία το Πανεπιστήμιο βεβαιώνει κατά τρόπο ξεκάθαρο ότι εκείνος είχε ολοκληρώσει ήδη από τις 26 Ιανουαρίου του 1977 (πριν από σχεδόν 43 χρόνια) τις προϋποθέσεις για την απόκτηση του μάστερ του (MBA) και ότι το μόνο που εκκρεμούσε ήταν να παραλάβει το «χαρτί» - κάτι το οποίο δεν είχε γίνει τότε λόγω οικονομικών δυσκολιών, όπως είχε πει και στη δημόσια δήλωσή του ο κ. Διαματάρης. Η χθεσινή εξέλιξη μάλιστα έκανε κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου να αναρωτηθούν «αν ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσουν συγγνώμη από τον κ. Διαματάρη».

«Από την πρώτη στιγμή αυτό έλεγα, αυτό έλεγε και το βιογραφικό που αναρτήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, αυτό έλεγα και στη δήλωσή μου, στη μια δήλωση που είχα κάνει: σπούδασα, είχα τελειώσει τα μαθήματά μου, αλλά δεν είχα πάρει το χαρτί, το δίπλωμα» είπε ο κ. Διαματάρης και εξέφρασε την απογοήτευση και τη λύπη του διότι «ένας πρώην πρωθυπουργός, ο κ. Τσίπρας, στηρίχθηκε σε κάποιον που δεν έχει καμία υπόληψη στις ΗΠΑ, τον κ. Γιώργο Λυκομήτρο. Ο κύριος αυτός είναι υπεύθυνος που έβγαλε ένα χαρτί για τις σπουδές μου που δεν ίσχυε, αλλά ισχύει η επιστολή του ίδιου του πανεπιστημίου Columbia». Και στο σημείο αυτό προσκόμισε έγγραφα (ντοκουμέντα δικαστηρίων και Αστυνομίας) που αποδεικνύουν ότι ο κ. Γιώργος Λυκομήτρος, που διέσπειρε όλες αυτές τις συκοφαντίες μέσω της ιστοσελίδας του έχει βεβαρημένο ποινικό μητρώο και έχει βρεθεί ακόμα και στη φυλακή.

Στην ίδια τηλεοπτική συνέντευξη ο κ. Διαματάρης δήλωσε ότι αισθάνθηκε πικραμένος από την όλη κατάσταση που δημιουργήθηκε. «Είμαι πικραμένος γιατί ήρθα στην Αθήνα μετά από μια μακρά προσφορά στην Ομογένεια της Αμερικής. Κατάγομαι από ένα μικρό χωριό στη Λήμνο, μετανάστευσα με την οικογένειά μου στις ΗΠΑ, έπλενα πιάτα και το λέω με υπερηφάνεια, δούλεψα σε διάφορες δουλειές, σπούδασα, μπήκα στον ‘Εθνικό Κήρυκα’ που είναι ένα εθνικό κεφάλαιο και έδωσα όλες μου τις προσπάθειες για να επιβιώσει γιατί απειλήθηκε να κλείσει. Από τη μέρα που ορκίστηκα, έβγαλα το όνομά μου και από τις εφημερίδες και από τις ιστοσελίδες και ανέλαβαν τη διοίκηση τα παιδιά μου. Δεν είμαι ανεπάγγελτος. Δεν ήρθα στην Ελλάδα να βρω μια δουλειά, από οικονομικής πλευράς έκανα και κάποια θυσία. Βεβαίως υπάρχει πικρία και θυμός που εξελίχθηκαν έτσι τα πράγματα, είναι δυνατόν να είσαι δακτυλοδεικτούμενος;» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Διαματάρης.

 Γιατί παραιτήθηκα

Εκτός από τα πειστήρια για τις σπουδές του ο κ. Διαματάρης έκανε αναφορά και στις άλλες «κατηγορίες» των συκοφαντών του και εξήγησε για ποιο ακριβώς λόγο αποφάσισε να παραιτηθεί: «Η μία ήταν για το πτυχίο, η δεύτερη ότι μπήκα στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης και άλλαξα το βιογραφικό μου, στην οποία δεν είχα πρόσβαση και μάλιστα καλώ τον εισαγγελέα να το εξετάσει γιατί είναι πάρα πολύ σοβαρό. Η τρίτη είχε να κάνει με έναν συνεργάτη μου που είχε έξι δίκες και είναι αθώος σε όλες, κανείς όμως δεν έκανε ένα τηλέφωνο για να δει αν είναι αλήθεια, και η τέταρτη έχει να κάνει με το ότι παρέμεινα μέτοχος σε εταιρείες».

«Επειτα από 24 ώρες ταξίδι για Αυστραλία ανοίγω το τηλέφωνό μου και βλέπω ότι γίνεται της τρελής στην Αθήνα και βλέπω μεταξύ άλλων, ότι υπήρχε ασυμβίβαστο επιχειρηματία και υφυπουργού. Ισχύει ότι είχα μείνει μέτοχος σε εταιρείες. Στις ΗΠΑ είναι το πιο φυσιολογικό πράγμα. Ηταν θέμα αφέλειας και απροσεξίας και αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη. Βλέποντας αυτόν τον πόλεμο λύγισα και είπα έως εδώ... Δεν θέλω να δημιουργώ προβλήματα στον φίλο πρωθυπουργό. Είμαι φίλος αγαπητός με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και είχα σπάνια σχέση με έναν ανεπανάληπτο άνθρωπο και φίλο, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Θεώρησα ότι ο φίλος του πρωθυπουργού, ο Αντώνης, έπρεπε να κρατήσει τον πήχη λίγο πιο ψηλά από τους υπόλοιπους. Ο Πρωθυπουργός δεν θα έπρεπε να απολογείται για μένα. Δεν ήρθα για να κάνω καριέρα. Είπα μέχρι εδώ, δεν θέλω να δημιουργήσω προβλήματα στον φίλο μου. Υπάρχει πικρία γιατί είχαμε ξεκινήσει μια άνοιξη στις σχέσεις Ομογένειας - Ελλάδας κι είχαμε πετύχει πολλά», κατέληξε ο κ. Διαματάρης.

Μαξίμου: Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσουν συγγνώμη από τον Διαματάρη;

Οπως προαναφέρθηκε, την τηλεοπτική συνέντευξη του κ. Διαματάρη σχολίασαν κυβερνητικοί κύκλοι αναφέροντας πως «ο Aντώνης Διαματάρης παρουσίασε σήμερα (σ.σ. Παρασκευή) το επίσημο έγγραφο από το πανεπιστήμιο Columbia, που πιστοποιεί ότι είχε εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις που απαιτούνται για την απόκτηση MBA».

Στη συνέχεια, οι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι πρόσθεσαν: «Ηταν ακριβής λοιπόν η δήλωσή του ότι σπούδασε στο Columbia, παρότι δεν προσήλθε να παραλάβει το πτυχίο του. Ο ίδιος, για λόγους ευθιξίας κι επειδή αμέλησε να αποχωρήσει έγκαιρα από τη θέση διευθύνοντος συμβούλου, υπέβαλε την παραίτησή του. Εχουν άραγε κάποιο σχόλιο για το επίσημο έγγραφο του Columbia, ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έσπευσαν να τον κανιβαλίσουν; Θα του ζητήσουν συγγνώμη για όσα ψέματα είπαν εις βάρος του; Με την παρουσίαση του σημερινού εγγράφου κλείνει ένας κύκλος, με τη λάσπη να επιστρέφει σε αυτούς που την εκτόξευσαν. Ας το καταλάβουν. Σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε όταν κυβερνούσαν εκείνοι, για τα στελέχη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο πήχης είναι πολύ ψηλά. Η λέξη ευθιξία μπορεί να είναι άγνωστη για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όχι όμως για τους υπουργούς της σημερινής κυβέρνησης. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι κ. Τσίπρα».