GR US

Αρχιερατικός Εσπερινός Αγίου Δημητρίου στο Perth Amboy της Νέας Ιερσέης (φωτογραφίες)

Εθνικός Κήρυξ

Χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Νέας Ιερσέης κ. Ευάγγελου και πλήθος ιερέων τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Μιχάλης Κακιάς.

ΝΕΑ ΙΕΡΣΕΗ. Χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Νέας Ιερσέης κ. Ευάγγελου και πλήθος ιερέων τελέσθηκε το βράδυ της Τρίτης Αρχιερατικός Εσπερινός στην πανηγυρίζουσα κοινότητα του Αγίου Δημητρίου στην πόλη Perth Amboy της Νέας Ιερσέης.

Στο κήρυγμά του προς τους πιστούς, ο Μητροπολίτης κ. Ευάγγελος εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται στον ιερό αυτό ναό μαζί με συγχριστιανούς για να τιμήσουν όλοι μαζί τη μνήμη ενός από τους πιο αγαπητούς, όπως τόνισε, αγίους της Εκκλησίας μας.

«Ο Αγιος Δημήτριος δοξολογείται από αμέτρητους χριστιανούς διότι από πιστός και αφοσιωμένος αξιωματικός του στρατού της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας έγινε πιστός οπαδός, μαθητής και απόστολος του Χριστού.

Εθνικός Κήρυξ

Από αριστερά διακρίνονται Ειρήνη Πάκης, Ελένη Χοράν, Μαρίνα Κοροδήμος, Αφροδίτη Κανελλίδη και Στηβ Κοροδήμος. Φωτογραφία: Αρχείου "Εθνικός Κήρυξ", Μιχάλης Κακιάς.

Μέχρι και την τελευταία του πνοή η πίστη τού έδινε δύναμη και κουράγιο και δεν υπέκυψε σε κανέναν εκβιασμό, σε καμία φοβέρα. Δεν υπέκυψε ούτε στον αντίχριστο ο οποίος του απαιτούσε να παραδοθεί υπέρ του και να τον ακολουθήσει προδίδοντας τον πλάστη και Κύριό του.

Εδωσε το αίμα του και η πίστη του ήταν αυτή που του άνοιξε τις πύλες του Παραδείσου. Η πίστη του αυτή προσφέρεται προς όλους εμάς προς μίμηση ούτως ώστε τιμούμενοι την μνήμη του να παραμείνουμε πιστοί και Ορθόδοξοι.

Εύχομαι χρόνια πολλά και υγιεινά στους εορτάζοντες και να είναι ευλογημένοι όχι μόνο σήμερα αλλά κάθε μέρα στη ζωή τους» ανέφερε στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Ευάγγελος.

Εθνικός Κήρυξ

Χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Νέας Ιερσέης κ. Ευάγγελου και πλήθος ιερέων τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Μιχάλης Κακιάς.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας π. Γεώργιος Παρσένιος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη για την τιμή που τους έκανε να γιορτάσει μαζί τους τους ιερείς που ήρθαν από όλες τις κοινότητες της Νέας Ιερσέης όπως και τους πιστούς που παρευρέθησαν στον ιερό ναό.

Η ομογενής δικαστής κυρία Μαρίνα Κοροδήμα που εκτελεί χρέη προέδρου στην Εκκλησιαστική Επιτροπή, σε δηλώσεις της προς τον «Εθνικό Κήρυκα» ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλη την Ομογένεια, ενώ εξέφρασε τη χαρά και υπερηφάνεια που νιώθει σαν μέλος της κοινότητας αυτής.

«Με μεγάλη χαρά βλέπουμε ότι η Εκκλησία μας αναγεννιέται ξανά. Ενώ δυστυχώς πολλές κοινότητες κλείνουν είτε επειδή ο κόσμος μετακομίζει σε άλλες περιοχές, είτε επειδή λόγω μικτών γάμων χάνεται η επαφή με την Εκκλησία, εμείς για 99 ολόκληρα χρόνια τώρα μεγαλώνουμε και προοδεύουμε σε όλους τους τομείς.

Εθνικός Κήρυξ

Χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Νέας Ιερσέης κ. Ευάγγελου και πλήθος ιερέων τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Μιχάλης Κακιάς.

Είμαστε πολύ υπερήφανοι για την Εκκλησία μας και θέλουμε να τη διατηρήσουμε για πάντα. Με μεγάλη μας χαρά ξεκινήσαμε πριν δύο χρόνια τη λειτουργία του ελληνικού μας σχολείου, ενώ έχουμε και κατηχητικό.

Νιώθουμε πολύ τυχεροί διότι ο Μητροπολίτης Ευάγγελος μας έφερε τον περασμένο Ιούνιο έναν εξαιρετικό νέο ιερέα ο οποίος επιτελεί πραγματικά έργο ιερό. Ολοι τον αγαπούν και τον σέβονται, μικροί και μεγάλοι. Εφερε κοντά όλη την κοινότητα» τόνισε χαρακτηριστικά η κυρία Κοροδήμα.

Εθνικός Κήρυξ

Φωτογραφία αρχείου από τον λειτουργία στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου. Εθνικός Κήρυξ, Μιχάλης Κακιάς.

Η κυρία Αφροδίτη Κανελλίδη, μέλος του συμβουλίου, τόνισε ότι η κοινότητα έχει περίπου 300 οικογένειες, ενώ ετοιμάζονται από τώρα για τη μεγάλη επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυση της Εκκλησίας που θα γίνει σε μερικούς μήνες.

«Τα τελευταία δύο χρόνια κάναμε πολλά έργα ανακαίνισης στην εκκλησία μας, όπως είναι για παράδειγμα η κατασκευή μνημείου στο προαύλιο όπου τοποθετήσαμε αναμνηστικές πλακέτες με τα ονόματα όλων των αποθανόντων μελών για να τιμηθεί η μνήμη τους» ανέφερε η κυρία Κανελλίδη.

Τέλος, να σημειωθεί ότι μετά τον εσπερινό προσφέρθηκε στο εκκλησίασμα καφές και αναψυκτικά στην κοινοτική αίθουσα, ενώ την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου τελέσθηκε Ορθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ Αρτοκλασίας στις 10:00 το πρωί.