GR US

«Αθώος» δηλώνει ο Πολ Κανέιρο για τον φόνο της ομογενούς Καρύδη και της οικογένειάς της

Αssociated press

O Paul Caneiro το Νοέμβριο του 2018 (Patti Sapone/NJ Advance Media via AP, Pool, File)

ΦΡΙΧΟΛΝΤ. ΝΕΑ ΙΕΡΣΕΗ. «Αθώος» δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου ο Πολ Κανέιρο (Paul Caneiro), ως προς τις βαριές κατηγορίες, ανάμεσα σε άλλα, για 4 φόνους, εμπρησμό και δύο παραβάσεις για κατοχή όπλων.

Ο Π. Κανέιρο, φέρεται ως ο βασικός ύποπτος -με κίνητρο «οικονομικής φύσης» κατά τις Αρχές- για τους θανάτους του αδελφού του Κιθ Κανέιρο (Keith Caneiro), της συζύγου αυτού, ομογενούς, Τζένιφερ Καρύδη Κανέιρο (Jennifer Karidis Caneiro) και των δύο ανήλικων παιδιών τους, Τζέσε και Σοφίας.

Ο δημόσιος συνήγορός του, κατέθεσε τις σχετικές δηλώσεις αθωότητας έναντι 16 κατηγοριών ενώπιον του δικαστηρίου στο Φρίχολντ.

Σημειώνεται ότι ο Π. Κανέιρο, 52 ετών, εκπροσωπούνταν αρχικά από ιδιωτικούς συνηγόρους, οι οποίοι επίσης έκαναν λόγο για αθωότητά του, αλλά αποσύρθηκαν από την υπόθεση λόγω σύγκρουσης συμφερόντων, ανέφερε το «ΑΡ».

Δικαστικά έγγραφα που επικαλείται το «CBS New York» επισημαίνουν ότι το βράδυ πριν τους φόνους, ο Κιθ Κανέιρο έστειλε ένα email σε «δύο επιχειρηματικούς εταίρους καταδεικνύοντας ότι έλειπαν χρήματα από την εταιρεία και ότι θα σταματούσε την πληρωμή (στη σύζυγό του Πολ) μέχρι να εντοπίσει τα χρήματα που λείπουν».

Οι δικηγόροι του Πολ Κανέιρο είπαν ότι αγαπά την οικογένειά του και πως «κατηγορείται λανθασμένα».

Υπενθυμίζεται ότι το έγκλημα διαπράχθηκε την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018, στην έπαυλη της οικογένειας του Κιθ και της Τζένιφερ Καρύδη Κανέιρο στο Κολτς Νεκ, που έπειτα παραδόθηκε στις φλόγες.

Οπως επεσήμανε τότε ο εισαγγελέας της Monmouth County, Κρίστοφερ Τζ. Γκραμιτσιόνι (Christopher J. Gramiccioni), πιθανά κίνητρα «οικονομικής φύσης» οδήγησαν στο έγκλημα και εκκρεμεί η έρευνα στα οικονομικά στοιχεία, κάτι που, όπως είπε, μπορεί να πάρει χρόνο.

Υπενθύμισε ότι τα δύο αδέλφια είχαν δύο επιχειρήσεις στο Asbury Park, μία τεχνολογική εταιρεία και μία εταιρεία ελέγχου για παράσιτα, αλλά δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες. Είπε ακόμη, πως δεν βρέθηκαν στοιχεία ότι εμπλέκεται και κάποιος άλλος στο έγκλημα.

«Πρόκειται για την πιο βίαιη υπόθεση που έχω δει στην εδώ καριέρα μου», ανέφερε ο εισαγγελέας. Ο Κιθ Κανέιρο είχε πυροβοληθεί πολλές φορές.

Η Τζένιφερ Καρύδη Κανέιρο έφερε επίσης τραύματα από σφαίρες και μαχαίρι, ενώ τα δύο παιδιά, ο 11χρονος Τζέσε και η 8χρονη Σοφία, είχαν μαχαιρωθεί επανειλημμένα, σύμφωνα με τον κ. Γκραμιτσιόνι, που έδωσε για πρώτη φορά στοιχεία για τον τρόπο θανάτου των μελών της οικογένειας, πέραν του Κ. Κανέιρο.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο Π. Κανέιρο φέρεται να πυροβόλησε τον αδελφό του, έξω στον κήπο, και στη συνέχεια πήγε εντός της οικίας και σκότωσε τη νύφη και τα ανίψια του.

Φέρεται δε να έβαλε φωτιά στο υπόγειο, νωρίς το πρωί της 20ής Νοεμβρίου, πριν επιστρέψει στο δικό του σπίτι, όπου επίσης έβαλε φωτιά.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για την πυρκαγιά, σημείωσε ότι οι Αρχές εκτιμούν ότι ήταν «τέχνασμα» και ότι ο ύποπτος φέρεται να προκάλεσε τη φωτιά και στο δικό του σπίτι, ώστε να φανεί σαν κάποιος να έθεσε ως στόχο τους δύο τους και για να καταστρέψει αποδεικτικά στοιχεία.

Για τη διαφορά στις ώρες -η πυρκαγιά στην οικία του Π. Κανέιρο αναφέρθηκε νωρίς, ενώ αυτή στην έπαυλη του Κ. Κανέιρο το μεσημέρι- ο κ. Γκραμιτσιόνι τόνισε πως η φωτιά στον τόπο του εγκλήματος ξεκίνησε από το υπόγειο, έκαιγε αργά, για κάποια ώρα, μέχρι που ανεβαίνοντας βρήκε περισσότερο οξυγόνο, και έγινε πιο έντονη και τελικά αντιληπτή.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ένα όπλο και ένα μαχαίρι κατασχέθηκαν από τον Π. Κανέιρο, με τον ίδιο να αντιμετωπίζει και κατηγορίες για κατοχή όπλου και κατοχή όπλου για παράνομη χρήση.