GR US

Βράβευση του Ντένις Μέχιελ και της «Mana Products» από το Ταμείο Κυπριοπαίδων

Εθνικός Κήρυξ

Ο Ντένις Μέχιελ ευχαρίστησε το Ταμείο Κυπριοπαίδων για την βράβευσή του, ενώ αναφέρθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Σημείου Μηδέν, επαναλαμβάνοντας την εξαγγελία για θυρανοίξια την 11η Σεπτεμβρίου 2021. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Χριστόδουλος Αθανασάτος.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με τη βράβευση του ομογενούς επιχειρηματία Ντένις Μέχιελ και της Mana Products, στο πρόσωπο του εκλιπόντος ιδρυτή της, Νίκου Μούγιαρη, πραγματοποιήθηκε η ετήσια δεξίωση του Ταμείου Κυπριοπαίδων (Cyprus Children’s Fund), στο εστιατόριο «Battery Park Gardens», στο Μανχάταν.

Το Ταμείο Κυπριοπαίδων, ένας οργανισμός που ιδρύθηκε το 1975, προκειμένου να στηρίξει τα προσφυγόπουλα, τότε, παιδιά της Κύπρου, στον απόηχο της τουρκικής εισβολής, έχει επεκτείνει την κοινωφελή δραστηριότητά του, προσφέροντας υποτροφίες σε Ελληνοκυπρίους και Ελλαδίτες φοιτητές, ενώ στηρίζει αντίστοιχους οργανισμούς στη Μεγαλόνησο. Σε αυτήν την 44ετή πορεία, έχει στηριχθεί από σημαντικούς επιχειρηματίες και φιλανθρώπους της ελληνικής ομογένειας.

Το «παρών» έδωσαν ακόμη, μεταξύ άλλων, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, ο γενικός πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αλέξανδρος Βαντέ, η πρόεδρος της Atlantic Bank, Νάνσυ Παπαϊωάννου, και ο επιχειρηματίας Δρ. Σπύρος Σπυρέας.

Τόσο ο κ. Κούτρας, όσο και ο κ. Βαντέ, απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό και στάθηκαν τόσο στις προσπάθειες του Ταμείου Κυπριοπαίδων όσο και στη σημαντική συμβολή των τιμωμένων προσώπων.

Εθνικός Κήρυξ

Ο Ντένις Μέχιελ παραλαμβάνει το βραβείο από τον πρόεδρο του Ταμείου Κυπριοπαίδων, Νίκο Ζίτη. Διακρίνονται, μεταξύ άλλων, ο Αντιπρόεδρος Ανδρέας Ζαχαριάδης, ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου, Αλέξης Φαίδωνος, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας, Κωνσταντίνος Κούτρας και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Χριστόδουλος Αθανασάτος.

Ο Ντένις Μέχιελ (Dennis Mehiel), πρώην υποψήφιος Αντικυβερνήτης, επαινέθηκε όχι μόνο για την έμπρακτη στήριξή του στο Ταμείο Κυπριοπαίδων, αλλά και για την συμβολή του στην προσπάθεια ανοικοδόμησης του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν, όντας ένας από τους συνδετικούς κρίκους μεταξύ της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και του Κυβερνήτη Αντριου Κουόμο, στην προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας με το Port Authority.

Τη στήριξη του Ντένις Μέχιελ (σ.σ κατά το ελληνικότερον Διονύσιος Μιχαήλ) εξήρε ο Σάββας Τσίβικος, ο οποίος στάθηκε στις άοκνες προσπάθειές του για τον Αγιο Νικόλαο, αλλά και την εν γένει δραστηριότητά του.

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Μέχιελ εξέφρασε την εκτίμησή του στο Ταμείο Κυπριοπαίδων για τη βράβευση, τονίζοντας, ωστόσο, πως «ίσως σε αυτήν την αίθουσα υπάρχουν άνθρωποι που το άξιζαν περισσότερο από εμένα», ενώ σχετικά με τον Αγιο Νικόλαο επανέλαβε την πρόσφατη εξαγγελία του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου πως «θα ανοίξει τις πύλες του στις 11/9/2021».

Εθνικός Κήρυξ

Παρά την καταρρακτώδη βροχή, η προσέλευση στο ετήσιο δείπνο του Ταμείου Κυπριοπαίδων ήταν σημαντική. Φέτος, ανακοινώθηκε η ενίσχυση 7 μη κερδοσκοπικών οργανισμών για παιδιά και ΑμεΑ στην Κύπρο. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Χριστόδουλος Αθανασάτος.

Το βραβείο που απονεμήθηκε στην Mana Products και τον αείμνηστο Νίκο Μούγιαρη παρέλαβε ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας και ένας από τους στενότερους φίλους του ομογενή επιχειρηματία, Πολ Μαστούρζο, που μίλησε με συγκίνηση για την παρακαταθήκη που άφησε, αλλά και την φιλία που τους συνέδεε για πολλά χρόνια.

Στη δική του ομιλία, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος έπλεξε το εγκώμιο τόσο του Νίκου Μούγιαρη, όσο και του Ντένις Μέχιελ, για την προσφορά τους στο Ταμείο Κυπριοπαίδων και την ευρύτερη κοινότητα γενικότερα.

«Ο Νίκος Μούγιαρης είχε ονομάσει την εταιρεία του ‘Μάνα’. Οταν ρωτήθηκε σε μια συνέντευξή του, πριν την εκδημία του, τόνισε ότι επέλεξε αυτό το όνομα γιατί δεν υπάρχει κάτι πιο όμορφο στον κόσμο από την μάνα. Στα πρότυπα μιας μητέρας έδρασε και ο ίδιος», είπε ο κ. Ελπιδοφόρος για τον Νίκο Μούγιαρη.

Απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους, ο πρόεδρος του Ταμείου Κυπριοπαίδων, Νίκος Ζίτης, αναφέρθηκε στο έργο και την μακρά διαδρομή του Οργανισμού, όπως επίσης και στους επτά μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που στηρίχθηκαν στην Κύπρο.

«Είμαστε χαρούμενοι που είχαμε την ευκαιρία να τιμήσουμε τον Ντένις Μέχιελ και, μετά θάνατον, τον Νίκο Μούγιαρη και την εταιρεία ‘Mana Products’, διότι αμφότεροι μας έχουν υποστηρίξει για πολλά χρόνια, έχουν υποστηρίξει κι άλλους φιλανθρωπικούς σκοπούς. Χαρήκαμε που ήρθε ο κόσμος και ήταν μια επιτυχής εκδήλωση», δήλωσε στον «Ε.Κ.» ο κ. Ζίτης.