GR US

Διακήρυξη Ομοσπονδιών Ελληνικών Σωματείων ΗΠΑ και Καναδά για την ψήφο Αποδήμων

Ευρωκίνηση

(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Σε διακήρυξη σχετικά με την ψήφο των αποδήμων, που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση, προχώρησαν οι Ομοσπονδίες Ελληνικών Σωματείων Ηνωμένων Πολιτειών. Το ακριβές κείμενο της διακήρυξης έχει ως εξής:

Νέα Υόρκη,

25 Νοεμβρίου 2019

Η οργανωμένη Ομογένεια Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και Καναδά επικροτούν την προσπάθεια του Πρωθυπουργού και των άλλων Πολιτικών Αρχηγών των Κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή των Ελλήνων να υπερψηφίσουν το Νομοσχέδιο Ψήφου των Ελλήνων και Ελληνίδων του Εξωτερικού από τον τόπο διαμονής τους που είναι διευκόλυνση του Συνταγματικού τους δικαιώματος!

Αν ερχόμασταν όλοι στην Ελλάδα την ημέρα των εκλογών θα ψηφίζαμε στις περιφέρειές μας που είμαστε εγγεγραμμένοι. Αλλά επειδή αυτό δεν γίνεται πρέπει να έχουμε δημοκρατική αντιπροσώπευση από τους τόπους διαμονής μας. Με τη σημερινή τεχνολογία μπορούμε και επιστολικά και ηλεκτρονικά να ψηφίσουμε χωρίς φόβο νοθείας.

Με το προτεινόμενο Νομοσχέδιο, οι Απόδημοι εκλέγουν βουλευτές που δεν τους αντιπροσωπεύουν και δεν έχουν το δικαίωμα του εκλέγεσθαι!

Η επιστολή αυτή γράφεται προς τιμή όλων των Ομογενών διαχρονικά που αναλώθηκαν στο βωμό της πατρίδας και σύγχρονα πρωτοστάτησαν στους Βαλκανικούς Πολέμους, στη Μικρασιατική Καταστροφή, στην Κατοχή με το Greek War Relief Fund και την Εθνική Αντίσταση, στον Αντιδικτατορικό Αγώνα, στην Κυπριακή Τραγωδία και στους σημερινούς εθνικούς αγώνες.

Το ψήφισμα των εθνοτοπικών, επαγγελματικών, και περιφερειακών Ελληνικών Ομοσπονδιών ΗΠΑ και Καναδά στηρίζεται στην αρχή ότι αφού οι Ελληνες και οι Ελληνίδες Εξωτερικού φορολογούνται στην Ελλάδα πρέπει να ψηφίζουν τους αντιπροσώπους στην περιφέρεια που γνωρίζουν, έχουν συμφέροντα και οικονομικά συνεισφέρουν!

Οι διαβουλεύσεις της Διακομματικής Επιτροπής της 22 Οκτωβρίου 2019 αφαιρούν το δικαίωμα ψήφου από τουλάχιστον 50% των ψηφοφόρων! Ζητάμε να βρεθεί δίκαιη δημοκρατική λύση χωρίς τεχνητούς διαχωρισμούς στην πολύπαθη αυτή αξίωση ιδιαίτερα στη σημερινή γεωπολιτική κατάσταση που η Ελλάδα προσπαθεί να διατηρηθεί ακέραιη.

Πιστεύουμε ότι ψηφίζετε με γνώμονα τη λαϊκή θέληση ώστε τουλάχιστον να επιτευχθούν τα ακόλουθα:

Ομογενειακή Διακήρυξη για Ψήφο Αποδήμων

1. Δέκα Απόδημοι καταξιωμένοι βουλευτές Επικρατείας που θα ορίζει η Ομογένεια και θα προσαρτισθούν στα Ελληνικά πολιτικά κόμματα αν σεβαστούμε τις αναλογίες ψηφοφόρων Ελλήνων και Ελληνίδων Εξωτερικού.

2. Επιστολική ψήφος επειδή πολλοί ψηφοφόροι μένουν μακριά από πρεσβείες και προξενεία ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, Καναδά και Αυστραλία.

3. Η ψήφος των Ελλήνων και Ελληνίδων του Εξωτερικού που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους να μην αποκλείει κανέναν Ελληνα και καμμία Ελληνίδα που με το μόχθο τους πληρώνουν φόρους και πάνε στην Ελλάδα για διακοπές και επενδύσεις!

Πατριωτικά,

1. Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης - Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, Πρόεδρος. 2. Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Ιλινόις -«ΕΝΩΣΙΣ»- Κώστας Χανιωτάκης, Πρόεδρος. 3. Ομοσπονδία Ελληνο Αμερικανικών Οργανώσεων Νέας Ιερσέης - Δρ. Ηλίας Ηλιάδης, Πρόεδρος. 4. Πανελλήνια Ομοσπονδία της Φλόριδας, ΗΠΑ - Μιχαήλ Αλεξάνδρου, Πρόεδρος. 5. Ελληνικό Κογκρέσο Αμερικής ((Hellenic Congress of America) - Νίκος Αποστολόπουλος, Πρόεδρος. 6. Ομοσπονδία Ελληνικών Ιατρικών Συλλόγων Βορείου Αμερικής - Δρ. Σπύρος Μεζίτης, Πρόεδρος. 7. Ομοσπονδία Ελλήνων Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Συλλόγων Αμερικής - Στέλλα Κοκόλη, Πρόεδρος. 8. Παναρκαδική Ομοσπονδία ΗΠΑ - Ανδρέας Παπαντωνίου, Πρόεδρος. 9. Παμμακεδονική Ενωση ΗΠΑ - Δημήτριος Φιλιππίδης, Πρόεδρος. 10. Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδος ΗΠΑ και Καναδά - Βασίλειος Κώτσαλος, Πρόεδρος. 11. Ελληνικό Κέντρο Πολιτισμού Νοτιοδυτικών Πολιτειών ΗΠΑ - Ιωάννης Ρεμεδιάκης, Πρόεδρος. 12. Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία ΗΠΑ και Καναδά - Γιώργος Καλύβας, Πρόεδρος. 13. Ομοσπονδία Λακωνικών Σωματείων ΗΠΑ και Καναδά - Τιμολέων Κακούρος, Πρόεδρος. 14. Ελληνο Αμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο (ΗΑΝC) - Βασίλης Ματαράγκας, Πρόεδρος.