GR US

Ελληνοαμερικανοί Ιδιοκτήτες Ακινήτων: Προβληματισμός για τις δυσμενείς αλλαγές (βίντεο)

Εθνικός Κήρυξ

Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» - Κώστας Μπέη.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η διαχείριση των δικαιωμάτων επί των ακινήτων από τους ιδιοκτήτες, με φόντο μια μελλοντική μεταβίβαση, αλλά και ενδεχόμενοι περιορισμοί στην αύξηση των ενοικίων στα συγκροτήματα οικιών δυο οικογενειών, απασχόλησαν, μεταξύ άλλων, τη μηνιαία συνεδρίαση του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, στα γραφεία του Συλλόγου, στην Αστόρια.

Η δικηγόρος Κωνσταντίνα Παπαγεωργίου έδωσε χρήσιμες συμβουλές σχετικά με τη διασφάλιση των δικαιωμάτων της ακίνητης περιουσίας, αλλά και την έγγραφη κατοχύρωση του ιδιοκτήτη σε περιπτώσεις βαριάς ασθένειας, ανικανότητας άμεσης διαχείρισης ή ανάγκης να «αδειάσει» το περιουσιολόγιό του για να λάβει κοινωνικές παροχές, όπως το Medicaid.

Παράλληλα, η κ. Παπαγεωργίου τόνισε ότι η απευθείας μεταβίβαση ενός ακινήτου στους μελλοντικούς κληρονόμους δεν ενδείκνυται, αφού ενδέχεται να ζημιώσει φορολογικά τους νέους ιδιοκτήτες, ενώ παράλληλα θα σημάνει πλήρη απώλεια των δικαιωμάτων των παρόντων ιδιοκτητών πάνω στο ακίνητο. Ανέφερε πως η λύση που διασφαλίζει άπαντες είναι το λεγόμενο «Trust» («Κληροδότημα»), που διατηρεί βασικά δικαιώματα αλλά «χαλαρώνει» τις υποχρεώσεις που προκύπτουν για έναν ιδιοκτήτη ακινήτου.

Βίντεο: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη

Ο Δημοτικός Σύμβουλος, Κώστας Κωνσταντινίδης, στην καθιερωμένη επίσκεψή του, αναφέρθηκε στις εργασίες ανάπλασης στο Astoria Park, με τη διαμόρφωση του ποδοσφαιρικού γηπέδου, για τις οποίες είχε παρέμβει για να διασφαλιστεί κονδύλι από τον Δήμο, αλλά και την επικείμενη υποψηφιότητά του για την προεδρία του Δημοτικού Διαμερίσματος του Κουίνς.

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινίδη, οι εκλογές θα διεξαχθούν έως τον Φεβρουάριο, ενώ τυπικά απομένει η αποδοχή από πλευράς της νυν προέδρου, Μελίντα Κατζ (Melinda Katz), της θέσης του Γενικού Εισαγγελέα του Κουίνς, όπου εξελέγη, μετά τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας της Τρίτης.

Από τη στιγμή που η κ. Κατζ αναλάβει καθήκοντα Γενικής Εισαγγελέως, η θέση της προέδρου του Κουίνς «χηρεύει» και ο Κώστας Κωνσταντινίδης θα ξεκινήσει επίσημα την προεκλογική μάχη, σε μια ιδιαίτερη διαδικασία με διακομματικό χαρακτήρα.

«Οι εκλογές αυτές θα είναι διακομματικές και θα είστε ελεύθεροι να επιλέξετε τον υποψήφιο της προτίμησής σας, ανεξαρτήτως σε ποιο κόμμα είστε εγγεγραμμένος. Εγώ θα σας έλεγα να ψηφίσετε, ακόμη κι αν δεν ψηφίσετε εμένα. Πρέπει να συμμετέχετε. Το Κουίνς έχει 2 εκατομμύρια κόσμο, αλλά σε αυτές τις εκλογές προβλέπεται να ψηφίσουν κάπου 100.000», είπε ο κ. Κωνσταντινίδης, ο οποίος δήλωσε ότι θα είναι παρών στο γεύμα αγάπης της Ημέρας των Ευχαριστιών.

Στη δική του τοποθέτηση ο υποψήφιος Πολιτειακός Βουλευτής της 64ης Εκλογικής Περιφέρειας, Μιχάλης Ταννούσης, αναφέρθηκε στις δυσμενείς, για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, αλλαγές της κείμενης νομοθεσίας σχετικά με τη σχέση ιδιοκτήτη - ενοικιαστή και ζήτησε τη στήριξη των μελών του Συλλόγου για την υποψηφιότητά του.

«Η Πολιτειακή Βουλή, για παράδειγμα, έχει ψηφίσει ένα νόμο όπου ο ιδιοκτήτης μπορεί να κινηθεί δικαστικά για έναν ενοικιαστή που του χρωστάει ενοίκια μετά από 12 μήνες οφειλής. Πλέον, δεν μπορεί καν να τον υποχρεώσει, εφόσον δικαιωθεί, να αποζημιώσει για τα δικαστικά έξοδα. Δύναται μόνο να ζητήσει τα ενοίκια. Τέτοια πράγματα είδα να ψηφίζονται στην Πολιτειακή Βουλή και αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα. Είμαι στο Μπρούκλιν, αλλά η Αστόρια είναι η βάση της Ομογένειας. Σας ζητώ να με υποστηρίξετε», τόνισε ο κ. Ταννούσης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων, Γεώργιος Αλεξίου, επισήμανε πως οι περιορισμοί στις αυξήσεις των ενοικίων σε σπίτια δυο οικογενειών δεν έχουν ακόμη θεσμοθετηθεί, εξέφρασε όμως την ανησυχία του για τις προθέσεις των πολιτειακών αντιπροσώπων και κάλεσε άπαντες να βρίσκονται σε επαγρύπνηση.

Σχετικά με το Γεύμα της Ημέρας των Ευχαριστιών, ο Γιώργος Κίτσιος ανέφερε πως, μέχρι αυτή τη στιγμή, έχει συγκεντρωθεί από δωρεές ένα ποσό της τάξεως των 32.000 δολαρίων, αλλά χρειάζονται κάπου 8.000 δολάρια ακόμη για να επιτευχθεί ο στόχος των 40.000.

To «παρών» έδωσε και η Διευθύντρια Κοινωνικών Σχέσεων και Εθελοντισμού του νοσοκομείου Mount Sinai (Μάουντ Σάιναϊ), Ανα Ροντρίγκεζ (Ana Rodriguez), η οποία μίλησε, μεταξύ άλλων, για τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο Κέντρο Θρομβεκτομής.