GR US

«Forbes»: Ποδοσφαιριστής, αστυνομικός στα ΜΑΤ και... εν τέλει αστέρι του Χόλιγουντ;

Εθνικός Κήρυξ

O Νταβίντ Καϊτίδης. (Φωτογραφία: davidkait.com)

ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ. ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ. Η ζωή του μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Από ποδοσφαιριστής στα γήπεδα της Ελλάδος, στα επεισόδια στα Εξάρχεια, ερωτικός μετανάστης και πλέον ανερχόμενος ηθοποιός στις Ηνωμένες Πολιτείες, η παράξενη και περιπετειώδης ιστορία του Νταβίντ Καϊτίδη, κατά κόσμον David Kait, βρήκε μια θέση στις σελίδες του διάσημου περιοδικού «Forbes».

O κ. Καϊτίδης μεγάλωσε στην Εδεσσα, προερχόμενος από την Γεωργία, απ’ όπου κατάγεται και η μητέρα του, η οποία μετά τη γέννησή του παντρεύτηκε Ελληνα. Η πρώτη του αγάπη ήταν το ποδόσφαιρο, αλλά η κλίση του προς την τέχνη φανερώθηκε όταν η γιαγιά του επισκέφθηκε μια μάντισσα στη Γεωργία, η οποία της αποκάλυψε πως ο εγγονός της θα γίνει ηθοποιός στο Χόλιγουντ.

Πριν απ’ αυτό ωστόσο, αλώνιζε στα γήπεδα της Ελλάδος αγωνιζόμενος με τους νέους της Ηλιούπολης, με την Κριεζά στην Εύβοια και την ΑΟ Ποντίων στον Πειραιά, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα «News247». Το «Forbes» αποκαλύπτει πως η πρώτη φορά που εμφανίστηκε μπροστά στην κάμερα δεν ήταν μέσα από κάποια ταινία, αλλά κατά τη διάρκεια των αντιμνημονιακών διαδηλώσεων στην Αθήνα το 2011, καθώς δούλεψε επί χρόνια ως αστυνομικός στα ΜΑΤ.

Η Αμερικανίδα σύντροφός του, ωστόσο, τον έπεισε να κάνουν το μακρινό ταξίδι προς τις ΗΠΑ και να αναζητήσει στην τέχνη τη νέα του καριέρα.

«Για πολλά χρόνια νιώθω πως οι άνθρωποι μου συμπεριφέρονται διαφορετικά. Είμαι Γεωργιανός και Ελληνας, κατά συνέπεια ακόμα και σαν παιδί στην Ελλάδα ένιωθα ότι δεν ταίριαζα. Είναι σαν μην είσαι κομμάτι της ομάδας - απομονωμένος. Ακόμα και εδώ στην Αμερική είμαι διαφορετικός. Το πολιτισμικό μου υπόβαθρο είναι κάτι που έχω καλά στο μυαλό μου και η αίσθηση πως είμαι ξένος με έχει αναγκάσει να εξερευνήσω περισσότερο τα ενδότερά μου και με έχει βοηθήσει να αναπτύξω τον χαρακτήρα μου», αναφέρει ο Καϊτίδης στο «Forbes».

«Είμαι, επίσης, τυχερός γιατί μπορώ να παρακολουθώ ξένο κινηματογράφο. Μπορώ να παρακολουθήσω γεωργιανές ταινίες, ρωσικές, ελληνικές και μπορώ να μελετήσω διαφορετικές τεχνικές, οπτικές γωνίες και πολιτιστικά πλαίσια. Μπορώ να διαβάσω τα πρωτότυπα κείμενα, γεγονός που είναι σπουδαίο στην βιομηχανία του θεάματος».

Μετά την μετακόμισή του στην Αμερική, ο γεννημένος το 1991 ηθοποιός, βρήκε δουλειά σε διαφημιστικά της Google και της BMW, έπαιξε στο «The Speakeasy», το κορυφαίο θέατρο τρισδιάστατων παραστάσεων του Σαν Φρανσίσκο. Πρόσφατα, υπέγραψε συμβόλαιο με το πρακτορείο ταλέντων «Stars Management», ενώ σχεδιάζει να μετακομίσει στο Λος Αντζελες όπου ευελπιστεί να εκτοξεύσει την καριέρα του.

Ο αγαπημένος του σκηνοθέτης δεν μπορούσε παρά να συνδέεται με την Ελλάδα και δεν είναι άλλος από τον Ηλία Καζάν (Elia Kazan), ο οποίος «αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επιρροές μου, αφού πρόκειται για έναν Ελληνα που ήρθε στην Αμερική, γεγονός που σχετίζεται με μένα».

Τέλος, συμβουλεύει όσους έρχονται στην Αμερική για ένα καλύτερο μέλλον να προσπαθήσουν σκληρά, αλλά να το δοκιμάσουν, καθώς «ζεις μόνο μία φορά».