GR US

Η Βοστώνη θέλει για τελετάρχες στην παρέλασή της Αρχ/πο Ελπιδοφόρο και Αντώνη Διαματάρη

Εθνικός Κήρυξ

Ο Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας Ζηλιασκόπουλος απευθύνει χαιρετισμό στη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας.
Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυκας/Θεόδωρος Καλμούκος

ΒΟΣΤΩΝΗ. Η γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 20 Νοεμβρίου στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο, με ομόφωνη απόφασή της πρότεινε για τελετάρχες στην παρέλαση του Ελληνισμού της Νέας Αγγλίας του 2020, τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο και τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τα θέματα Αποδήμου Ελληνισμού, Ορθόδοξων Εκκλησιών της Διασποράς και των ανά τον Κόσμο προξενείων, Αντώνη Διαματάρη.

Συγκεκριμένα, η γενική συνέλευση διά της ομόφωνης απόφασής της επικύρωσε ουσιαστικά την ήδη ειλημμένη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας.

Υπογραμμίζεται ότι η παρέλαση έχει ορισθεί να γίνει την Κυριακή 26 Απριλίου, ενώ την προηγούμενη ημέρα, Σάββατο 25, θα γίνει το καθιερωμένο επίσημο δείπνο στο οποίο τιμώμενα πρόσωπα θα είναι ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος και ο ΥΦΥΠΕΞ Αντώνης Διαματάρης.

Εθνικός Κήρυξ

Από την γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυκας/Θεόδωρος Καλμούκος

Μέρος της γενικής συνέλευσης, στην οποία παρευρέθησαν αντιπρόσωποι από 14 συλλόγους εκ των 17 ταμειακώς τακτοποιημένων, παρακολούθησε και ο Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας Ζηλιασκόπουλος, Εκκλησιάρχης της Θεολογικής Σχολής. Τον π. Αθηναγόρα σύστησε στην ολομέλεια ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βασίλης Καυκάς. Ο π. Αθηναγόρας, ο οποίος τυγχάνει εκ των στενότερων συνεργατών του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου, αφού ευχαρίστησε τον κ. Καυκά για την φιλόφρονα υποδοχή που του επιφυλάχθηκε, είπε στον χαιρετισμό του, πως «είμαι κι εγώ παιδί Ελλήνων μεταναστών από τη Γερμανία και έχω μεγάλη εκτίμηση και αγάπη για τους συλλόγους και τις ομοσπονδίες διότι μαζί με την Εκκλησία διατηρούν την ελληνικότητα, τον Ελληνισμό, τις παραδόσεις και την ταυτότητά μας». Προεδρεύων της γενικής συνέλευσης εκλέχτηκε ο Δημήτρης Τσούμπανος, ο οποίος έχει πολύχρονη θήτευση και προσφορά στα ομογενειακά κοινά και ο οποίος διεξήγαγε την γενική συνέλευση με παραδειγματική ευταξία και αποτελεσματικότητα.

Αναγνώσθηκε από τον πρόεδρο κ. Καυκά ευχαριστήρια επιστολή του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου προς την ολομέλεια, σε απάντηση ευχών της Ομοσπονδίας για τα ονομαστήριά του το Σάββατο 2 Νοεμβρίου.

Ελέχθη ότι οι πανομογενειακές συνεδριάσεις για την παρέλαση θα αρχίσουν πιο νωρίς φέτος. Συγκεκριμένα έχουν ορισθεί ως εξής:

1η Πανομογενειακή: Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019, στις 7:00 μ.μ., στο Μαλιώτειο. 2η Πανομογενειακή: Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020, στις 7:00 μ.μ., στο Greek American Political Club. 3η Πανομογενειακή: Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020, στις 7:00 μ.μ., στο Μαλιώτειο. 4η Πανομογενειακή: Τρίτη 17 Μαρτίου 2020 στο Greek American Political Club. 5η Πανομογενειακή: Τρίτη 7 Απριλίου 2020 στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο όπου θα γίνει και η κλήρωση για τη σειρά παρελάσεως των τμημάτων.

Στην αναφορά του πεπραγμένων ο πρόεδρος Βασίλης Καυκάς, ανάμεσα στα άλλα, ανέφερε πως «αυτά τα ονόματα των αξιωματούχων και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου στο επιστολόχαρτο δεν είναι εκεί για να ‘στολίζουν’ το χαρτί αλλά γιατί θα πρέπει να κάνουν και τις εργασίες της Ομοσπονδίας. Οποιος δεν μπορεί ή δεν θέλει να το πει για να γίνει αντικατάσταση. Η Ομοσπονδία πρέπει να προχωρήσει γιατί οι προηγούμενοι από εμάς εργάστηκαν και έκαναν ό,τι μπορούσαν. Σήμερα, εμείς που βρήκαμε την Ομοσπονδία πρέπει να συνεχίσουμε με ζήλο και οργανωμένη προσπάθεια για το καλό του Ελληνισμού». Αναφέρθηκε στις συναντήσεις με τους δημάρχους του Λόουελ Βασίλη Σαμαρά και Βοστώνης Μάρτιν Γουόλς και η δρομολόγηση της αδελφοποίησης Λόουελ με Καλαμάτα και Βοστώνης με Αθήνα.

Εθνικός Κήρυξ

Ο Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας Ζηλιασκόπουλος απευθύνει χαιρετισμό στη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυκας/Θεόδωρος Καλμούκος

Ο κ. Καυκάς είπε ακόμα, πως «ο Δήμαρχος (Βοστώνης) μας είπε ότι η φετινή παρέλαση ήταν η καλύτερη. Λόγω κάποιων ανησυχητικών μηνυμάτων για τη μελλοντική παρέλαση, ακόμα και για μποϊκοτάζ, ξαναρώτησα τον δήμαρχο εάν ήταν κάτι που θα πρέπει να προσέξουμε. Μου είπε όχι. Υπόδειξη του Δημάρχου ήταν να μικρύνει η απόσταση της παρελάσεως και ‘να αρχίζει στη Βιβλιοθήκη’. Εκεί βρήκα και είπα ‘τότε να τελειώνει στο Δημαρχείο’ και ο Δήμαρχος το δέχτηκε.

Στη συνέχεια ζήτησα από τον Δήμαρχο όπως την Πέμπτη πριν την παρέλαση να υψώσουμε την Ελληνική Σημαία στο Δημαρχείο της Βοστώνης και να παραμένει εκεί μέχρι το τέλος της παρελάσεως. Ο Δήμαρχος το δέχτηκε».

Ο κ. Καυκάς πρόσθεσε πως «υπάρχει πρόβλημα με τη γραμματεία γι’ αυτό προσελήφθη η Δρ. Ευαγγελία Παναγάκου να βοηθάει μερικές ώρες του μήνα τις γραμματείς».

Το δείπνο της βασιλόπιτας θα γίνει το Σάββατο 25 Ιανουαρίου στο κοινοτικό κέντρο των Ταξιαρχών Γουότερταουν και η τιμή του εισιτηρίου ορίσθηκε στα 60 δολάρια κατ’ άτομο.