GR US

Ιδιοκτήτες Ακινήτων: Ανοικτή η ψήφιση νέων διατάξεων για τα σταθεροποιημένα ενοίκια

Εθνικός Κήρυξ

Η Νίκη Κόκκινος, εκπροσωπώντας τον Δημοτικό Σύμβουλο, Κώστα Κωνσταντινίδη, κάλεσε τους ενδιαφερόμενους να παραβρεθούν στην ενημερωτική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Μαϊου, στον George Douris Tower, όπου θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις υπαγωγής στα πολιτειακά προγράμματα που δικαιούνται. Διακρίνονται ακόμη οι Φλόρενς Κουλούρης, Γιώργος Κίτσιος, Στέισι Μπλιάγκος, Νίκος Νικολαϊδης. (Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ»/Κώστας Μπέη)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με ενημέρωση για τις τελευταίες νομοθετικές εξελίξεις, αλλά και σημαντικά προγράμματα, τα οποία μπορούν να διασφαλίσουν επιδοτήσεις ή γενικότερη μείωση κόστους σε φόρους και υπηρεσίες, πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Μαΐου για τον Σύλλογο Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων στην Αστόρια.

Προσκεκλημένοι ήταν η διευθύντρια της περιοχής από το Community Board 1, Φλόρενς Κουλούρη (Florence Koulouris), αντιπροσωπεία της HANAC, με τον διευθυντή Κοινωνικών Υπηρεσιών, Νίκο Νικολαϊδη και την εκτελεστική διευθύντρια, Στέισι Μπλιάγκος (Stacy Bliagos), αλλά και τους εκπροσώπους του Δημοτικού Συμβούλου, Κώστα Κωνσταντινίδη και της πολιτειακής βουλευτού, Αραβέλας Σιμωτά, Νίκη Κοκκίνου και Αλεξίας Μακρυγιάννη, αντίστοιχα.

Οι Ιδιοκτήτες Ακινήτων είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τρέχοντα προγράμματα, αλλά και για την δυνατότητα από το νόμο να υποβάλουν σχετικές αιτήσεις, προκειμένου να υπαχθούν στις ευεργετικές διατάξεις τους.

Εθνικός Κήρυξ

Η Διευθύντρια Περιοχής του Community Board #1, Φλόρενς Κουλούρης, κατά τον χαιρετισμό της στην Γενική Συνέλευση, όπου κλήθηκε να μιλήσει για κοινοτικά θέματα. (Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ»/Κώστας Μπέη)

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Κώστα Κωνσταντινίδη, Νίκη Κοκκίνου, την Τρίτη 28 Μαϊου, από τις 3 έως τις 5 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση στην έδρα της HANAC, στον Πύργο «Γιώργος Δουρής» (George Douris Tower 27 - 40 Hoyt Avenue), όπου οι ιδιοκτήτες ακινήτων και οι ενοικιαστές θα μπορούν να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις, υπό την καθοδήγηση των εντεταλμένων στελεχών των Πολιτειακών Υπηρεσιών.

Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονταν και οι εξελίξεις για το νέο θεσμικό πλαίσιο για τα σταθεροποιημένα ενοίκια. Λαμβάνοντας τον λόγο, η διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου της πολιτειακής βουλευτού, Αραβέλας Σιμωτά, Αλεξίας Μακρυγιάννη, ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει ακόμη κάτι οριστικό, για ένα ζήτημα που «καίει» τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, ο επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Κίτσιος, ανέφερε πως έχει πληροφορίες για επαναπροσέγγιση της Amazon από πλευράς των Αρχών της Νέας Υόρκης, με σκοπό την επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας που ναυάγησε προ δυο μηνών, δηλώνοντας ωστόσο επιφυλακτικός για την κατάληξη της υπόθεσης.

Εθνικός Κήρυξ

Η Νίκη Κόκκινος, εκπροσωπώντας τον Δημοτικό Σύμβουλο, Κώστα Κωνσταντινίδη, κάλεσε τους ενδιαφερόμενους να παραβρεθούν στην ενημερωτική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Μαϊου, στον George Douris Tower, όπου θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις υπαγωγής στα πολιτειακά προγράμματα που δικαιούνται. Διακρίνονται ακόμη οι Φλόρενς Κουλούρης, Γιώργος Κίτσιος, Στέισι Μπλιάγκος, Νίκος Νικολαϊδης. (Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ»/Κώστας Μπέη)

Χιλιάδες αιτήσεις για οικονομικά προσιτές κατοικίες

Τις αυξημένες ανάγκες για οικονομικά προσιτές κατοικίες στη Νέα Υόρκη, τις οποίες οι παρούσες υποδομές δεν καλύπτουν ούτε... κατά διάνοια, κατέδειξε η ενημέρωση από πλευράς των εκπροσώπων της HANAC.

Οπως διευκρίνισε η κ. Μπλιάγκος, η νέα κτιριακή μονάδα στην Κορώνα (54-17 101st Street) έχει επιλέξει και στεγάσει τους ένοικους εδώ και περίπου ένα χρόνο, με το εν λόγω οκταώροφο κτίριο, που διαθέτει συνολικά 68 διαμερίσματα, να εγκαινιάζεται στις 29 Μαϊου, στις 10:30 το πρωί. Η δε λίστα αναμονής αγγίζει τις 31.000 άτομα.

Σε ανάλογα επίπεδα είναι και ο αριθμός των αιτήσεων στο νέο κτίριο στο Φλάσινγκ (One Flushing), το οποίο επίσης πρόκειται να εγκαινιαστεί μέσα στο 2019. Ειδικότερα, οι αιτούντες ανέρχονται στους 81.000 για 232 διαμερίσματα, ενώ, σε αντίθεση με την Κορώνα, εκεί εκκρεμεί ακόμη η διαδικασία της κλήρωσης και στέγασης των ενοίκων.

Ο κ. Νικολαϊδης διευκρίνισε ότι η διαχείριση του κτιρίου στο Φλάσινγκ δεν είναι αποκλειστικότητα της HANAC, αφού γίνεται σε σύμπραξη με τον οργανισμό «Ασιάτες Αμερικανοί για την Ισότητα» («Asian Americans For Equality» - AAFE). Για την ολοκλήρωσή του, δαπανήθηκαν συνολικά 116 εκατομμύρια δολάρια, σε μια σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Εθνικός Κήρυξ

Τα μέλη του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων παραβρέθηκαν στην προτελευταία Γενική Συνέλευση της φετινής περιόδου, όπου ενημερώθηκαν κυρίως για τα πολιτειακά προγράμματα που μπορούν να τους διευκολύνουν οικονομικά. (Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ»/Κώστας Μπέη)

Εθνικός Κήρυξ

Η Εκτελεστική Διευθύντρια της HANAC, Στέισι Μπλιάγκος, κατέδειξε την σημαντική απόκλιση προσφοράς και ζήτησης για τις οικονομικά προσιτές κατοικίες, αναφέροντας ως παράδειγμα τους δεκάδες χιλιάδες πολίτες που αιτήθηκαν για τα δυο νέα κτίρια της HANAC, συνολικής δυναμικής περίπου 300 κατοικιών. Διακρίνονται ο Διευθυντής Κοινωνικών Υπηρεσιών της HANAC, Νίκος Νικολαϊδης και ο επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών, Γιώργος Κίτσιος. (Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ»/Κώστας Μπέη)