GR US

Κλείνει το θρυλικό «Ginopolis Restaurant» στο Ντιτρόιτ

Εθνικός Κήρυξ

To εξωτερικό του ομογενειακού εστιατορίου «Ginopolis Restaurant» στο Ντιτρόιτ. Πηγή: Facebook

ΝΤΙΤΡΟΙΤ. Ο ομογενής επιχειρηματίας Τζόνι Γκινόπολης (Johnny Ginopolis) περιμένει την 17η Αυγούστου με ανάμικτα συναισθήματα. Ο 77χρονος εστιάτορας και συνιδιοκτήτης του «Ginopolis Restaurant», στο Φάρμινγκτον Χιλς, ετοιμάζεται να κλείσει για πάντα το εστιατόριό του.

Θα κατεδαφιστεί και στην θέση του θα χτιστεί ένα κέντρο στήριξης, αφού η εταιρεία «Harbor Chase» αγόρασε το οικόπεδο από τον Τζόνι και τον μικρότερο αδελφό του, τον 73χρονο Πιτ Γκινόπολη. Τα αδέλφια αγόρασαν το «Oba’s Bar» το 1979 και στη συνέχεια έφτιαξαν το εστιατόριο «Ginopolis», το οποίο εγκαινίασαν το 1982.

Το κλείσιμο του «Ginopolis» σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής για ένα από τα διασημότερα εστιατόρια του Ντιτρόιτ.

Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση που γνώρισε τεράστια επιτυχία, η οποία προσαρμόστηκε για να συμβαδίσει με τα μεταβαλλόμενα γούστα. Τα δύο αδέλφια το είχαν σκεφτεί πολύ, ο Τζόνι εργαζόταν τα πρωινά και ο Πιτ τα βράδια. Ενας από τους δυο βρισκόταν πάντα στο εστιατόριο, γεγονός που ήταν κομβικής σημασίας για την επιτυχία του.

«Αυτό είναι κάτι που δεν βλέπετε σε άλλες αλυσίδες εστιατορίων. Εχουν διευθυντές και διευθυντικό προσωπικό, αλλά (οι ιδιοκτήτες) δεν συμμετέχουν στο εστιατόριο», είπε ο Τζόνι Γκινόπολης στην εφημερίδα «Detroit Free Press».

Σίγουρα η δουλειά έγινε πιο σκληρή καθώς νέα εστιατόρια άνοιξαν και αλυσίδες εστιατορίων μπήκαν στο παιχνίδι. Η επιχείρηση αντιμετώπισε κι άλλα προβλήματα. Μια φωτιά στην κουζίνα το 2013 την ανάγκασε να παραμείνει κλειστή για έξι εβδομάδες. Στη συνέχεια, ένα έργο μεγάλης διάρκειας για την επισκευή μιας γραμμής αποχέτευσης ανάγκασε αρκετούς πελάτες να βρουν άλλα στέκια.

«Ηταν καιρός να προχωρήσουμε», είπε ο Τζόνι, ο οποίος είχε σκεφτεί τι θα κάνει στη συνέχεια.

Είναι παντρεμένος με την Μάριον Γκινόπολη, προϊσταμένη των κοινοτικών σχολείων του Λέικ Οριον. Το ζευγάρι έχει δύο παιδιά, τα οποία όμως δεν ενδιαφέρονται να κρατήσουν την επιχείρηση.

Το «Ginopolis» καταχωρήθηκε στη λίστα με τα «Top 10 Hottest Singles Bars» στην Αμερική του περιοδικού «Playboy» το 1983. Ειδικά τις Παρασκευές και τα Σάββατα ο κόσμος έκανε ουρές για να μπει.

Το πιο γνωστό πιάτο του εστιατορίου ήταν τα περίφημα παϊδάκια «Montgomery Inn», η φήμη των οποίων προσέλκυσε στο εστιατόριο αστέρες όπως η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, ο Μπομπ Χόουπ και ο Φρανκ Σινάτρα.

«Και ο Μοχάμεντ Αλι ήρθε εδώ αρκετές φορές», είπε στην εφημερίδα ο Τζόνι. «Πριν καθίσει, περνούσε από όλα τα τραπέζια και χαιρετούσε. Ποιος το κάνει αυτό σήμερα;», τόνισε.

Ο Τζόνι δηλώνει πως δεν είναι σίγουρος για το τι θα κάνει στη συνέχεια. Δεν είναι έτοιμος να βγει στην σύνταξη, αλλά έχει αποφασίσει πως θα μείνει μακριά από τις κουζίνες.

Ο Τζόνι και η Μάριον είναι επίσης ευεργέτες του Παιδικού Νοσοκομείου, αφότου έχασαν τον 4χρονο γιο τους από βαριά ασθένεια. Κατάφεραν να συγκεντρώσουν πάνω από 5 εκατομμύρια δολάρια μέσω δωρεών για το νοσοκομείο.

Αντίθετα, ο Πιτ σκέφτεται να ανοίξει ξανά ένα εστιατόριο στο Μπράιτον με το όνομα «Ginopolis BBQ». Θα είναι το ένα τρίτο του παλιού εστιατορίου και θα το δουλέψει με την γυναίκα του και τα δύο τους παιδιά.