GR US

Κουντουρά σε «Ε.Κ.»: Στρατηγική επιλογή η κρουαζιέρα και ο θαλάσσιος τουρισμός

Εθνικός Κήρυξ

H Yπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά με τον Αντιπρόεδρο της Princess Cruises, κ. Bruce Krumrine και τον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο του ταξιδιωτικού οργανισμού Navigator Travel & Tourist Services κ. Ανδρέα Στυλιανόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργο Τζιάλλα,τη διευθύντρια του Γραφείου Υπουργού & Αντιπρόεδρο ΕΟΤ κα Αγγελική Χονδροματίδου.Πηγή: ΕΟΤ.

Του Σταύρου Μαρμαρινού.

ΤΑΜΠΑ. H ανάπτυξη της κρουαζιέρας και του θαλάσσιου τουρισμού αποτελεί στρατηγική επιλογή και προτεραιότητα για την Ελλάδα και τον τουρισμό της, βεβαιώνει η υπουργός Τουρισμού, Ελενα Κουντουρά, η οποία εκπροσώπησε, μαζί με αρμόδιους παράγοντες, τη γενέτειρα στη Διεθνή Εκθεση Κρουαζιέρας, που άρχισε την Τρίτη και τελείωσε χθες Παρασκευή, στο Φορτ Λότερντέιλ της Φλόριδας.

Σε συνέντευξή της στον «Εθνικό Κήρυκα» η κ. Κουντουρά είπε, μεταξύ άλλων, ότι στα πλαίσια της Εκθεσης, έγιναν συναντήσεις με επικεφαλής διεθνών ομίλων, με επίκεντρο τον σχεδιασμό των προγραμμάτων κρουαζιέρας σε ελληνικούς προορισμούς, ότι διαπιστώθηκε πολύ θετική δυναμική για νέα ανοίγματα στην ελληνική κρουαζιέρα, ότι κάποιες από τις εταιρείες κρουαζιέρας έχουν κλείσει απευθείας πτήσεις με την εταιρεία «Emirates» που άρχισε αυτές τις μέρες να συνδέει καθημερινώς την Αθήνα με το Ντουμπάι και τη Ν. Υόρκη και ότι η Αμερική αποτελεί αγορά στρατηγικής προτεραιότητας για τον ελληνικό τουρισμό.

«Τα μηνύματα που λάβαμε, είναι πολύ θετικά», υποστήριξε η Ελληνίδα Υπουργός Τουρισμού, η οποία συμμετείχε, όπως είπε, ως ομιλήτρια στην ειδική ενότητα για το μέλλον της ευρωπαϊκής κρουαζιέρας.

H κ. Κουντουρά, αφού τόνισε ότι στόχος είναι να καταστεί η Ελλάδα παγκόσμιος ελκυστικός προορισμός 365 ημέρες τον χρόνο, πρόσθεσε ότι η γενέτειρα αποτελεί τον τρίτο δημοφιλέστερο ευρωπαϊκό προορισμό κρουαζιέρας στην Ευρώπη και ότι επιδιώκεται η ενίσχυση της θέσης της στον παγκόσμιο χάρτη του θαλάσσιου τουρισμού, με έμφαση στο homeporting και την αύξηση των προγραμμάτων κρουαζιέρας και των επισκεπτών στους δημοφιλείς και σε νέους ανερχόμενους ελληνικούς προορισμούς.

Εθνικός Κήρυξ

Η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά ομιλήτρια στην ενότητα "Το μέλλον της ευρωπαϊκής κρουαζιέρας" στην έκθεση Seatrade Global Cruise 2017. Πηγή: ΕΟΤ.

Η κ. Κουντουρά εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Διεθνή Εκθεση Κρουαζιέρας, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του υπουργείου, Γιώργο Τζιάλλα, την αντιπρόεδρο του ΕΟΤ, Αγγελική Χονδροματίδου, τη διευθύντρια του Γραφείου ΕΟΤ Αμερικής και Καναδά, Γρηγορία Καματερού και τη Συντονίστρια της Επιτροπής Κρουαζιέρας από το υπουργείο, Ιωάννα Αγγελίδου.

Η Ελλάδα συμμετείχε με ένα κεντρικό περίπτερο του ΕΟΤ σε συνεργασία με την ΕΛΙΜΕ και με συνεκθέτες τα λιμάνια του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου, της Σούδας Χανίων, της Ρόδου, της Ηγουμενίτσας και του Βόλου. Εκπροσωπήθηκαν επίσης και οι προορισμοί της Κεφαλονιάς, του Ρεθύμνου και της Μήλου, ενώ και τα νησιά συνολικά των Κυκλάδων και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου εκπροσώπησε ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Λεονταρίτης.

Εθνικός Κήρυξ

H Yπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά με τον Αντιπρόεδρο της Princess Cruises, κ. Bruce Krumrine και τον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο του ταξιδιωτικού οργανισμού Navigator Travel & Tourist Services κ. Ανδρέα Στυλιανόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργο Τζιάλλα,τη διευθύντρια του Γραφείου Υπουργού & Αντιπρόεδρο ΕΟΤ κα Αγγελική Χονδροματίδου.Πηγή: ΕΟΤ.

«Στο πλαίσιο των επαφών έγιναν προγραμματισμένα ραντεβού τόσο σε κεντρικό επίπεδο, όσο και ανά προορισμό, με εκπροσώπους των μεγάλων εταιρειών κρουαζιέρας για τις δυνατότητες που προσφέρει κάθε προορισμός», συνέχισε η Ελληνίδα Υπουργός Τουρισμού.

«Επίσης, είναι πολύ σημαντικό ότι φέτος η συνολική ελληνική παρουσία ενισχύθηκε και με τη συμμετοχή της EnterpriseGreece, ως του εθνικού φορέα για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα, καθώς και μεγάλου αριθμού ελληνικών εταιρειών κατασκευαστών ναυτιλιακού εξοπλισμού που πραγματοποιούν Β2Β (Βusiness to Business) συναντήσεις».

Η κ. Κουντουρά τόνισε ότι υπήρξε μεγάλη προσέλευση επισκεπτών στο ελληνικό περίπτερο και ότι έγιναν διαδοχικές συναντήσεις με τους επικεφαλής των κορυφαίων εταιρειών που διακινούν τον κύριο όγκο των ταξιδίων κρουαζιέρας.

«Ζήτησαν να ενημερωθούν για το πώς ετοιμαζόμαστε για το μέλλον σε επίπεδο προορισμού και για τον σχεδιασμό και τον προγραμματισμό κυρίως σε ό,τι αφορά την αναβάθμιση των υποδομών», είπε η κ. Κουντουρά και συμπλήρωσε ότι επίσης «τέθηκε το ζήτημα της συνδεσιμότητας και συγκεκριμένα των απευθείας αεροπορικών συνδέσεων, ως το κλειδί για την ανάπτυξη». Για την Αμερική, ανέφερε ότι αποτελεί «αγορά στρατηγικής προτεραιότητας για τον τουρισμό μας».

Η κ. Κουντουρά υπογράμμισε ότι διαπιστώθηκε έντονο ενδιαφέρον για τον τουρισμό πολυτελείας στην Ελλάδα . «Επίσης, παρουσιάσαμε τις σημαντικές δυνατότητες και πολλές επιλογές που προσφέρουν οι ελληνικοί προορισμοί στον τομέα των βιωματικών ταξιδίων και στα θεματικά τουριστικά προϊόντα», πρόσθεσε.

Σε σχετική ερώτηση, η Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδος είπε: «Συμμετείχα ως ομιλήτρια στην ειδική ενότητα για το μέλλον της Ευρωπαϊκής κρουαζιέρας, στο πλαίσιο του Συνεδρίου. Παρουσίασα τον στρατηγικό σχεδιασμό μας για την ανάπτυξη της ελληνικής κρουαζιέρας.

»Αναφέρθηκα κυρίως στις εξαιρετικές ευκαιρίες και δυνατότητες που παρουσιάζει η Ελλάδα για την ενίσχυση του μεριδίου της και την ισχυροποίηση της θέσης της ως ιδιαίτερα ανταγωνιστικού μεσογειακού και ευρωπαϊκού προορισμού στο θαλάσσιο τουρισμό, μέσα από την ανάδειξη νέων συναρπαστικών ελληνικών προορισμών κρουαζιέρας, την προώθηση νέων θεματικών τουριστικών προϊόντων και εμπειριών και την ενθάρρυνσή μας στην υλοποίηση έργων βελτίωσης των υποδομών και αναβάθμισης των παρεχομένων τουριστικών υπηρεσιών».

Κατά τη διάρκεια της Εκθεσης, προβλήθηκε το βίντεο «Eternal Journey» του ΕΟΤ ο οποίος ήταν και υποστηρικτής στην παρουσίαση σε 1.800 εκθέτες του ελληνικού πρωινού στο οποίο αναδείχτηκαν οι ιδιαίτερες γεύσεις και τα μοναδικά ελληνικά προϊόντα.