GR US

Κτίριο στο Colgate University ονομάζεται προς τιμήν της ομογενούς Τζέιν Λαγούδη Πίντσιν

Εθνικός Κήρυξ

Το «Jane Pinchin Hall» προς τιμήν της ομογενούς Τζέιν Λαγούδη Πίντσιν (Jane Lagoudis Pinchin). Πηγή: news.colgate.edu

ΧΑΜΙΛΤΟΝ. ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ενα από τα δύο νέα κτίρια εστιών του Colgate University θα ονομαστεί «Jane Pinchin Hall», προς τιμήν της ομογενούς καθηγήτριας Αγγλικών, Τζέιν Λαγούδη Πίντσιν (Jane Lagoudis Pinchin), η οποία έχει διατελέσει μεταβατική πρόεδρος, provost και πρύτανης του διδακτικού προσωπικού, καθώς και κάτοχος της έδρας «Thomas A. Bartlett Chair», σύμφωνα με το ανακοινωθέν του Πανεπιστημίου.

Η κ. Λαγούδη Πίντσιν, έχει ρίζες από το νησί της Χίου στην Ελλάδα.Η ανακοίνωση επισημαίνει πως ένα ζευγάρι, που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του, με βαθείς δεσμούς με το Πανεπιστήμιο, θέλησε να αναγνωριστεί η σημαντική δουλειά του διδακτικού προσωπικού του Colgate και δώρισε 10 εκατ. δολ. για την ονομασία του κτιρίου στη δυτική πτέρυγα της αυλής και επιπλέον 5 εκατ. δολ. σε οικονομική ενίσχυση.

«Το Colgate είναι γνωστό για τη διακεκριμένη ιστορία του, τον όμορφο πανεπιστημιακό του χώρο και μέλη του διδακτικού προσωπικού με δέσμευση» στο έργο τους, δήλωσε ο πρόεδρος, Μπράιαν Κέισι (Brian W. Casey).

«Τα στοιχεία αυτά διάκρισης έχουν συνδυαστεί μαζί σε μια περίπτωση με την ονομασία του ‘Jane Pinchin Hall’. Συγχαίρω την καθηγήτρια Πίντσιν για την τιμή αυτή και εκφράζω τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες στην πηγή αυτής της σημαντικής δωρεάς», πρόσθεσε.

Η κ. Τζέιν Λαγούδη Πίντσιν, προσελήφθη το 1965 ως η πρώτη καθηγήτρια πλήρους απασχόλησης στο Πανεπιστήμιο αυτό. Υπηρέτησε ως provost και πρύτανης του διδακτικού προσωπικού από το 1994 έως το 2001 και υπήρξε επίσης μεταβατική πρόεδρος την ακαδημαϊκή χρονιά 2001-2002.

Κατά τη διάρκεια των δεκαετιών που υπηρετεί στο Colgate, υπήρξε και επικεφαλής του τμήματος Αγγλικών, εκτέλεσε χρέη διευθύντριας της Picker Art Gallery, αντιπρόεδρος ακαδημαϊκής προόδου, αλλά και διευθύντρια των τμημάτων Ανθρωπιστικών και Ακαδημαϊκών Σπουδών.

Η κ. Λαγούδη Πίντσιν με την συνάδελφό της στο τμήμα Αγγλικών, καθηγήτρια Τζένιφερ Πράις (Jennifer Brice), δίδαξαν το μάθημα Συγγραφείς εν Ζωή (Living Writers), το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε φοιτητές, γονείς, αποφοίτους και μέλη της κοινότητας να έχουν συζήτηση με αναγνωρισμένους διεθνώς συγγραφείς.

Η ομογενής έλαβε τιμητικό διδακτορικό από το Colgate το 2018.

«Η Τζέιν υπήρξε πολλά, για πολλούς ανθρώπους: Φίλη για χρόνια και συνάδελφος, μέντορας, καθηγήτρια, ηγέτης, ακαδημαϊκός και ένας σύνδεσμος για 5 δεκαετίες της ιστορίας του Colgate», δήλωσε η επικεφαλής της Επιτροπής για τους Δύο Αιώνες Ζωής του Πανεπιστημίου (σ.σ. ιδρύθηκε το 1819) και πρώην μεταβατική πρόεδρος, Τζιλ Χάρσιν (Jill Harsin), κάτοχος της έδρας «Thomas A. Bartlett Chair» και καθηγήτρια Ιστορίας.

«Στο ‘Pinchin Hall’, οι φοιτητές θα συνεχίσουν να διαβιούν και να μαθαίνουν, διδακτικό προσωπικό και εργαζόμενοι θα συγκεντρώνονται και θα συνδιαλέγονται, μία τιμή που ταιριάζει σε ένα μέλος της κοινότητάς μας, το οποίο βρήκε ένα τρόπο να είναι θερμή, ανθρώπινη και ιστορική», συμπλήρωσε.

Το «Jane Pinchin Hall» είναι ένα κτίριο χωρητικότητας 100 κλινών, με 3 ορόφους -εκτός από το ισόγειο- δωματίων για δύο άτομα και αίθουσες μελέτης. Υπάρχουν επίσης αίθουσες για σεμινάρια, αίθουσες διδασκαλίας, γραφεία και χώροι συζητήσεων.

Το κτίριο έχει σχεδιαστεί από το Robert A.M. Stern Architects, με υψηλά χαρακτηριστικά βιωσιμότητας (LEED Silver sustainability standards). Οι πρώτοι φοιτητές θα μείνουν σε αυτό από το φθινόπωρο του 2019.

«Η δωρεά», είπε ο κ. Κέισι, «διασφαλίζει ότι το όνομα της καθηγήτριας Πίντσιν, οι συνεισφορές της στο Πανεπιστήμιο και η αφοσίωσή της σε γενιές αποφοίτων θα τιμώνται, ακόμη και στους τρεις αιώνες ζωής του Colgate. Κυρίως, ίσως δείχνει πως γενιές αποφοίτων διαμορφώθηκαν και μεταμορφώθηκαν από το διδακτικό προσωπικό του Colgate.

Σήμερα, μέσω αυτής της εξαιρετικής δωρεάς, μία οικογένεια του Colgate δεν αναγνωρίζει μόνο μία κορυφαία προσωπικότητα του διδακτικού μας προσωπικού, αλλά επιδεικνύει βαθύ σεβασμό στο έργο των δασκάλων-ακαδημαϊκών μας για πολλές γενιές».