GR US

Με την εκδήλωση «Ya Μas» καλωσόρισε την Ανοιξη η Coco-Mat στη ΝΥ (φωτογραφίες)

Εθνικός Κήρυξ

Το πρωτοποριακό ποδήλατο της Coco Mat απο ξύλο φράξου. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Γιάννα Κατσαγεώργη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.  Ο αρχαιος ινδικός πολιτισμός που δημιούργησε την πανάρχαια μέθοδο ψυχοσωματικού συντονισμού της γιόγκα και του διαλογισμού, δεν διαφέρει καθόλου απο την διαχρονική διαθήκη των αρχαίων ελλήνων, που συμπυκνώνεται στη φράση, «Νους υγιής εν σώματι υγιή».

Στη σημερινή εποχή, όπου η γιόγκα και ο διαλογισμός έχουν κατακλύσει το Δυτικό κόσμο, πολλοί είναι αυτοί που αγνούν, οτι οι αρχές της Αγιουβέρδα, της ιατρικής επιστήμης των Βεδων ( οι αρχαιότερες γραφές του Ινδουισμού) στην Ινδία, είναι σε όλα όμοιες με την επιστήμη της «ίασης δια της φύσης» του Ιπποκράτη, ο οποίος οχι μόνον θεωρείται ο πατέρας της σύγχρονης Ιατρικής, αλλά σύμφωνα με πολλές θεωρίες και πατέρας της Αγιουβέρδα.

Αυτή την ομοιότητα θέλησαν να τονίσουν η Χριστίνα Headrich και η Άρτεμις Κόχας, δυο δραστήριες νέες γυναίκες, οι οποίες προσφέρουν εναλλακτικές λύσεις στα σύγχρονα προβλήματα, μέσα απο την γνώση και την πρoσωπική τους εμπειρία.

Εθνικός Κήρυξ

Τα πρωτοποριακά ποδήλατα της Coco Mat απο ξύλο φράξου. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Γιάννα Κατσαγεώργη

Πριν λίγες μέρες ενα νεανικό ενθουσιώδες κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει μέσα στον πανέμορφο χώρο των 5,650 τ.μ του καταστήματος Coco-Mat στο Σόχο τις δυο αυτές δυναμικές παρουσίες, οι οποίες μίλησαν για την φιλοσοφία του Ιπποκράτη σε συνδυασμό με την γιόγκα και τον διαλογισμό καθώς και την επίδρασή τους στο σώμα και στο νου.

Η Χριστίνα Headrick συγγραφέας και δασκάλα της γιόγκα έχει δημιουργήσει μια σειρά εκδηλώσεων-συναντήσεων με την ονομασία «Yamas» (γειά μας) υπο την αιγίδα του Delphi Reclaimed, ενος εναλλακτικού πολιτιστικού κέντρου, το οποιο κάνει τακτικά ενδιαφέρουσες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις .

Οι συναντήσεις αυτές αποτελούν ενα συνδυασμό της αγάπης της Χριστίνας για την ελληνική κουλτούρα και της εμπειρία της απο τις πρακτικές που έχει διδαχτεί στη γιόγκα και στον διαλογισμό. Μέχρι στιγμής έχει κάνει 31 Yamas στην Νέα Υόρκη, στην Ουάσιγκτον και στην Ελλάδα με μεγάλη επιτυχία.

H Άρτεμις Κόχας έχει σπουδάσει Συμβουλευτική στο πανεπιστήμιο ΝYU, είναι πρόεδρος στο Kohas Agency, μια εταιρία Δημοσίων Σχέσεων και Μάρκετινγκ και ιδιοκτήτρια του I lOVE MASTIHA SHOP NY .

Η ‘Αρτεμις Κόχας και η Χριστίνα Headrick αναφέρθηκαν στις νεώτερες έρευνες της νευροεπιστήμης και στην σπουδαιότητα της ζωικής δύναμης, που ενυπάρχει στο σώμα, απο την οποία εξαρτάται η συντήρηση, η ανάπτυξη και η θεραπεία του σώματος, όπως και επαναφορά του από την παθολογική στη φυσιολογική κατάσταση.

Εθνικός Κήρυξ

Το πρωτοποριακό ποδήλατο της Coco Mat απο ξύλο φράξου. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Γιάννα Κατσαγεώργη

Τα θέματα τους εστιάστηκαν στους τρόπους που ο νους μπορεί να πάψει να διασπάται και να μετατραπεί σε παράγοντα ενοποιήσής του με το σώμα. Μέσα απο την γιόγκα τον διαλογισμό, την σωστή διατροφή αλλά και νηστεία επέρχονται βαθύτατες αλλαγές στις διακυμάνσεις του εγκεφάλου, οι οποίες συνεπάγονται ίαση και υγεία στο φυσικό, νοητικό και ψυχικό επίπεδο.Οι σπόνσορες Coco-Mat, Kellari, Mastiha shop, Cava Oinos, Υogurt Ya Mas kai Hellenic Aesthetic επιλέχτηκαν προσεκτικά, αφού τα προιόντα τους είναι αποδεδειγμένα ανάμεσα στα καλύτερα ελληνικά προιόντα στη ΝΥ.

Ο Γιάννης Μαρκάκης υπεύθυνος για τα νεα προιόντα στην Cocomat μας έδειξε τα καινούργια φτιαγμένα απο ξύλο φράξου (ash wood) ποδήλατα, τα οποία αποτελούν σύλληψη του Πωλ Μορφίδη, ιδρυτή της Coco-Mat Bike και κάνουν θραύση στην Ευρώπη. Τώρα τα έφεραν και στην Αμερική σαν ενα εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης (move nature), που όμως φέρει επάνω του την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Το ξύλο φράξου χρησιμοποιείται πολύ, γιατί έχει τα καλύτερα χαρακτηριστικά. Ανθίσταται στις κακές καιρικές συνθήκες και έχει μεγάλη ανθεκτικότητα.

Ο Κώστας Σιμεωνίδης, τέταρτη γενιά απο την οικογένεια της ΜΕΒΓΑΛ, την γνωστή σε όλους εταιρία γαλακτοκομικών προιόντων, την οποία είχε ξεκινήσει ο παππούς του, έφερε το εκπληκτικό γιαούρτι Υa Mas, το οποίο ήταν το επιδόρπιο έκπληξη, μετά απο τις υπέροχες μπουκιές, που έγιναν ανάρπαστες, προσφορά του εστιατορίου «Κελάρι».

Εθνικός Κήρυξ

Οι οργανώτριες της βραδιάς Ya Mas, απο αριστερά Χριστίνα Headrick και Αρτεμις Κόχας. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Γιάννα Κατσαγεώργη

Ο κ. Σιμεωνίδης θέλησε να μεταφέρει το προιόν αυτό στην Αμερική και τα κατάφερε. Εδώ και ενα χρόνο δίνει το γιαούρτι σε κουζίνες εστιατορίων, σε σούπερ μάρκετ και κέτερινγκ και ετοιμάζεται να το βάλει και στα ράφια των μεγάλων σούπερ μάρκετ.

Με κοινό σκεπτικό την υγεία και την αρμονία η οποία δεν υπάρχει στην σύγχρονη εποχή, οι οργανώτριες Χριστίνα Headrick και Άρτεμις Κόχας σε συνεργασία με τους σπόνσορές τους πρόσφεραν μια διδακτική και ευχάριστη βραδυά στο κοινό τους το οποίο έμαθε, οτι η απόκτηση του « γνώθι σ’αυτόν» συνδέεται άρρηκτα με την εμπειρία και προσπάθεια να φέρεις το σώμα σε πλήρη αρμονία με τον νου και το πνεύμα.

Για πληροφορίες για τα επερχόμενα Yamas, μπορείτε να επικοινωνήσετε στα email: artemis@kohasagency.com kristinamaria.headrick@gmail.com και στους τηλεφωνικούς αριθμούς 646-591-0308 ,757-813-0524. Αν ενδιαφέρεστε για εκδηλώσεις στην Coco- Mat μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο 212-431-2626.