GR US

Ο Ηρακλής Κρεμμύδας για τα 44χρονα του ΚΕΠ και το αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο

Εθνικός Κήρυξ

Ο πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού Ηρακλής Κρεμμύδας. Φωτογραφία αρχείου: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. «Ο ‘Σταυρός του Νότου’, η ‘Ρόζα’, το ‘Ανεμολόγιο’ και μια σειρά άλλων τραγουδιών με τα οποία μεγάλωσαν δύο γενιές Ελλήνων περιλαμβάνονται στο ρεπερτόριο του αφιερώματος για τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Θάνο Μικρούτσικο. Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού με έδρα την Αστόρια αποφάσισε να αφιερώσει την ετήσια συναυλία στον αγαπημένο συνθέτη όχι μόνο της δικής μου γενιάς, αλλά και των παιδιών και εγγονιών μας» δήλωσε στον «Εθνικό Κήρυκα» ο πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού Ηρακλής Κρεμμύδας.

Το αφιέρωμα, θα λάβει χώρα την Παρασκευή 2 Μαρτίου στο φημισμένο «Symphony Space» στη διεύθυνση 2537 Broadwayτου Μανχάταν, στην ίδια αίθουσα όπου τον περασμένο Μάιο είχε γίνει και το αφιέρωμα στον Σωκράτη Μάλαμα.

Ερωτηθείς για τους πρωταγωνιστές της συναυλίας, ο κ. Κρεμμύδας επεσήμανε: «Τα διαχρονικά τραγούδια του μεγάλου μουσουργού και πρώην υπουργού πολιτισμού θα ερμηνεύσουν ο Μίλτος Πασχαλίδης και η Ρίτα Αντωνοπούλου, οι οποίοι θα έρθουν από την Ελλάδα αποκλειστικά γι’ αυτή τη συναυλία. Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει αναλάβει ο Θύμιος Παπαδόπουλος, ο οποίος έχει συνεργαστεί σε πολλές παραγωγές του Θάνου Μικρούτσικου».

Την ορχήστρα, ανέφερε ο κ. Κρεμμύδας, πλαισιώνουν ο Κώστας Μπαλταζάνης στην κιθάρα, η Αρετή Γιοβάνου, στο πιάνο, ο Αγγελος Παπαδάτος στο μπάσο, ο Κώστας Ψαρός στο μπουζούκι και ο Γιώργος Μανιάτης στα ντραμς.

Ο κ. Κρεμμύδας έπλεξε το εγκώμιο του Μίλτου Πασχαλίδη και της Ρίτας Αντωνοπούλου και τόνισε ότι κατέχουν εξέχουσα θέση στον μακρύ κατάλογο των ερμηνευτών της δημιουργίας του Θάνου Μικρούτσικου και ότι δέχτηκαν με ιδιαίτερη χαρά να συμμετάσχουν στο αφιέρωμα.

«Αμφότεροι λατρεύουν τους ομογενείς και -πιστεύω- πως για μια ακόμη φορά θα καταφέρουν να μετατρέψουν το ακροατήριο σε μια τεράστια χορωδία», είπε ο κ. Κρεμμύδας υπενθυμίζοντας ότι τα τραγούδια που περιλαμβάνονται στο αφιέρωμα είναι γνωστά στα παιδιά και στα εγγόνια των ομογενών.

Αναφερόμενος στα αφιερώματα του ΚΕΠ, υπογράμμισε ότι είναι πάντα sold out (τα εισιτήρια εξαντλούνται) όχι μόνο λόγω του υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου, αλλά και λόγω τους γεγονότος ότι στην παραγωγή συμβάλλουν και οι ομογενείς.

«Επιλέγουμε τους καλύτερους καλλιτέχνες από τη γενέτειρα, οι οποίοι μοιράζονται τη σκηνή με τους ομογενείς. Εχει γίνει παράδοση στις συναυλίες μας να συμμετέχει και μια παιδική χορωδία, διότι αυτό εξυπηρετεί τους στόχους του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού», τόνισε ο κ. Κρεμμύδας. Πρόσθεσε δε, πως το αφιέρωμα συμπίπτει με την 44ή επέτειο της ιδρύσεως του Κέντρου.

«Σε τέσσερις περίπου εβδομάδες θα τιμήσουμε το έργο του Θάνου Μικρούτσικου, το οποίο συμπλήρωσε μισό αιώνα και το έργο του ΚΕΠ που συμπληρώνει 44 χρόνια», είπε ο κ. Κρεμμύδας και συμπλήρωσε ότι το ΚΕΠ αποτελεί λίκνο και φάρο του ελληνικού πολιτισμού στην Αστόρια.

Το ΚΕΠ διοργανώνει συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, εικαστικές εκθέσεις και παρέχει τη δυνατότητα στη νέα γενιά των καλλιτεχνών να αναδείξει το ταλέντο της και να διδαχτεί από τους διακεκριμένους ομογενείς καλλιτέχνες.

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, καθώς και το ερχόμενο το ΚΕΠ παρουσίασε τέσσερις συναυλίες με τον Τάσο Παπαϊωάννου, με τίτλο «Απόψε τραγουδούμε Γιάννη Πουλόπουλο».

Για κρατήσεις θέσεων οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να τηλεφωνήσουν στο Box Office του «Symphony Space» (212) 864 - 5400 στο (718) 726-7329, είτε να αποστείλουν μήνυμα στο info@greekculturalcenter.org