GR US

Ο Νίκος Νικολαϊδης «άνοιξε» τις «Ελληνικές Βραδιές» στην Πλατεία Αθηνών (βίντεο)

Εθνικός Κήρυξ

Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» - Κώστας Μπέη.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το καθιερωμένο ελληνικό καλοκαιρινό πρόγραμμα επέστρεψε στην Πλατεία Αθηνών της Αστόριας. Πλέον, οι Τρίτες θα περιλαμβάνουν ξανά μια απογευματινή μουσική γιορτή, με τις «Ελληνικές Βραδιές», που διοργανώνονται από την Επιτροπή της Πλατείας Αθηνών, οι οποίες θα συνεχιστούν αδιάλειπτα μέχρι και τις 24 Σεπτεμβρίου.

Ο βιρτουόζος του μπουζουκιού -και γνωστός κοινωνικός λειτουργός- Νίκος Νικολαϊδης, μαζί με την ορχήστρα «Cosmopolitans» και τη γνωστή ερμηνεύτρια, Ολγα Παντελή, «άνοιξαν» τις φετινές εκδηλώσεις στην Πλατεία Αθηνών, παρουσία πλήθους ομογενών, οι οποίοι απόλαυσαν το μουσικό πρόγραμμα, σαν να βρίσκονται σε κάποια παραδοσιακή πλατεία του χωριού, στην Ελλάδα.

«Οπως συνέβη πέρυσι, αλλά και άλλες χρονιές, είναι μεγάλη χαρά μου να με προτιμούν για την έναρξη αυτών των ωραίων βραδιών. Η εκδήλωση ήταν καταπληκτική, μαζεύτηκε ο κόσμος, παίξαμε ωραία τραγούδια, τα οποία ευχαριστήθηκε ο κόσμος. Μου άρεσε πολύ που, όταν παίζαμε τα ακουστικά τραγούδια, μας άκουγαν με προσοχή και, στο τέλος, μας αντάμειβαν με ένα μεγάλο χειροκρότημα», ανέφερε στον «Ε.Κ.», μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο Νίκος Νικολαϊδης.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε και πολλά παραδοσιακά και διαχρονικά τραγούδια, τα οποία είναι οικεία σε όλες τις ηλικίες, με αποτέλεσμα το κοινό να μπει άμεσα στην «εξίσωση», με κέφι και χορό.

«Αυτές τις βραδιές τις προσεγγίζω και ως κοινωνικός λειτουργός. Μπορώ να σας πω λοιπόν ότι σημαίνουν κάτι παραπάνω από μια μουσική εκδήλωση: Δίνουν την ευκαιρία σε κόσμο που, ενδεχομένως, δυσκολεύεται να πληρώσει για να διασκεδάσει με ελληνικό μουσικό πρόγραμμα να έρθει στο πάρκο και να απολαύσει αυτές τις εκδηλώσεις, σαν να βρίσκεται στην Ελλάδα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Νικολαϊδης.

Εθνικός Κήρυξ

Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» - Κώστας Μπέη.

Να αναφερθεί ότι το σχήμα του Νίκου Νικολαϊδη και των Cosmopolitans, μαζί με την Ολγα Παντελή, θα επιστρέψουν στην Πλατεία Αθηνών και την προσεχή Τρίτη, για τη δεύτερη εμφάνιση του γνωστού μουσικού. Σύμφωνα με τον κ. Νκολαϊδη, η εμφάνιση ήταν αρχικά προγραμματισμένη για αργότερα, στο καλοκαίρι, αλλά ο ίδιος δεν θα μπορούσε να δώσει το «παρών», λόγω διακοπών.

Σε κάθε περίπτωση, το πρόγραμμα της Πλατείας Αθηνών περιλαμβάνει και άλλα γνωστά ονόματα της ομογενειακής μουσικής δημιουργίας, όπως ο Ανδρέας Μοδινός (23/7 και 20/8), ο Τάσος Παπαϊωάννου (30/7), η «Μελωδία» (06/08), ο Χρήστος Κωστάρας (13/8 και 17/9), ο Γρηγόρης Μανινάκης (03/09), η Χορωδία του Λονγκ Αϊλαντ (Long Island Voices Choir - 24/9) αλλά και θεματικές βραδιές, όπως η βραδιά ρεμπέτικου (27/8 και 10/8).

«Ατραξιόν» θα είναι οι Noora Belly Dancers, που θα κάνουν το ντεμπούτο τους για φέτος την προσεχή Τρίτη.

Εθνικός Κήρυξ

Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» - Κώστας Μπέη.

Ικανοποίηση στην Οργανωτική Επιτροπή

Ασφαλώς, πίσω από τους μουσικούς, αλλά και τους χορηγούς, που αναλαμβάνουν να στηρίξουν οικονομικά εκδηλώσεις της επιλογής τους, υπάρχει η Οργανωτική Επιτροπή της Πλατείας Αθηνών, που έχει καταφέρει, τα τελευταία 7 χρόνια, να καθιερώσει στην καθημερινότητα των ομογενών για το καλοκαίρι τις «Ελληνικές Βραδιές», τα απογεύματα της Τρίτης.

Μιλώντας στον «Ε.Κ.», ο Β’ Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής, Πάνος Αδαμόπουλος, δήλωσε «ενθουσιασμένος» για την προσέλευση του κόσμου και έπλεξε το εγκώμιο των υπολοίπων μελών.

«Ξεκινήσαμε αυτές τις εκδηλώσεις πριν ακόμη αναλάβω εγώ, εδώ και 7 χρόνια, με ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα που διαρκούσε αρχικά 3-4 εβδομάδες. Πλέον, έχουμε φτάσει στο σημείο να διαρκεί ακόμη και τρεις μήνες, αφού πολλές φορές, όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, φτάνουμε μέχρι τον Οκτώβριο. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με την προσέλευση του κόσμου, που έρχεται να ακούσει μουσική και να περάσει καλά. Θα λέγαμε ότι έχει εξελιχθεί σε ένα Φεστιβάλ Ελληνικής Μουσικής κάθε Τρίτη βράδυ. Απαντες είμαστε ευγνώμονες στον πρόεδρο, Γιώργο Δελή, τον κ. Αλεξίου και τον κ. Σταματιάδη, για την τεράστια δουλειά που κάνουν, εθελοντικά, για να συνεχιστούν αυτές οι εκδηλώσεις», ανέφερε ο κ. Αδαμόπουλος.

Χαιρετισμό στο κοινό απηύθυναν ο Γιώργος Δελής, ο Γιώργος Αλεξίου και ο Πάνος Αδαμόπουλος, οι οποίοι αναφέρθηκαν στο πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων, ευχόμενοι σε όλους «καλό καλοκαίρι», υπενθυμίζοντας πως οι «Ελληνικές Βραδιές» της Πλατείας Αθηνών είναι μια «γεύση Ελλάδας».

Εθνικός Κήρυξ

Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» - Κώστας Μπέη.