GR US

Ο πατέρας του Χρήστου Μαραφάτσου μιλά στον «Ε.Κ.»

Εθνικός Κήρυξ

Από αριστερά διακρίνονται οι Βενετία Λεούνη, Νικόλαος Λεούνης, Γιώργος Μαραφάτσος και Δήμητρα Μαραφάτσου. Φωτογραφία: Παλλακωνική Ομοσπονδία ΗΠΑ και Καναδά.

«Ο Χρήστος είναι ένα θαυμάσιο και έξυπνο παιδί, είμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτόν» είπε σε τηλεφωνική του συνέντευξη στον «Εθνικό Κήρυκα» ο Γεώργιος Μαραφάτσος (Georrge Marafatsos).

Είναι ο πατέρας του 33χρονου Χρήστου Μαραφάτσου (Christos Marafatsos), για τον οποίον ο «Ε.Κ.» έγραψε πρωτοσέλιδα, αναφορικά με τη γνωριμία και τη σύνδεσή του με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα και τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Η πορεία ξεκίνησε από τις προκριματικές εκλογές του 2016 όταν ο Χρήστος Μαραφάτσος ήταν επικεφαλής της Συμμαχίας Εθνικής Διαφορετικότητας υπέρ του Τραμπ (National Diversity Coalition for Trump).

Ο Γεώργιος Μαραφάτσος κατάγεται από τη Σπάρτη. Οπως είπε «πρώτα πήγαμε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας όπου είχαμε συγγενείς, μείναμε για δύο χρόνια και το 1967 που δόθηκε η ευκαιρία ήλθαμε στην Αμερική, στην Ουάσιγκτον όπου βρισκόταν ο παππούς και η γιαγιά από το μέρος της μητέρας μου».

Εθνικός Κήρυξ Archive

Ο Χρήστος Μαραφάτσος με τον παππού του Πέτρο κόβουν τον Πασχαλινό οβελία στο σπίτι τους στην Ουάσιγκτον. Φωτογραφία Ευγενική παραχώρηση οικογένειας Μαραφάτσου.

Είπε ακόμα, πως «ο πατέρας μου ήταν εργολάβος και η μητέρα μου βρήκε εργασία ως μοδίστρα κι εγώ πήγαινα στο σχολείο, στη συνέχεια πήγα στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ και έμεινα ως εργολάβος στην οικογενειακή επιχείρηση που είχε αρχίσει ο πατέρας μου».

Νυμφεύθηκε με την Δήμητρα Παπαλιού και απόκτησαν τρία παιδιά, τον Πέτρο ο οποίος είναι εργολάβος στην εταιρεία κι είναι η τρίτη γενεά στην εταιρεία, η κόρη του η οποία είναι οδοντίατρος και έχει δικό της οδοντιατρείο, και τον Χρήστο ο οποίος είναι επιχειρηματίας, αλλά όπως είπε ο πατέρας του «τα βγάζει καλά πέρα με τους πολιτικούς».

Στην ερώτηση αν από μικρός είχε τάση προς την πολιτική, είπε πως «ο Χρήστος πάντοτε ενδιαφερόταν για την πολιτική, άκουγε τα νέα, πρόσεχε τι θα πει ο κάθε πολιτικός αλλά δεν σπούδασε καθόλου πολιτικά. Ηταν αριστούχος στα Μαθηματικά, στα Οικονομικά αποφοίτησε αριστούχος από το πανεπιστήμιο Georgetown με τις δικές του ικανότητες».

Οσον αφορά το πώς γνωρίσθηκε με τον κ. Τραμπ, είπε ότι «εκλέχθηκε αντιπρόσωπος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στο πανεπιστήμιο Georgetown κι έτσι σιγά-σιγά προχώρησε στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. Μια φορά τον ρώτησα πώς πήγες με τον Τραμπ, και μου απάντησε πως οι δείκτες που βλέπω δείχνουν προς τον Ντόναλντ Τραμπ, στον κόσμο αρέσει ο κ. Τραμπ».

Συμπλήρωσε πως «αυτό που σας λέγω είχε γίνει ένα με ενάμισι χρόνο πριν τις εκλογές κι έτσι έβαλε τις ενέργειές του προς τον Ντόναλντ Τραμπ, ενώ είχε μεγάλες φιλίες με όλους τους πολιτικούς και με Ρεπουμπλικανούς και με Δημοκρατικούς».

Εξήγησε ότι «η θέση του είναι με τη Συμμαχία Εθνικής Διαφορετικότητας. Θέλω να ξεκαθαρίσουμε πως δεν είναι δημόσιος υπάλληλος ο Χρήστος, κι όλα αυτά που κάνει είναι εθελοντικά κι όπως καταλαβαίνετε με τεράστια έξοδα κι όλα από το χέρι του».

Μιλώντας για τον Χρήστο, είπε πως «είναι ένας εξαιρετικός, ήσυχος, λιγομίλητος νέος, προσέχει όταν μιλούμε, προσπαθεί να εκφράζεται στα ελληνικά, επικοινωνεί, τα καταλαβαίνει, αλλά δεν μπορεί να εκφρασθεί με άνεση όπως θα ήθελε. Οταν καμιά φορά του λέγω να πει κάτι στα αγγλικά μου απαντά όχι θα μιλώ τα ελληνικά, οπότε του λέγω εντάξει ό,τι νομίζεις εσύ».

Τόνισε πως «του αρέσουν πολύ τα ελληνικά. Προωθεί και υποστηρίζει τα ελληνικά εθνικά θέματα και συμφέροντα». Συμπλήρωσε πως «δεν βρίσκεται διαφορά ανάμεσα στα ελληνικά και τα αμερικανικά συμφέροντα. Μου λέει ότι και οι δύο χώρες υπερασπίζονται τη δημοκρατία κι αυτό υποστηρίζει πάνω απ’ όλα».

Είπε ακόμα, πως «χαιρόμαστε που ο Χρήστος έχει κατορθώσει να φτάσει σ’ αυτό το μεγάλο επίπεδο και στα οικονομικά και τον συγχαίρω γι’ αυτό μέσα από την καρδιά μου και είμαι πολύ υπερήφανος».

Η οικογένεια Μαραφάτσου αγαπά πολύ την Ελλάδα. Ο κ. Μαραφάτσος, ο οποίος έχει δραστήρια πορεία στα ομογενειακά κοινά και διετέλεσε πρόεδρος της Παν-λακωνικής Ομοσπονδίας είπε ότι «προσπαθούμε να πηγαίνουμε τακτικά, αλλά τα παιδιά πηγαίνουν κάθε χρόνο, ενώ ο Χρήστος πηγαίνει πάρα πολλές φορές». Τόνισε πως «έχουμε μάθει στα παιδιά να αγαπούν και να πηγαίνουν στην Ελλάδα τακτικά».

Ο κ. Μαραφάτσος είναι επί πολλά χρόνια αναγνώστης αμφοτέρων των εκδόσεων του «Εθνικού Κήρυκα», ελληνιστί και αγγλιστί.