GR US

Οι Ελληνοαμερικανοί νικητές των εκλογών της 5ης Νοεμβρίου

Εθνικός Κήρυξ

Ο Παντελής Κυριάκου, κυπριακής καταγωγής εξελέγη δήμαρχος στην πόλη Μπίκον της Νέας Υόρκης. Η φωτογραφία είναι παραχώρηση του ιδίου στον «Ε.Κ.».

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τρεις Ελληνοαμερικανοί αναδείχθηκαν νικητές των εκλογών της 5ης Νοεμβρίου.

Η Μάντλιν Σίγκα, που ανανέωσε τη θητεία της ως Γενική Εισαγγελέας της κομητείας Νάσο για μια ακόμη τετραετία, ο Ελληνοκύπριος Παντελής Κυριάκου, που εξελέγη νέος δήμαρχος στην πόλη Μπίκον (Beacon) της Νέας Υόρκης και ο Αντώνης Κυριακάκης, ο οποίος εξελέγη δικαστής στην πόλη της Φιλαδέλφειας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα η κ. Σίγκα νίκησε με 148.972 ψήφους έναντι 99.293 του Φράνσις ΜακΚουέιντ (Francis X. McQuade).

«Ηταν μεγάλη μου τιμή να είμαι η Εισαγγελέας σας αυτά τα 4 χρόνια. Νιώθω μεγάλη συγκίνηση με τη μεγάλη αυτή νίκη που καταφέραμε. Εβαλα υποψηφιότητα με ένα σκοπό, να προστατέψουμε τους κατοίκους του Νάσο. Θα προστατέψουμε τους εργαζόμενους και τους μισθούς τους, τα παιδιά μας, να νιώθουν ασφάλεια. Σας υπόσχομαι ότι θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά και να πολεμάμε την εγκληματικότητα», δήλωσε λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων η ομογενής πολιτικός στο πάρτι που είχε οργανώσει για την επικείμενη νίκη της.

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος στην περιοχή του Νάσο, Τζέι Τζέικομπς (Jay Jacobs) δήλωσε στο «Newsday» ότι η συμμετοχή του κόσμου σε αυτές τις εκλογές ήταν πολύ μεγάλη. «Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί συμμετείχαν ενεργά σε αυτές τις εκλογές. Αυτό που περιμένουμε όλοι τώρα είναι να καθαρίσει το Νάσο από την πολιτική διαφθορά» είπε.

Η κ. Σίγκα είχε κερδίσει και στην προηγούμενη κούρσα των εκλογών, την Ρεπουμπλικανή υποψήφια από το Χέμπστεντ, Κέιτ Μάρεϊ (Kate Murray).

Ο Ελληνοκύπριος Παντελής Κυριάκου εξελέγη νέος δήμαρχος στην πόλη Μπίκον (Beacon) της Νέας Υόρκης. Η παρουσία του στα κοινά ξεκινάει από το 1994 ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δήμου, όπου έχει εκλεγεί εννέα φορές.

Εθνικός Κήρυξ

H κ. Μάντλιν Σίγκα. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη.

Ο ίδιος, μίλησε στον «Ε.Κ.» για τη νίκη του στη θέση της δημαρχίας. «Νιώθω ευγνώμων για όλη την υποστήριξη που είχα από τον κόσμο και τους εθελοντές, τη δυνατή ομάδα που είχα στο πλευρό μου σε αυτή την καμπάνια αλλά και την επιλογή των ψηφοφόρων. Επανεντάχθηκα στο Δήμο για να δώσω περαιτέρω έμφαση στην ανάπτυξη της πόλης μας, η οποία εξελίχθηκε ραγδαία από βιομηχανική σε μοντέρνα. Αυτό ήταν και το μεγαλύτερο μήνυμα της καμπάνιάς μας. Η ανάπτυξη του Μπίκον και η ποιότητα ζωής είναι οι μεγαλύτεροι στόχοι μου».

Ο κ. Κυριάκου σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Γέιλ και στο Πανεπιστήμιο Ντέιβις της Καλιφόρνια. Οι γονείς του είναι από την Πάφο, ο πατέρας του από τα Δρούσσια και η μητέρα του από το χωριό Πεδουλά.

Ακόμη, ο Αντώνης Κυριακάκης εξελέγη δικαστής στην πόλη Φιλαδέλφεια, θέση την οποία θα κρατήσει για την επόμενη δεκαετία. Η θητεία του θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2020.

Εθνικός Κήρυξ

Ο Παντελής Κυριάκου, κυπριακής καταγωγής εξελέγη δήμαρχος στην πόλη Μπίκον της Νέας Υόρκης. Η φωτογραφία είναι παραχώρηση του ιδίου στον «Ε.Κ.».

«Νιώθω μεγάλη τιμή για αυτή τη μεγάλη ευκαιρία να υπηρετήσω τον κόσμο της Φιλαδέλφεια. Από τη θέση μου θα δουλέψω ώστε σε κάθε άνθρωπο που θα έρχεται στο δικαστήριο να του προσφέρεται δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια και σεβασμός» δήλωσε λίγη ώρα μετά την εκλογή του.

Ο κ. Κυριακάκης είναι παιδί μεταναστών. Σπούδασε στο πανεπιστήμιο Γέιλ και στο Χάρβαρντ. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

Από το 2015 εργάζεται ως νομικός σύμβουλος στην εταιρεία Dilworth Paxon LLP της Φιλαδέλφεια. Παραδίδει μαθήματα Νομικών ως καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, ενώ έχει διατελέσει ομοσπονδιακός εισαγγελέας στην Ανατολική περιφέρεια της Πενσυλβάνια και της Νέας Υόρκης, αντίστοιχα.