GR US

Παλαίμαχοι του ΠΑΟΚ και Σαββίδης ταξιδεύουν σε Μόντρεαλ και Τορόντο

Εθνικός Κήρυξ

Από την επίσκεψη του Ιβάν Σαββίδη στην Νέα Υόρκη και στον Σύνδεσμο Φίλων του ΠΑΟΚ. Τον επόμενο μήνα ο μεγαλομέτοχος του «Δικεφάλου του Βορρά» θα βρίσκεται στον Καναδά. Φωτογραφία: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ.

Του Ζώη Μαρίνου.

ΜΟΝΤΡΕΑΛ. Μετά τη Νέα Υόρκη, οι δυο επόμενοι φετινοί σταθμοί στη βόρεια Αμερική για την ομάδα παλαίμαχων του ΠΑΟΚ θα είναι, στις αρχές Ιουλίου, το Μόντρεαλ και ακολούθως το Τορόντο.

Μέχρι στιγμής το οριστικό πρόγραμμα της επίσκεψης των βετεράνων άσων δεν έχει οριστικοποιηθεί, ωστόσο ο «Ε.Κ.» είναι σε θέση να γνωρίζει ότι η ομάδα παλαίμαχων του ΠΑΟΚ θα προσγειωθεί την Κυριακή 2 Ιουλίου στο αεροδρόμιο «Πιέρ Ελιοτ Τριντό» στο Μόντρεαλ και, μεταξύ άλλων, θα παραστεί σε εκδηλώσεις της εδώ παροικίας όπως το φημισμένο πανηγύρι του Λαβάλ που ξεκινά φέτος την Παρασκευή 30 Ιουνίου, υπό την οργανωτική ευθύνη του περιφερειακού συμβουλίου της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ.

Η ομάδα βετεράνων του ΠΑΟΚ, την Τρίτη 4 Ιουλίου, στις 8 το βράδυ θ’ αναμετρηθεί με ομάδα παλαιμάχων από το Μόντρεαλ ώστε οι Ελληνες ομογενείς να έχουν την ευκαιρία να δουν αγωνιζόμενους μερικούς από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τη φανέλα του «Δικεφάλου του Βορρά». Αντίστοιχος ποδοσφαιρικός αγώνας προγραμματίζεται και στο Τορόντο, επόμενο σταθμό της ομάδας του ΠΑΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε.Κ.», στον Καναδά θα ταξιδέψει και ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης συνοδεύοντας, σε μέρος του ταξιδιού, την αποστολή των παλαιμάχων.

Ο κ. Σαββίδης τον Μάρτιο που μας πέρασε βρέθηκε στη Νέα Υόρκη, ως τελετάρχης της παρέλασης για την 25η Μαρτίου και ήταν ο πρώτος Ελληνας με καταγωγή από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης στον οποίο τιμητικά ανετέθη αυτό το αξίωμα. Βρίσκεται δε διαρκώς παρών σε κάθε πρωτοβουλία που αναλαμβάνουν οι παλαίμαχοι της ομάδας.

Στην αποστολή των βετεράνων που θα ταξιδέψει στον Καναδά μετέχουν οι Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος, Γιάννης Γκιτσιούδης, Φιλώτας Πέλλιος, Χρήστος Τερζανίδης, Κώστας Ορφανός, Κυριάκος Αλεξανδρίδης, Στέφανος Μπορμπόκης, Αντώνης Μαυρέας, Γιάννης Αντωνόπουλος, Γιώργος Τουρσουνίδης, Κώστας Λαγωνίδης, Γιώργος Γεωργιάδης, Γιώργος Κούτσης, Κώστας Ιωσηφίδης, Παναγιώτης Αργυρόπουλος, Νίκος Καραγεωργίου, Στάθης Βουτσιάς, Μιχάλης Ιορδανίδης, Νίκος Αλαβάντας, Απόστολος Τσουρέλας, Παύλος Δερμιτζάκης και Διονύσης Χασιώτης.

«Ετοιμαζόμαστε να υποδεχθούμε και να φιλοξενήσουμε την Κυριακή 2 Ιουλίου στην μεγάλη, ετήσια γιορτή μας, την γιορτή όλου του Ελληνισμού στο Λαβάλ όλα αυτά τα μεγάλα ονόματα του ελληνικού ποδοσφαίρου που τίμησαν την φανέλα του ΠΑΟΚ αλλά και των εθνικών μας ομάδων», είπαν στον «Ε.Κ.» ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Λαβάλ Διονύσης Μαρίνος και ο ταμίας Δημήτρης Κωστόπουλος.

Καλώντας ταυτόχρονα τους ομογενείς του Μόντρεαλ να είναι εκεί, να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με δόξες που μεσουράνησαν στο ποδοσφαιρικό στερέωμα, πολλοί εκ των οποίων, από άλλες θέσεις πλέον εξακολουθούν να υπηρετούν με την ίδια επιτυχία το ελληνικό ποδόσφαιρο. Να σημειωθεί ότι το πανηγύρι του Λαβάλ οργανώνεται στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Τιμίου Σταυρού όπου για τρεις μέρες στήνεται ένα ξέφρενο παραδοσιακό γλέντι.

Και φέτος, ένα σύνολο καλλιτεχνών, έχει αναλάβει να ψυχαγωγήσει τους ομογενείς, υπό τον συντονισμό της Absolut Disco. Στο σχήμα μετέχουν οι Παύλος Λάσκαρης, Εύα Γρεκούση, Αρτεμις Λαγοπούλου και Κώστας Καραμπάτσος, με τη συνοδεία των διακεκριμένων μουσικών Πέτρου Πλαρινού, Παύλου Λεπενιώτη, Κοσμά Κόκλα και Jojo Tchakian, ενώ στο κλαρίνο θα είναι ο Ηλίας Καναράς.