GR US

To «King Souvlaki» των αδερφών Τσαμπά έγινε και εστιατόριο

Εθνικός Κήρυξ

Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Χριστόδουλος Αθανασάτος

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Θέλουν να αποδείξουν εμπράκτως ότι ένα δημοφιλές φορτηγό γρήγορου φαγητού (food truck) μπορεί να εξελιχθεί ταυτόχρονα και σε ένα εξίσου επιτυχημένο εστιατόριο. Ο λόγος για τους ομογενείς αδελφούς Κωνσταντίνο και Γεώργιο Τσαμπά, ιδιοκτήτες της πασίγνωστης φίρμας «King Souvlaki», οι οποίοι ξεκίνησαν πρόσφατα την λειτουργία κι ενός ομώνυμου ρεστοράν.

Με τέσσερα φορτηγά «King Souvlaki» να εξακολουθούν να λειτουργούν σε ισάριθμες περιοχές (Αστόρια, Μανχάτταν, Μπεϊσάιντ και Παρασκευή – Σάββατο στο Ουίλιαμσπεργκ), οι αδερφοί Τσαμπά επέλεξαν το Μπέι Ριτζ, που αποτελεί την διαχρονική κοιτίδα του ελληνισμού στο Μπρούκλιν, για έδρα του πρώτου εστιατορίου τους, στην διεύθυνση 84-02 3rd Avenue, με βασικούς διαχειριστές τους γιους τους, Λάμπρο, Λάμπρο και Αντώνη.

«Η ιδέα για το μαγαζί υπήρχε πάντα ως συζήτηση. Για το συγκεκριμένο, όμως, γεννήθηκε εντελώς τυχαία, μια μέρα που κανονίσαμε με τον αδερφό μου να πάμε να πιούμε καφέ εκεί και να δούμε έναν φίλο μας. Το μαγαζί που στεγαζόταν εκεί είχε κλείσει. Εκείνη την ώρα, μιλήσαμε με τον Κώστα και το αποφαίσαμε. Το πρότζεκτ αυτό το ανέλαβαν τα παιδιά μας, αλλά κι εμείς συμβάλουμε όταν μπορούμε. Προχωράμε και δεν νομίζω να σταματήσουμε», ανέφερε στον “Ε.Κ.” ο Γιώργος Τσαμπάς.

Εθνικός Κήρυξ

Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Χριστόδουλος Αθανασάτος

Ο Γιώργος και ο Κωνσταντίνος Τσαμπάς βγήκαν για πρώτη φορά στον δρόμο πριν από 32 χρόνια, πουλώντας αρχικά χοτ ντογκ. Κατόπιν, μετακινήθηκαν στην Αστόρια και δημιούργησαν το πρώτο τους food truck, με την επωνυμία “King Souvlaki”, κερδίζοντας αρχικά την προσοχή των ομογενών. Με τα χρόνια, όμως, το πελατολόγιο επεκτάθηκε και στους μη Έλληνες, με αποτέλεσμα οι ουρές έξω από το φορτηγό, χειμώνα – καλοκαίρι, μεσημέρι και βράδυ, να θυμίζουν... ελληνική δημόσια υπηρεσία.

«Ο κόσμος μας έχει αγαπήσει. Είμαστε ευχαριστημένοι όσον αφορά στην ανταπόκριση του κόσμου αλλά κι εμείς δίνουμε το 100% της εξυπηρέτησης. Στο Μπέι Ριτζ, θεωρώ ότι έχουμε κάνει ένα καλό μαγαζί. Η ποιότητα είναι εξασφαλισμένη, γιατί σε αυτό το κομμάτι δεν θα κάνουμε ποτέ πίσω» , τονίζει ο κ. Τσαμπάς.

Αναφορικά με τις διαφορές ανάμεσα σε ένα στεγασμένο εστιατόριο κι ένα φορτηγό, ο Γιώργος Τσαμπάς εστιάζει στο γεγονός ότι οι απαιτήσεις της εξυπηρέτησης δεν περιορίζονται πλέον στο φαγητό.

Εθνικός Κήρυξ

Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Χριστόδουλος Αθανασάτος

«Θα έλεγα αρχικά ότι το μαγαζί θέλει κάποιους πιο λεπτούς χειρισμούς. Το φορτηγό είναι αλλιώς. Ο πελάτης του φορτηγού είναι έτοιμος να φάει έξω στον δρόμο όρθιος ή να κάτσει σε ένα τραπεζάκι, με όλους τους δυσμενείς εξωτερικούς παράγοντες. Στο εστιατόριο πρέπει να προσέχεις. Θα τον βάλεις σε περιποιημένο τραπέζι, θα του δώσεις την χαρτοπετσέτα του και ό,τι άλλο ζητήσει. Κατά τα λοιπά, μην νομίζεις, και τα έξοδα είναι περίπου τα ίδια. Επίσης, δεν είναι εύκολο να βρεθεί προσωπικό», καταλήγει ο κ. Τσαμπάς.

Πάντως, τα τελευταία χρόνια οι αδερφοί Τσαμπά συνεργάζονται και με φεστιβάλ ενοριών, αφού πολλές κοινότητες εγκαταλείπουν την πρακτική της εθελοντικής εργασίας – εξυπηρέτησης από μέλη και στρέφονται σε επαγγελματίες. Χαρακτηριστική περίπτωση φέτος ήταν το Φεστιβάλ του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια, ενώ το “King Souvlaki” συμμετείχε και στο Φεστιβάλ της Κοινότητας Αναστάσεως στο Μπρουκβιλ.