GR US

Ο Μητροπολιτικός Σύλλογος Καρδαμυλίων βράβευσε τον Μάρκο Μαρινάκη

Εθνικός Κήρυξ Archive

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Μητροπολιτικός Σύλλογος Καρδαμυλίων το βράδυ του Σαββάτου γιόρτασε την 81η επέτειο της ιδρύσεώς του και απένειμε το Καρδαμυλίτικο Βραβείο Προόδου στον πρώην πρόεδρο του Συλλόγου και συνάμα πρόεδρο του Ιδρύματος Καρδάμυλα Μάρκο Μαρινάκη. Η γιορτή διοργανώθηκε στο «Τerrace on the Park» στο Φλάσινγκ και παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από τη Χιακή Ομοσπονδία και τις άλλες μεγάλες ομογενειακές οργανώσεις. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε αναλάβει ο δημοσιογράφος του CBS Τζον Μεταξάς, ο οποίος συνεχάρη τον τιμώμενο. Ο Εμμανουήλ Σαζακλής, μιλώντας εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής του δείπνου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή και τόνισε ότι ο Σύλλογος έχει ήδη παραδώσει τα ηνία στη νεότερη γενιά των Ελληνοαμερικανών.

METROPOLITAN SOCIETY OF KARDAMYLIANS .INC.81st ANNIVERSARY DINNER GALA HONORING MR.MARKOS K.MARINAKIS.DSC_1289 Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας, πρέσβης Γεώργιος Ηλιόπουλος συνεχάρη τα στελέχη του Συλλόγου για την αποφασιστικότητα να κρατήσουν ενωμένα και μονοιασμένα τα μέλη και να τα εμπνεύσει να διεξάγουν από κοινού τον αγώνα για τη μεταλαμπάδευση των παραδόσεων. Παράλληλα, κάλεσε τους ομογενείς να βάζουν πάντα τον πήχη ψηλά και να θέτουν φιλόδοξους στόχους. Ο γενικός πρόξενος της Κύπρου Βασίλειος Φιλίππου συνεχάρη τον σύλλογο για την 81η επέτειο και για την απόφασή τους να τιμήσουν τον Μάρκο Μαρινάκη για την προσφορά του στην Ομογένεια και για τη συμβολή του στον αγώνα της Κύπρου. O Αντριου Γουναρδής, ο οποίος είναι σύμβουλος του προέδρου του Μπρούκλιν Ερικ Ανταμς, επεσήμανε ότι ανήκει στη δεύτερη γενιά των Καρδαμυλιωτών και ότι ο Σύλλογος έχει παίξει σπουδαίο ρόλο στη διαπαιδαγώγησή του με την αγάπη για τα Καρδάμυλα και τον ελληνικό πολιτισμό. Στη συνέχεια, απένειμε στον κ. Μαρινάκη την τιμητική διάκριση του προέδρου του Μπρούκλιν.

METROPOLITAN SOCIETY OF KARDAMYLIANS .INC.81st ANNIVERSARY DINNER GALA HONORING MR.MARKOS K.MARINAKIS.DSC_1282 Ο πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου και της ΠΣΕΚΑ Φίλιπ Κρίστοφερ, ο οποίος κλήθηκε να παρουσιάσει τον τιμώμενο, αναφέρθηκε στην τουρκική εισβολή και κατοχή της Κύπρου και τόνισε ότι «ο αγώνας για την απελευθέρωση και επανένωση του νησιού που καταβάλλουμε για 42 χρόνια μας έδωσε τη δυνατότητα να βρεθούμε ο ένας δίπλα του άλλου και ενωμένοι να αγωνιστούμε για το Κυπριακό και τα άλλα εθνικά μας θέματα». Μίλησε ακόμη για την προσφορά του τιμωμένου, υπογραμμίζοντας ότι ο Μάρκος και η Μαρία Μαρινάκη εκπροσωπούν το αμερικανικό όνειρο. Η Ειρήνη Μαρινάκη αναφέρθηκε με έκδηλη τη συγκίνηση στον πατέρα της και είπε ότι μας γαλούχησε με την αγάπη για τη Χίο και τον Ελληνισμό και με τα τακτικά ταξίδια στα Καρδάμυλα μας έδωσε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε τα Καρδάμυλα και τους ανθρώπους τους και να τα αγαπήσουμε με μεγαλύτερο πάθος. Ο Μάρκος Μανινάκης, αποδεχόμενος το βραβείο, υπογράμμισε ότι το μοιράζεται με όλους τους Καρδαμυλιώτες της Νέας Υόρκης που αγαπούν τον Σύλλογο και κάνουν το παν για να βοηθήσουν τα Καρδάμυλα. Αναφερόμενος στα επιτεύγματά του, τόνισε ότι θα ήταν αδύνατα εάν δεν απολάμβανε της πλήρους στήριξης της συζύγου του Μαρίας, των παιδιών του, καθώς επίσης και των αδελφών του, Νίκου και Ευάγγελου, και των οικογενειών τους. Αμέσως μετά, το χορευτικό του Γυναικείου Τμήματος της Χιακής Ομοσπονδίας ερμήνευσε παραδοσιακούς χορούς. Με την ευκαιρία της γιορτής ο Σύλλογος εξέδωσε αναμνηστικό λεύκωμα το οποίο ήταν αφιερωμένο στα Καρδάμυλα και στον Μητροπολιτικό Σύλλογο Καρδαμυλίων. Το Καρδαμυλίτικο Βραβείο Προόδου έχει θεσπιστεί το 1992 και μέχρι στιγμής έχουν τιμηθεί ο Στρατηγός Γουίλιαμ Γκας Παγώνης, ο Δρ. Νικόλαος Παρλάμης, ο Δρ. Νικόλαος Μαδιάς, ο Γεώργιος Τσιμπλής, ο Τζον Ράγκος, ο Γεώργιος Λιβανός, ο Γιώργος και η Καλλιόπη Βαφιά, ο Μιχαήλ Τσεβδός, ο καπετάνιος Τάκης Τσεβδός, η Χιακή Αδελφότητα Κυριών «Αγία Μαρκέλλα» Μπρούκλιν, ο Αδαμάντιος Λίμος, ο καπετάν Παναγιώτης Τσάκος, ο Μάρκος Μαδιάς και ο καπετάνιος Νικόλαος Φράγκος. Η απονομή του Βραβείου από της θέσπισής του μέχρι και το 2004 γινόταν κάθε χρόνο, ενώ τα τρία τελευταία βραβεία απονεμήθηκαν μετά από δύο, τέσσερα και στον Μάρκο Μαρινάκη μετά από έξι χρόνια.