GR US

Ντρένης: Εμπειρία ανεκτίμητη, φιλίες ζωής

Εθνικός Κήρυξ Archive

Ο Σπυρος Ντρένης στο άγαλμα του Λεωνίδα (Φωτογραφία: Ντρένης).

Ο Σπύρος Ντρένης είναι το Ελληνόπουλο της Ομογένειας που ο λόγος του έχει ιδιαίτερη βαρύτητα σε ό,τι αφορά τα ταξίδια της Super League Athletic Academy στην Ελλάδα. Ηταν το 2017 όταν σε ηλικία... 12 ετών, ο μικρότερος της παρέας των 9 που άνοιξαν και έδειξαν τον δρόμο, ήταν το 2018 στις τρεις ομάδες που κατέβηκαν στην Αθήνα, αλλά και, φέτος, το 2019 όταν οι ομάδες της SLAA πήγαν σε Σπάρτη και Αθήνα. Κοινός... παρονομαστής ο Σπύρος Ντρένης και η μητέρα του Μπέσι που ήταν παρόντες και στα τρία ταξίδια, από την πρώτη χρονιά. Και μάλιστα ο Σπύρος θεωρεί τον εαυτό του «αρκετά τυχερό που παρακολούθησα το τουρνουά μπάσκετ της Super League Athletic Academy και τις τρεις χρονιές της στην Ελλάδα. Το 2017 ήμουν ο πιο μικρός στην ομάδα, αλλά τώρα που είμαι 14 ετών, η εβδομάδα που θα έρθει το επόμενο ταξίδι είναι αυτή που περιμένω όλο τον χρόνο». Κι αυτό γιατί «συνδυάζω δύο από τα αγαπημένα μου πράγματα, που είναι το μπάσκετ και η Ελλάδα. Η εμπειρία με την Super League μου δίνει τη δυνατότητα να τα έχω αυτά τα δύο μαζί. Γι αυτό η εμπειρία μου αυτή είναι αξέχαστη».

Εθνικός Κήρυξ Archive

Στο λόφο του Φιλοπάππου με φόντο τον Παρθενώνα ο Σπύρος Ντρένης έχει αγκαλιά την μητέρα του Μπέσι, στο πρόσφατο ταξίδι τους με την Super League Athletic Academy στην Σπάρτη και στην Αθήνα. (Φωτογραφία: Ντρένης).

Ο Σπύρος, είναι από τα πιο αγαπητά παιδιά που έχουν κατέβει στην Αθήνα και αυτό του δίνει την ευκαιρία «κάθε χρόνο να αγαπώ τον διαγωνισμό μπάσκετ αλλά και να κάνω νέους φίλους. Φίλους που με τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης μπορώ να κρατάω τη σύνδεση και τη φιλία μαζί τους, είτε προέρχονται από τη Νέα Υόρκη, είτε από την Ελλάδα, είτε από την Βοστώνη, είτε από οπουδήποτε αλλού. Γι αυτό και αισθάνομαι τυχερός που είμαι μέλος αυτής της ομάδας».

Μάλιστα, φέτος, ο Σπύρος Ντρένης ήταν... παραπάνω τυχερός, αφού εκτός της Αθήνας που άρχισε να την... μαθαίνει προστέθηκε η... Σπάρτη: «Ναι, η επίσκεψη στην πόλη της Σπάρτης αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας ήταν κάτι που μου έδωσε νέες εικόνες και εμπειρίες. Επισκεφτήκαμε το άγαλμα του Λεωνίδα αλλά και το μοναδικό Κάστρο του Μυστρά. Απόλαυσα τις στιγμές και έμαθα την ιστορία του τόπου».

Εθνικός Κήρυξ

Στο λόφο του Φιλοπάππου με φόντο τον Παρθενώνα ο Σπύρος Ντρένης έχει αγκαλιά την μητέρα του Μπέσι, στο πρόσφατο ταξίδι τους με την Super League Athletic Academy στην Σπάρτη και στην Αθήνα. (Φωτογραφία: Ντρένης).

Το φετινό ταξίδι ήταν πολύ γεμάτο. Είχε Σπάρτη, είχε Αθήνα, είχε ταξίδια, είχε αγώνες, είχε εργομετρικά, είχε αξιοθέατα, φαγητά και πολλά άλλα. Και βέβαια όλα αυτά κούρασαν τα παιδιά, όμως για τον Σπύρο η κούραση δεν υπάρχει όταν γεμίζει Ελλάδα και εμπειρίες: «Επισκεφτήκαμε την Αθήνα και την Σπάρτη, παίξαμε πολλά ανταγωνιστικά παιχνίδια, είχαμε προπόνηση, περάσαμε εργονομικά, φάγαμε ελληνικά φαγητά, και κάναμε νέους φίλους. Με όλα αυτά δεν είχαμε πολύ χρόνο για ξεκούραση αλλά δεν με ένοιαζε. Καθόλου δεν με ένοιαζε και για να είμαι ειλικρινής, δεν ήθελα να τελειώσει η εβδομάδα και απόλαυσα κάθε λεπτό που είχα».

Μαζί με τον Σπύρο, παρούσα και στα τρία ταξίδια της Super League Athletic Academy ήταν και η μητέρα του Μπέσι. Από τους... πρωτοπόρους του 2017 η κυρία Μπέσι έχει μόνο καλά λόγια να πει για τον διευθυντή της Ακαδημίας, Δημήτρη Πριστούρη, που «διοργανώνει μια εκπληκτική πολιτιστική και αθλητική εμπειρία για όλα τα παιδιά» κι αυτό γιατί «έχει συγκεντρώσει μια ποικιλία Ελληνόπουλων με αγάπη για το μπάσκετ από διαφορετικές Κοινότητες της Ομογένειας και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούν, μεταξύ τους, φιλίες που θα διαρκέσουν μια ζωή».

Εθνικός Κήρυξ

Ο Σπυρος Ντρένης στο άγαλμα του Λεωνίδα (Φωτογραφία: Ντρένης).

Η κυρία Ντρένη ως γονέας που παρακολουθεί αυτό το ταξίδι από την πρώτη χρονιά του, και για τρία συναπτά έτη, το χαρακτηρίζει «εμπειρία που είναι ανεκτίμητη», γιατί τα «Ελληνόπουλα και γενικά τα παιδιά που συμμετέχουν, εκτός από το μπάσκετ, βλέπουν τον πολιτισμό, τον τόπο, ακούν την ελληνική γλώσσα, γεύονται τα φαγητά, και επίσης, συνδέονται και με τους προπονητές τους κάτι που δεν θα συνέβαινε με κανέναν άλλον τρόπο».

Αυτή η σύνδεση που υπάρχει ανάμεσα στα παιδιά και τους προπονητές υπάρχει και μεταξύ των παιδιών. «Παρακολουθώντας τα παιδιά που παίζουν μαζί, θα νόμιζε κάποιος ότι ήταν μια ομάδα εδώ και χρόνια, όμως δεν είναι έτσι αφού προέρχονται από διαφορετικές Κοινότητες και μόνοι μερικοί από τους παίκτες έχουν κάνει προπόνηση ή έχουν αγωνιστεί μαζί», τονίζει με έμφαση η μητέρα του Σπύρου Ντρένη, Μπέσι, που κλείνει λέγοντας πως «είμαι ευγνώμων στον Δημήτρη Πριστούρη για την εμπειρία αυτή που έχει ο γιός μου, αλλά και η κόρη μου, Λιάνα, πέρυσι. Οι φιλίες που έχουν κάνει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα τους έχουν δέσει για μια ζωή».