GR US

Κυριάκος: Ιδανική χρονιά για να είναι η τελευταία μου στον ΠΑΟΚ

Εθνικός Κήρυξ Archive

Ο Κυριάκος Κυριάκος.

Για την κατάκτηση του νταμπλ από τον ΠΑΟΚ, τον μεγάλο στόχο του Champions League, τον Ιβάν Σαββίδη και το δικό του μέλλον στην ομάδα μίλησε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος, σε ραδιοφωνική συνέντευξή που παραχώρησε. Αναλυτικά, τα όσα είπε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης: Για το αν περίμενε όταν ξεκίνησε να εργάζεται στον ΠΑΟΚ πώς επί των ημερών του η ομάδα θα κατακτήσει νταμπλ: «Δεν μπορώ να πω ότι το περίμενα. Κατ’ αρχήν, δεν περίμενα ότι θα δουλέψω στον ΠΑΟΚ. Οταν με ρωτούσαν πιτσιρικά αυτό έλεγα, ότι ήθελα να δουλέψω στον ΠΑΟΚ. Το κατάφερα και αυτό ήταν αρκετό από μόνο του. Από εκεί και πέρα, όσο αισιόδοξος κι αν είσαι, όσο ευνοϊκά κι αν σου έρχονται τα πράγματα, δεν θες να είσαι αχάριστος, δεν θες να κάνεις μεγάλα όνειρα. Μετά την έλευση του Ιβάν Σαββίδη, όμως, φάνηκε ότι θα ερχόταν αυτή η στιγμή κάποτε».

Για το αν πίστευε στην αρχή της χρονιάς πως ο ΠΑΟΚ θα κατακτήσει το νταμπλ: «Πίστευα ότι θα είναι μια καλή και πετυχημένη χρονιά. Από πριν ξεκινήσει η προετοιμασία, έβλεπα ότι η ομάδα ήταν αποφασισμένη να πάρει μια αγωνιστική εκδίκηση για τα περσινά. Ημουν πολύ αισιόδοξος από την αρχή της χρονιάς και δεν το λέω ως μετά Χριστόν προφήτης».

Για το αν ο φετινός τίτλος αποτελεί την αρχή ανάλογων επιτυχιών τα επόμενα χρόνια: «Επειδή οι τίτλοι του ΠΑΟΚ δεν ήρθαν συγκυριακά, αλλά μέσα από συνεχή πρόοδο, γι’ αυτό λέω ότι το φετινό είναι το πρώτο Πρωτάθλημα της νέας εποχής του ΠΑΟΚ. Δεν θα παίρνει ο ΠΑΟΚ Πρωτάθλημα κάθε 34 χρόνια, πλέον. Συμβόλαιο με την επιτυχία δεν μπορείς να κάνεις. Με τον πρωταθλητισμό, όμως, κάνεις. Και όταν κάνεις πρωταθλητισμό και έχεις ως στόχο να κατακτήσεις το Πρωτάθλημα, το κατακτάς και περισσότερες φορές. Θα χάσουμε τίτλους κιόλας, ο κόσμος πρέπει να προετοιμάζεται και γι’ αυτό. Ο ΠΑΟΚ ξεκινά ως το φαβορί και για τη νέα χρονιά, όμως, και οι μεγαλύτερες ομάδες κάποια στιγμή χάνουν. Αυτή τη στιγμή φοβάμαι, διότι ο κόσμος ξεσυνήθισε στην ιδέα μιας ήττας, μιας κακής περιόδου. Καλό είναι να προετοιμαζόμαστε όλοι μας στο πώς θα στηρίξουμε μια ομάδα που μπορεί να στραβοπατήσει κάπου».

Για το αν η είσοδος στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ αποτελεί προτεραιότητα για τη νέα χρονιά σε σχέση με ένα δεύτερο νταμπλ: «Η είσοδος στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ δεν αναιρεί τον στόχο ενός νέου νταμπλ. Οι όμιλοι είναι η πρώτη προτεραιότητα χρονικά. Είτε μπεις, όμως, είτε δεν μπεις, δεν μπορεί να σταματήσει αυτός ο στόχος να υπάρχει. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να συνεχίσει να παίρνει πρωταθλήματα, να βρίσκεται σε θέσεις που οδηγούν στο Τσάμπιονς Λιγκ, να συνεχίσει να γράφει ιστορία, διότι έχει πολλή ιστορία να γράψει μπροστά του. Χρονικά θα πρέπει να οργανωθεί για να εξαντλήσει τις πιθανότητες εισόδου στο Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία του. Αν το δούμε και λίγο μεταφυσικά, επειδή αυτή η φουρνιά γράφει ιστορία, σπάει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο, θα είναι και η φουρνιά που θα φέρει για πρώτη φορά τον ΠΑΟΚ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ».

Για το αν θα κατέβει στις εκλογές με το Κίνημα Αλλαγής: «Γίνεται πολύ κουβέντα γι’ αυτό. Πιστεύω ότι 20 χρόνια είναι αρκετά για κάποιον άνθρωπο ώστε να δείξει το έργο του σε μια οποιαδήποτε θέση. Στην πραγματικότητα, χρειάζονται πολύ λιγότερα. Ο ΠΑΟΚ ήταν ειδικών συνθηκών για πολλά χρόνια από αυτά που εργάζομαι εδώ. Η φετινή χρονιά είναι η ιδανική χρονιά για να είναι η τελευταία μου. Για να φύγω χαρούμενος και χορτάτος από τη θέση μου. Αυτή είναι η σκέψη μου, δεν το έχουμε συζητήσει οριστικά με τον κ. Σαββίδη. Το ξέρει, το σέβεται και το δέχεται».

Για το αν είναι οριστική η αποχώρησή του από τον ΠΑΟΚ: «Εκκρεμούν οι συζητήσεις με τον κ. Σαββίδη. Ο,τι είναι να αναγγελθεί θα το αναγγείλει ο ίδιος. Από εκεί και πέρα, ο καθένας έχει το δικό του ύφος και αισθητική. Αλλες φορές αυτό πετυχαίνει και άλλες όχι. Πολλές φορές ίσως ο κόσμος να ήθελε κάτι πιο δυναμικό, όμως, χάνουμε την ουσία όταν μπαίνουμε σε κοκορομαχίες. Ολοι πρέπει πρώτα να αγαπάμε το ποδόσφαιρο και κατά δεύτερο να προασπίζουμε τα συμφέροντα της ομάδας. Θα μπορούσα κι εγώ να υιοθετήσω το στυλ άλλων εκπροσώπων, αλλά δεν ήθελα. Εχει να κάνει και με τις ομάδες τι στυλ θέλουν να υιοθετήσουν. Στον Ιβάν Σαββίδη ταίριαξε το στυλ μου. Ηθελε να προχωρήσουμε έτσι και θεωρώ ότι ήταν και το σωστό. Τόσα χρόνια η πιο πετυχημένη ομάδα της Ελλάδας ήταν ο Ολυμπιακός, οπότε ό,τι έκανε για τους οπαδούς των άλλων ομάδων φαινόταν ως το σωστό. Τώρα επειδή πετύχαμε εμείς, ελπίζω οι άλλοι να ακολουθήσουν εμάς».