GR US

Νέο «επεισόδιο» στην κόντρα Μαρινάκη-Κόκκαλη

Εθνικός Κήρυξ Archive

Νέο κόντρα ξέσπασε μεταξύ του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Σωκράτη Κόκκαλη αυτή την φορά με αφορμή ένα οικόποδο της εταιρίας ΙΝΤΡΑΚΑΤ στις εγκαταστάσεις του Ρέντη.

Στα χαρακώματα βρίσκονται ξανά οι Βαγγέλης Μαρινάκης και Σωκράτης Κόκκαλης Αφορμή για τον νέο κύκλο αντιπαράθεσης αποτέλεσε η επιστολή που απέστειλε στην «Θρυλος ΑΕ» η κατακευαστική εταιρία ΙΝΤΡΑΚΑΤ συμφερόντων του πρώην προέδρου των Πειραιωτών με την οποία ζητάει να της αποδοθεί εντός 30 ημερών οικόπεδο που της ανήκει στις εγκαταστάσεις του Ρέντη και το οποίο χρησιμοποιούν τα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού καθώς θέλει να προχωρήσει στην πώλησή του. Το συγκεκριμένο οικόπεδο το επινοικίαζε η ΙΝΤΡΑΚΑΤ στην Θρυλος ΑΕ και όπως αναφέρει στην επιστολή της το μίσθωμα έχει λήξει από τις 30 Ιουνίου του 2019 και δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε παράταση η ανανέωση του μισθωτηρίου, ενώ ζητά το ποσό των 15.033,84 ευρώ που οφείλονται από την ενοικίασή του.

Η επιστολή της INTRAKAT προς την Θρύλος ΑΕ:

«Οπως γνωρίζετε, η διάρκεια του από 01.02.2014 μεταξύ μας Ιδιωτικού Συμφωνητικού Μίσθωσης του οικοπέδου επιφανείας 12.655,08 τμ που βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη Αττικής, έληξε την 30.6.2019.

Οπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, η Εταιρεία μας δεν προτίθεται να προβεί σε παράταση ή ανανέωση του μισθωτηρίου, καθώς σκοπεύει να προβεί σε πώληση του ακινήτου της.

Κατόπιν αυτού, παρακαλούμε να μας αποδώσετε το ακίνητο, κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 12 του μισθωτηρίου, εντός 30 ημερών από την παρούσα. Επίσης, σας γνωρίζουμε ότι για το χρονικό διάστημα από την 1/7/2019 μέχρι και σήμερα οφείλετε το ποσό των € 15.033,84 ως αποζημίωση χρήσης του ακινήτου κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 9 του μισθωτηρίου.

Αρμόδιος επικοινωνίας για την παράδοση του ακινήτου και την τακτοποίηση τυχόν εκκρεμοτήτων από το μισθωτήριο είναι ο κ Ιωάννης Σχοινάς». Η απάντηση της «Θρύλος ΑΕ» ήταν σε πολύ σκληρούς τόνους και απευθυνόταν προσωπικά στoν Σωκράτη Κόκκαλη

Αναλυτικά η απαντητική επιστολή αναφέρει:

«Με μεγάλη απογοήτευση αλλά χωρίς ίχνος έκπληξης, λάβαμε την επιστολή σας που μας ενημερώνει ότι η Εταιρεία σας αποφάσισε απροειδοποίητα και κατά παράβαση των οικείων νομοθετικών διατάξεων, και θέτοντας διορία μόλις 30 ημερών, να διακόψει τη μίσθωση οικοπέδου που αποτελεί μέρος των προπονητικών εγκαταστάσεων του Ρέντη και στο οποίο προπονούνται και αγωνίζονται οι ομάδες της Ακαδημίας του Ολυμπιακού. Σημειώνεται μάλιστα ότι η INTRAKAT είχε αποκτήσει το οικόπεδο αυτό από τη ΘΡΥΛΟΣ Α.Ε. κατά την περίοδο που ιδιοκτήτης της ΘΡΥΛΟΣ Α.Ε. και της ΠΑΕ Ολυμπιακός ήταν ο Σωκράτης Κόκκαλης, στερώντας με αυτό το τρόπο ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο από την ομάδα μας. Επιλέγετε μάλιστα να το κάνετε αυτό κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου ώστε η ζημία να είναι μεγαλύτερη αφού ανατρέπεται όλος ο αγωνιστικός προγραμματισμός της Ακαδημίας μας.

Δυστυχώς επιβεβαιώνεται και πάλι η εχθρική στάση του Σωκράτη Κόκκαλη και των εταιρειών του απέναντι στην ΠΑΕ Ολυμπιακός. Αποδείχθηκε με την υπόθεση του «Γεώργιος Καραϊσκάκης», τη στάση του τα τελευταία τρία χρόνια και τις συμμαχίες του και τις δουλειές με όλους σχεδόν τους εχθρούς του Ολυμπιακού, καθώς και με το γεγονός ότι ο ίδιος και οι εταιρείες του δεν συνεισέφεραν ούτε ένα ευρώ για τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό τα τελευταία δέκα χρόνια. Δυστυχώς για τον Σωκράτη Κόκκαλη, τους γιους του και τους συνεργάτες του, βασιλιάς τους είναι το χρήμα ενώ ο Ολυμπιακός είναι ένα όχημα επίτευξης κερδών για τις κρατικοδίαιτες εταιρείες του.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ήδη ετοιμάζει νέους χώρους κοντά στο προπονητικό κέντρο, για να φιλοξενήσουν τις ομάδες της Ακαδημίας του Ολυμπιακού που κάνουν προπόνηση και αγωνίζονται στον συγκεκριμένο χώρο στον οποίο έχουν επενδυθεί από μέρους μας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ώστε να φτάσει στα υψηλά επίπεδα του προπονητικού κέντρου.

Σε ότι αφορά σε μια οφειλή μερικών χιλιάδων ευρώ σε σχέση με την μίσθωση, την οποία αναφέρετε στην επιστολή σας, σας ενημερώσουμε ότι έχει εξοφληθεί. Ο Ολυμπιακός, τα τελευταία δέκα χρόνια, δεν αφήνει χρέη όπως γινόταν επί των ημερών σας, με τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ χρέη της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού που μας μας κληροδοτήσατε.

Για όλους εμάς, η λειτουργία της Ακαδημίας και των Σχολών, είναι πολύ σημαντική για τον Σύλλογο και την κοινωνία γιατί αποδίδει σε αυτήν εξαιρετικούς αθλητές, μαθητές και κυρίως ανθρώπους. Να είστε σίγουροι ότι μαζί με τη παραλαβή του οικοπέδου σας θα εισπράξετε και την καθολική αποδοκιμασία του κόσμου του Ολυμπιακού για ένα ακόμα απρόκλητο χτύπημα στον Σύλλογο».