GR US

Ο Ολυμπιακός κατήγγειλε ΠΑΟΚ και Ξάνθη στην ΕΕΑ

Ευρωκίνηση

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Τάκης Αγραφιώτης και η γενική διευθύντρια της ΠΑΕ, Λίνα Σουλούκου βρέθηκαν την Τετάρτη (4/12) στα γραφεία της ΕΕΑ και έκαναν καταγγελία σε βάρος του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης.

Ο Ολυμπιακός δείχνει αποφασισμένος να κυνηγήσει μέχρι τέλους το θέμα που έφερε στην δημοσιότητα την Τρίτη (3/12) ο τηλεοπτικός σταθμός «One» και το οποίο έκανε λόγο για σχέσεις του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη μέσω της απόκτησης των εγκαταστάσεων της ακριτικής ομάδας από εταιρία στην οποία ιδιοκτήτης είναι ο ανιψιός του Ιβάν Σαββίδη.

Οι εκπρόσωποι της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, Λίνα Σουλούκου (γενική διευθύντρια) και Τάκης Αγραφιώτης (διευθύνων σύμβουλιος) βέθηκαν το πρωί της Τετάρτης (4/12) στα γραφεία της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ) προσκομίζοντας όλα τα στοιχεία του επίμαχου ρεπορτάζ του «One» και ζητώντας τη διερεύνηση της υπόθεσης σε βάθος, όπως και την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων από τις κείμενες διατάξεις του νόμου, σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι υπάρχει παρατυπία.

Κατά την αποχώρησή της από την (ΕΕΑ), η Λίνα Σουλούκου δήλωσε ότι τίθεται θέμα ακεραιότητας του πρωταθλήματος όχι μόνο του φετινού, αλλά και του περυσινού ενώ τόνισε ότι δεν έχει μεγάλες προσδοκίες πως η πλευρά της ΕΠΟ θα προβεί σε ενέργειες αναφορικά με το θέμα που έχει δημιουργηθεί.

«Eγινε καταγγελία ενώπιον της αρμόδιας ΕΕΑ για ευθεία παραβίαση των διατάξεων του αθλητικού νόμου. Ζητούμε από την επιτροπή να δει άμεσα το θέμα και ουσιαστικά γιατί το διακύβευμα είναι η ακεραιότητα του πρωταθλήματος, όχι μόνο του φετινού αλλά και του περσινού. Ζητούμε τις άμεσες ενέργειές της και καλούμε όλες τις εθνικές και υπερεθνικές αρμόδιες αρχές να δουν το θέμα με σοβαρότητα» είπε αρχικά η γενική διευθύντρια της ΠΑΕ Ολυμπιακός και συμπλήρωσε:

«Η αλήθεια είναι ότι από την ΕΠΟ δεν έχουμε μεγάλες προσδοκίες γιατί το καλοκαίρι με τη στάση της και τις προτάσεις της για αφαίρεση της πολυιδιοκτησίας και νομιμοποίησή της στους κανονισμούς, δεν προσδοκούμε ότι θα προβεί σε κάποιες ενέργειες. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός θα εξαντλήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματά της και θα αποταθεί ενώπιον όλων των αρμοδίων αρχών για να διαλευκανθεί η υπόθεση. Προβλέπονται μία σειρά από κινήσεις που είναι ήδη δρομολογημένες. Θα τις δείτε τις επόμενες μέρες, πιστεύω ότι ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ έχουν ήδη ενημερωθεί, γνωρίζουν και βλέπουν καθημερινά. Θεωρούμε ότι τα ζητήματα και του φετινού αγώνα ΠΑΟΚ - Ξάνθη και του περσινού πρέπει να μπει στο μικροσκόπιο, ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη του. Θα πρέπει και η ΕΕΑ και οι αρμόδιες αρχές κόντρα στη γραφειοκρατική λογική των αρχών να σκύψουν πάνω από το θέμα και να δώσουν απαντήσεις».

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού συνεδριάζει κάθε Πέμπτη, αλλά ακόμη δεν έχει αποφασιστεί αν θα εξετάσει την καταγγελία του Ολυμπιακού σε αυτήν της 5ης Δεκεμβρίου ή στην επόμενη που είναι στις 12/12.

Σούπερ Λιγκ: «Επιβεβλημένη η άμεση εξέταση της υπόθεσης»

Η Σούπερ Λιγκ τοποθετήθηκε την Τετάρτη (4/6) στο ρεπορτάζ του «Open» για τις σχέσεις του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη και με ανακοίνωσή της αναφέρει πως το συγκεκριμένο θέμα πρέπει να εξεταστεί άμεσα από τα αρμόδια όργανα και την Πολιτεία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος:

«Είναι αυτονόητο πως η Super League, θεωρεί επιβεβλημένη την άμεση εξέταση της υπόθεσης από το αρμόδιο θεσμικά όργανο της Πολιτείας, σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Η όποια απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, ανεξαρτήτως ετυμηγορίας, θα πρέπει να ανακοινωθεί ταχύτατα, μετά την διερεύνηση των στοιχείων όλων των πλευρών, ώστε να μη μείνει το παραμικρό ερωτηματικό στην κοινή γνώμη».