GR US

Σκουρτόπουλος: Η πίεση να μας βρει σε καλό

Ευρωκίνηση

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας Θανάσης Σκουρτόπουλος. Φωτογραφία: Ευρωκίνηση.

Η αποστολή της Εθνικής ομάδας αναχώρησε για την Κίνα και ο Θανάσης Σκουρτόπουλος μίλησε για την πίεση που καλείται να ξεπεράσει η Εθνική ομάδα ενώ αναφέρθηκε στον Κώστα Σλούκα, τονίζοντας πως τα μηνύματα για την πορεία της θεραπείας του διεθνή γκαρντ είναι ενθαρρυντικά: «Είμαστε ενθουσιασμένοι και εγώ, αλλά και όλη η ομάδα. Εχει γίνει ένα διάστημα πολύ καλής δουλειάς. Ολα πήγανε καλά με μοναδική εξαίρεση τον τραυματισμό του Αθηναίου. Δουλέψαμε καλά και είμαστε έτοιμοι για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα» τόνισε στην αρχική τοποθέτηση του ο ομοσπονδιακός προπονητής. Στη συνέχεια ανέφερε: «Εχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας ακόμα. Ουσιαστικά έχουμε τελειώσει το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας. Τα περιθώρια βελτίωσης είναι πάρα πολύ μεγάλα, έχουμε πολλές δυνατότητες ακόμα και πολλά πράγματα να δείξουμε στο γήπεδο. Δεν τα βγάλαμε στο ‘Ακρόπολις’, ωστόσο δεν έγινε εσκεμμένα. Από εκεί και πέρα θα δουλέψουμε περισσότερο στις λεπτομέρειες, κάποια κομμάτια στην αντιμετώπιση του Γιάννη τα ‘διαβάσαμε’ και εμείς, όπως επίσης και κάποια κομμάτια στην επίθεση και στο πώς πρέπει να λειτουργήσουμε στο σετ παιχνίδι. Ολα αυτά θα είμαστε έτοιμοι να τα παρουσιάσουμε στο γήπεδο σε 12 μέρες».

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος αναφέρθηκε στον Κώστα Σλούκα και παρουσιάστηκε πολύ αισιόδοξος: «Τα νέα είναι πολύ ενθαρρυντικά. Η μαγνητική που έκανε ήταν πάρα πολύ καλή. Παραμένουμε στο πλάνο μας και στις 26 του μήνα θα έχουμε πιο ξεκάθαρη εικόνα. Αν τα δεδομένα είναι έτσι όπως μας τα παρουσιάζουν οι γιατροί, και δεν έχουμε λόγο να αμφιβάλλουμε, ο Κώστας θα είναι μαζί μας. Αν χρειαστεί να θυσιάσουμε και ένα παιχνίδι θα γίνει και αυτό. Δεν νομίζω ότι θα χρειαστεί και κάτι παραπάνω. Τώρα να θυσιάσουμε όλη τη φάση των ομίλων; Το θέμα είναι τι θα μας πουν οι γιατροί και το αν θα είναι 100% έτοιμος. Πάντα προτεραιότητα θα είναι η υγεία του Κώστα. Θέλουμε να γίνει η δουλειά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αλλά από την άλλη πλευρά ο Κώστας πρέπει να είναι 100% έτοιμος για να βοηθήσει».

Οσον αφορά ερώτηση για το αν υπάρχει πίεση, είπε: «Πίεση δεν υπάρχει. Η πίεση είναι από τον κόσμο αλλά με την καλή πλευρά. Η παρουσία του στα φιλικά που δώσαμε ήταν καταπληκτική. Και αυτό οπωσδήποτε πιέζει την κατάσταση ότι πρέπει να φέρουμε κάτι καλό. Να είναι ευχαριστημένος μέσα από αυτήν την προσπάθεια που θα κάνουμε. Αυτή η πίεση θα μας βγει σε καλό».

Παπαγιάννης: Πολύ σπουδαία υπόθεση το μετάλλιο

Ο Γιώργος Παπαγιάννης τόνισε ότι στόχος της Εθνικής είναι να δώσει τον καλύτερο εαυτό της στην Κίνα, τονίζοντας ότι το ενδεχόμενο κατάκτησης μεταλλίου είναι τεράστια υπόθεση για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα: «Το ζητούμενο είναι να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Ξέρουμε ότι έχουμε μπροστά μας ένα πολύ σημαντικό τουρνουά. Το να γυρίσουμε πίσω στην Ελλάδα με μετάλλιο θα είναι πάρα πολύ σπουδαία υπόθεση». Οσον αφορά το επίπεδο ετοιμότητας και τη «χημεία» της Εθνικής, ο Παπαγιάννης ανέφερε: «Είμαστε στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας, έχουμε άλλα τρία φιλικά. Μέχρι στιγμής έχουμε δείξει ένα πολύ καλό πρόσωπο, ειδικά στο τουρνουά ‘Ακρόπολις’ όπου δώσαμε δυνατά φιλικά απέναντι σε πολύ καλές ομάδες. Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι».

Αναφορικά στο γεγονός ότι η Εθνική λογίζεται από ξένους προπονητές ως φαβορί, είπε: «Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, σίγουρα είμαστε φαβορί. Αυτή η Εθνική ομάδα έχει βάθος και δυνατότητες. Σε κάθε περίπτωση θα κριθούμε στο γήπεδο». Κλείνοντας, ο Ελληνας σέντερ μίλησε για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και το γεγονός ότι ο MVP του ΝΒΑ ανεβάζει επίπεδο την Εθνική: «Σίγουρα ο Γιάννης είναι κάτι διαφορετικό, μας βοηθάει και τον βοηθάμε ώστε να γινόμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι».