GR US

Mount Grace Suites & Spa: Σαν φιλοξενούμενοι σε φιλικό σπίτι

Εθνικός Κήρυξ

Το Mount Grace Suites & Spa. Φωτογραφία: Ιωάννης Γκοντός.

«Σαν στο σπίτι σας». Κάπως έτσι θα μπορούσε να τιτλοφορήσει το Mount Grace Suites & Spa στο Μονοδένδρι των Ζαγοροχωρίων.

Ο πολιτικός μηχανικός Γιάννης Γκοντός με πρώτη ύλη τον... σεβασμό μετέτρεψε το μεγάλο αρχοντικό σε ένα μέρος που αισθάνεσαι πολύ άνετα, σαν να είναι στο σπίτι των... κολλητών σου, με ανθρώπους που σου συμπεριφέρονται με τον καλύτερο τρόπο.

Εθνικός Κήρυξ Archive

Ο ιδιοκτήτης του Mount Grace Suites & Spa, Ιωάννης Γκοντός. Φωτογραφία: Ιωάννης Γκοντός.

Ομως αυτό που πραγματικά κάνει το Mount Grace Suites & Spa να ξεχωρίζει από όλα τα ξενοδοχεία στην περιοχή και σε όλη την Ελλάδα είναι ο... σεβασμός. Σεβασμός στο τοπίο, σεβασμός στην περιοχή, σεβασμός στην παράδοση, σεβασμός στην αρχιτεκτονική, σεβασμός στο περιβάλλον, σεβασμός στο βουνό, σεβασμός στους κατοίκους, σεβασμός στην γαστρονομία της Ηπείρου, σεβασμός στην ηρεμία του επισκέπτη, σεβασμός στους πελάτες. Παντού σεβασμός. Γι αυτό και οι επισκέπτες φεύγοντας διαφημίζουν πως «εδώ νιώσαμε περισσότερο φιλοξενούμενοι σ’ ένα φιλικό σπίτι, παρά πελάτες σ’ ένα ξενοδοχείο», ενώ οι περισσότεροι έρχονται και ξαναέρχονται μόνοι ή και με φίλους.

Μία προσωπική επιτυχία του κ. Γκοντού που στο Mount Grace Suites & Spa έβαλε όλη του την... τέχνη από την πλούσια εμπειρία του από τις κατασκευές κτηρίων με αποτέλεσμα να θεωρεί το Mount Grace Suites & Spa ως «προσωπική μου ταυτότητα».

Εθνικός Κήρυξ

Ο ιδιοκτήτης του Mount Grace Suites & Spa, Ιωάννης Γκοντός. Φωτογραφία: Ιωάννης Γκοντός.

Κοιτώντας το Ξενοδοχείο σας από μακριά έχω την εντύπωση ότι... λαξεύσατε το βουνό και το φτιάξατε...

«Ετσι ακριβώς έχει συμβεί. Η πρώτη ύλη, η πέτρα δηλαδή, βγήκε απ’ τα σωθικά της γης, πάνω στην οποία είναι θεμελιωμένο το κτίριο. Παλιοί τεχνίτες, γεννημένοι και μεγαλωμένοι στην τέχνη της πέτρας, έβγαλαν με σφυριά και λοστούς το βράχο, πελέκησαν κάθε κομμάτι του ξεχωριστά και έχτισαν πέτρα - πέτρα συμπαγείς τοίχους, περίτεχνες γωνίες, μοναδικά πλακόστρωτα.

Ουσιαστικά μετά από 30 χρόνια εμπειρίας ως πολιτικός μηχανικός και κατασκευάζοντας κυρίως μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα σε ολόκληρη την Ελλάδα, εφάρμοσα στην πράξη την τεχνική της ‘φέρουσας τοιχοποιίας’ που είναι η μόνη που προσδίδει την αίσθηση του μικροκλίματος αλλά και τη μοναδική αύρα των πέτρινων κτιρίων του Ζαγορίου.

Πλακοσκεπές, ξύλινα φουρούσια, προστατευμένοι υπόγειοι χώροι, ένα μεγάλο αρχοντικό δηλαδή φτιαγμένο για εκείνους που θέλουν να ζήσουν μια εμπειρία πολυτέλειας και ανέσεων, σ’ ένα κτίριο που φτιάχτηκε με τον τρόπο που φτιάχνονταν τα κτίρια στο Ζαγόρι εδώ και αιώνες».

Εθνικός Κήρυξ Archive

Ο ιδιοκτήτης του Mount Grace Suites & Spa, Ιωάννης Γκοντός. Φωτογραφία: Ιωάννης Γκοντός.

Tι κάνει το Mount Grace Suites & Spa να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα ξενοδοχεία της περιοχής;

«Θα σας απαντήσω με το σχόλιο που ακούμε συχνότερα από τους επισκέπτες μας: ‘Εδώ νιώσαμε περισσότερο φιλοξενούμενοι σ’ ένα φιλικό σπίτι, παρά πελάτες σ’ ένα ξενοδοχείο’».

Εθνικός Κήρυξ

Ο ιδιοκτήτης του Mount Grace Suites & Spa, Ιωάννης Γκοντός. Φωτογραφία: Ιωάννης Γκοντός.

Περιγράψτε μας το «φιλόξενο σπίτι» σας…

«Το Mount Grace Suites & Spa αποτελείται αποκλειστικά από σουίτες, οι οποίες είναι όλες διαφορετικά επιπλωμένες. Ετσι ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα, -αν το επιθυμεί- να μείνει σε διαφορετική σουίτα κάθε φορά και να κάνει ένα καινούριο ‘ταξίδι’.

Εθνικός Κήρυξ Archive

Το Mount Grace Suites & Spa. Φωτογραφία: Ιωάννης Γκοντός.

Η γαστρονομία επίσης ήταν από την πρώτη στιγμή αναπόσπαστο στοιχείο του γενικότερου concept του ξενοδοχείου. Παραδοσιακή κουζίνα, προϊόντα και πρώτες ύλες κατευθείαν από τη γη του Ζαγορίου, που καταλήγουν στα πιάτα της κουζίνας μας, στολισμένα με gourmet πινελιές. Το SPA, μυστηριακό, ατμοσφαιρικό, είναι μια σύγχρονη μεταφορά των χαμάμ της ανατολής και κάνει τον επισκέπτη να νιώθει ότι ζει μια εξωτική, oriental εμπειρία ευεξίας».

Εθνικός Κήρυξ

Το Mount Grace Suites & Spa. Φωτογραφία: Ιωάννης Γκοντός.

Ακόμα είδα ότι έχετε «δέσει» άψογα το Ξενοδοχείο με την περιοχή σε επίπεδο δραστηριοτήτων που μπορεί να κάνει ο τουρίστας στα Ζαγοροχώρια.

«Σημαντικό κομμάτι της φιλοξενίας μας, δεν είναι μόνο η διαμονή αλλά και η οργάνωση ειδικών δραστηριοτήτων που μοναδικά μπορεί να απολαύσει ο επισκέπτης στην ευρύτερη περιοχή, όπως πεζοπορία στο απαράμιλλο και παγκοσμίως γνωστό φαράγγι του Βίκου, rafting στα καθαρότερα ποτάμια της Ευρώπης, ποδηλασία, ιππασία, παραπέντε, canoying κ.α.».

Εθνικός Κήρυξ Archive

Το Mount Grace Suites & Spa. Φωτογραφία: Ιωάννης Γκοντός.

Επίσης παρατήρησα ότι πολλές υπηρεσίες που σε άλλα ξενοδοχεία χρεώνονται σε σας είναι δωρεάν, ενώ και οι παροχές των δωματίων είναι πολύ πλούσιες ακόμα και για τους πιο απαιτητικούς πελάτες σας. «Από την πρώτη στιγμή, η ιδέα ήταν ο επισκέπτης να μην νιώθει ότι βρίσκεται σε ένα ξενοδοχείο αλλά στο σπίτι του, είτε στο σπίτι ενός πολύ καλού του φίλου. Αυτό αποτυπώνεται απ’ άκρη σ’ άκρη, είτε αυτό λέγεται επίπλωση και διακόσμηση, είτε η προσέγγιση του προσωπικού και των υπηρεσιών. Πολλές φιλίες ξεκίνησαν στο σαλόνι μας, από ανθρώπους και παρέες που όταν συναντήθηκαν εδώ σαν επισκέπτες, ήταν άγνωστοι μεταξύ τους. Σήμερα, οι πιο πολλοί από αυτούς, έρχονται ξανά και ξανά κοντά μας. Ετσι λοιπόν διαλέξαμε να μην υπάρχουν επιπλέον χρεώσεις για τον επισκέπτη μας και να μπορεί να απολαύσει την παραμονή του στο Mount Grace Suites & Spa, όπως στο σπίτι του».

Εθνικός Κήρυξ

Το Mount Grace Suites & Spa. Φωτογραφία: Ιωάννης Γκοντός.

Και όπως γίνεται πάντα, πριν κάποιος κλείσει σε ένα ξενοδοχείο, κοιτάει τα σχόλια άλλων που έχουν μείνει ήδη. 5 στα 5 το σκορ σας, και κανείς δεν αναφέρει κάτι αρνητικό. Συνήθως που επικεντρώνονται οι πελάτες σας;

«Η πρώτη έκπληξη στον επισκέπτη έρχεται τη στιγμή της άφιξής του. Οταν δηλαδή αντικρύζει αυτόν τον χώρο σε ένα βουνό. Αμέσως μετά, και ουσιαστικά απ’ την πρώτη στιγμή, στέκονται στην ζεστή επαφή του προσωπικού μαζί τους και την πηγαία φιλοξενία που αισθάνονται από την φροντίδα του. Οι περισσότεροι, μας αποχαιρετούν τονίζοντας την αίσθηση χαλάρωσης και γαλήνης που αισθάνθηκαν κατά την διαμονή τους. Και κάπως έτσι γεννήθηκε το μότο μας ‘Grace is given here’».

Εθνικός Κήρυξ

Το Mount Grace Suites & Spa. Φωτογραφία: Ιωάννης Γκοντός.

Πείτε μας ποιες αδιαπραγμάτευτες αξίες περάσατε μέσα στο Ξενοδοχείο;

«Ως πρώτη αξία θα έλεγα τον σεβασμό. Σεβασμό καταρχάς στο περιβάλλον και στην αναγκαστική παρέμβαση που προκύπτει από τη δημιουργία ενός μεγάλου κτιρίου μέσα σε μια περιοχή, που η φύση τόσα χρόνια κράτησε παρθένα.

Σεβασμό στη συνέχεια στη φύση με τη χρήση ήπιων μορφών ενέργειας. Αλλά κυρίως σεβασμό προς τον επισκέπτη, που σε τιμά με την παρουσία του. Από εκείνον που φτάνει στο ξενοδοχείο για να χαλαρώσει και να ξεκουραστεί μέχρι και έναν πιο απαιτητικό -ως επί το πλείστον επώνυμο- που ο τρόπος ζωής του απαιτεί έναν επιπλέον σεβασμό και ως προς την ιδιωτικότητά του».

Εθνικός Κήρυξ Archive

Το Mount Grace Suites & Spa. Φωτογραφία: Ιωάννης Γκοντός.

Μας μιλήσατε για το πως φτάσατε στη δημιουργία του ξενοδοχείου και για τον τρόπο με τον οποίο ολοκληρώθηκε και λειτουργεί. Θέλετε να μας πείτε, σήμερα 1,5 χρόνο μετά τη λειτουργία του, ποια είναι τα μελλοντικά σχέδιά σας για το Mount Grace Suites & Spa;

«Μπορεί να ακούγεται εγωκεντρικό όμως, η απόφασή μου να δημιουργήσω αυτό το ξενοδοχείο, σε αυτόν τον τόπο, ήταν απόλυτα συνυφασμένη με την σταθερή μου επιθυμία, να είναι κάτι μοναδικό, όχι μόνο για τα δεδομένα της περιοχής αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο... Σήμερα, είμαι χαρούμενος, που οι μαρτυρίες των επισκεπτών μας από ολόκληρο τον κόσμο το επαληθεύουν. Για μένα ο χώρος αυτός είναι η προσωπική μου ταυτότητα. Είμαι χαρούμενος που στο μικρό διάστημα απ’ την γέννησή του ως σήμερα, το ξενοδοχείο έχει καταφέρει να γίνει ιδιαίτερα γνωστό και αγαπητό, σε έναν όλο και αυξανόμενο αριθμό επισκεπτών από ολόκληρη την υφήλιο και ακριβώς γι’ αυτό νιώθω ότι ο μελλοντικός μου στόχος μου είναι το Mount Grace Suites & Spa να ανταγωνίζεται τον εαυτό του. Αλλωστε εχθρός του καλού είναι το καλύτερο».

Εθνικός Κήρυξ

Το Mount Grace Suites & Spa. Φωτογραφία: Ιωάννης Γκοντός.

Φαντάζομαι ότι και λόγω περιοχής θα έχετε επαφές με την Ομογένεια της Αμερικής. Στείλτε ένα μήνυμα στους Απόδημους Ελληνες της Αμερικής…

«Με την Ομογένεια της Αμερικής με συνδέουν βαθιές σχέσεις φιλίας από τα παιδικά μου χρόνια. Αλλωστε ο προπάππος μου ήταν μετανάστης στην Αμερική, το 1908. Σήμερα πολλοί συγγενείς και στενοί μου φίλοι ζουν επίσης στην Αμερική, είμαι σε στενή επικοινωνία μαζί τους. Ετσι λοιπόν είναι δεδομένος ο σύνδεσμός μου με την Αμερική και την ελληνική της Ομογένεια και θα ήταν ιδιαίτερη χαρά και τιμή μου, η επικοινωνία μου μαζί τους, μέσω του Περιοδικού σας να αποτελέσει το έναυσμα για να έρθουμε πιο κοντά, με όχημά μας το Mount Grace Suites & Spa».

Στοιχεία επικοινωνίας Μονοδένδρι Ζαγορίου - ΤΚ 45500 MountGrace Suites & SPA Τηλ. 2653072021, 2653071111 Φαξ: 2653071111 Site: www.mountgrace.gr email: info@mountgrace.gr