x

ΑΠΟΨΕΙΣ

Αρπάζουν την ευκαιρία οι Τούρκοι

19 Ιανουαρίου 2022

Το διαφαινόμενο ναυάγιο της κατασκευής του αγωγού EastMed έδωσε την ευκαιρία στον Ερντογάν και την τουρκική διπλωματία να ξεκινήσουν προσπάθειες ανάδειξης της γεωπολιτικής σημασίας της Τουρκίας και τα οφέλη, κυρίως οικονομικά, που θα προκύψουν στους συμβαλλόμενους αν ο αγωγός που θα μεταφέρει το φυσικό αέριο της Α. Μεσογείου στην Ευρώπη, περάσει μέσω της χώρας τους.

Πανηγυρίζοντας σχεδόν για τις εξελίξεις, ο Ερντογάν ξεθάρρεψε λέγοντας ότι αυτή η δουλειά δεν μπορεί να γίνει χωρίς την Τουρκία, γιατί «αν πρόκειται να πάει αέριο στην Ευρώπη, θα γίνει μόνο μέσω Τουρκίας». Ο Τούρκος Πρόεδρος αποκάλυψε μάλιστα την πρόθεσή του να ξεκινήσει επαφές αναθέρμανσης του θέματος με το Ισραήλ, υπενθυμίζοντας πως όταν ακόμη Υπουργός Ενέργειας ήταν ο γαμπρός του, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, είχε πάει στην Τουρκία ο Ισραηλινός ομόλογός του με αυτή την πρόταση. «Μπορούμε να καθίσουμε και να συζητήσουμε τους όρους γιατί τα οφέλη είναι πολύ σημαντικά» ανέφερε.

Λέτε να συναινέσει το Ισραήλ και από εκεί που ήταν εντελώς αποκλεισμένη από το έργο η Τουρκία να γίνει πρωταγωνίστρια; Στην πολιτική των συμφερόντων, τίποτα δεν είναι απίθανο…

Νεόφυτος Κυριάκου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας, το οποίο χαράζει ή αν προτιμάτε βάζει την στάμπα του στις αποφάσεις του Ερντογάν, πληροφορούμαστε ότι μεταξύ των λίγων άλλων θεμάτων που συζήτησαν ήταν και για τις σχέσεις της χώρας τους με την Ελλάδα.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δημιούργησε άλλο ένα θέμα διχασμού της ελληνικής κοινής γνώμης, κοντά στα τόσα που είχαν δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια (οικονομική κρίση, πανδημία, εμβόλια).

ΒΙΝΤΕΟ

Δύο διασωληνωμένοι από τη φωτιά στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε πριν τις 3 το μεσημέρι στο κτίριο όπου στεγάζεται το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, επί της οδού Αριστοτέλους 27 στο κέντρο της πόλης.

«Αποστολή…», η νέα σειρά ταξιδιωτικού ντοκιμαντέρ του «Ε.Κ.» με την Κλέλια Χαρίση (Trailer)

Κάθε Σαββατοκύριακο ο «Εθνικός Κήρυκας» και η Κλέλια Χαρίση θα έχουν .

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας